گزارشها حاکی از آن است که نوسانات قیمت دلار و تقاضای ضعیف بازار داخلی، عامل اصلی نوسانات قیمتی اخیر در بازار فولاد بوده است. با توجه به اصلاح جزئی نرخ دلار، برخی کارشناسان معتقدند که فرصتهای خرید جدیدی در آینده نزدیک برای خریداران آهن و میلگرد ایجاد خواهد شد...
آهن پرایس: روز گذشته دلار در بازار آزاد حدود 600 تومان از سقف قیمتی خود فاصله گرفت و در مرز 64 هزار تومان قرار گرفت. طبق آمار به محض کاهش قیمت دلار، بازار فولاد با موجی از عرضه روبهرو شد.
دلیل این امر روشن است، بازار داخلی فولاد که تقاضای ضعیفی دارد، تحت تاثیر نوسانات قیمت دلار است و این در حالی است که این نوسانات با مؤلفههای بنیادین و مکانیزمهای تعریف شده برای بازار داخلی و بورس کالا همخوانی ندارد.
در همین راستا بازار آهن روز گذشته نوسانات قیمتی مختلفی تجربه کرد. به این صورت که اکثر کارخانهها قیمت میلگرد آجدار را بین 100 تا 500 تومان افزایش دادند، برخی از کارخانهها نیز قیمت میلگرد امروز خود را ثابت نگه داشتند.
قیمت تیرآهن ذوب آهن اصفهان و ماهان 50 تا 100 هزار تومان افزایش داشت اما قیمت تیرآهن ظفربناب و تیر فایکو 30 تا 50 هزار تومان کاهش داشتند. اکثر کارخانهها هم قیمت نبشی و ناودانی را 200 تا 500 تومان گرانتر عرضه کردند.
قیمت ورق سیاه و انواع مختلف آن از جمله st37 و st52 در اکثر کارخانهها 100 تا 500 تومان افزایش داشت؛ ورق گالوانیزه، ورق روغنی و ورق رنگی در اکثر کارخانهها 1000 تومان گرانتر شدند.
اکثر کارخانهها قیمت پروفیل خود را 400 تا 900 تومان افزایش دادند اما قیمت پروفیل نیکان ثابت بود. قیمت انواع لوله درزدار و بدون درز از جمله قیمت لوله اسپیرال، لوله مانیسمان، لوله داربستی و ... در اکثر کارخانههای تولیدکننده 400 تا 900 تومان افزایش داشت.
طبق آمار قیمت میلگرد آجدار ابرکوه و جهان فولاد سیرجان در قیمت پایه 27.300 تومان عرضه میشود و قیمت میلگرد نیشابور حدود 28.310 تومان اعلام میشود که کمی بالا و غیرمنطقی به نظر میرسد زیرا قیمت میلگرد در بازار داخلی بالای 27 هزار تومان قیمتی غیرمنطقی و پرریسک است.
تنها عاملی که باعث شده برخی افراد با قیمتهای بالا خرید کنند، نوسانات بازار ارز است؛ اگر قیمت دلار کاهش یابد، بازار میلگرد بالای 27 هزار تومان هیچ حمایتی نخواهد داشت، نه از طرف قیمتهای صادراتی و نه از طرف قیمت شمش که نوردکاران با نرخ مناسب از بورس کالا میخرند. سقف قیمت میلگرد هم 29.500 تومان گزارش میشود و میانگین نرخ میلگرد کیلویی 28.130 تومان است که بیانگر افزایش 2 هزار تومانی این محصول در یک ماه اخیر است.
اگر این غائله دلار تمام شود، ما با انبوهی از کالای انباری دپو شده و احتمال بازگشت قیمت آهن الات به سطوح منطقی مواجه خواهیم شد، البته مانند گذشته و به سطوح قیمت سابق نخواهد بود.
با توجه به اصلاح جزئی نرخ دلار، اقدام به اصلاح قیمت لحظهای آهن و میلگرد در برخی مبادی فروش، ممکن است فرصتهای خرید جدیدی در آینده نزدیک پیش روی خریداران ایجاد کند؛ از همین رو یشنهاد میشود به دنبال کفهای جدید باشید؛ سرمایهگذاران باید منتظر افت بیشتر قیمتها و رسیدن به سطوح حمایتی جدید باشند تا اقدام به خرید کنند؛ همچنین با توجه به حباب قیمت تیرآهن بهتر است در خرید این محصول احتیاط پیشه کنید.
در ادامه میتوانید این خبر را نیز مطالعه کنید: قیمت آهن در گرداب التهابات ارزی
گزارشها از عرضههای بورس کالا حاکی است امروز حدود 238 هزار و 508 تن شمش بلوم عرضه میشود که قیمت هر کیلو از آن حدود 20 هزار و 590 تومان در نظر گرفته شده است. گفتنی است شمش بلوم به عنوان ماده اولیه اصلی تولید مقاطع فولادی به عنوان شاخصی مهم برای قیمتگذاری در این زنجیره عمل میکند و بر نرخ نهایی محصولات فولادی مانند میلگرد، تیرآهن و ورق تاثیرگذار است.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)