فولادی‌ها به دنبال افزایش نرخ آهن

فولادی‌ها به دنبال افزایش نرخ آهن

با توجه به تداوم سیر نزولی قیمت آهن و فولاد در کلیه واحدهای زنجیره فولاد و نزدیک شدن به کف نرخ تئوری بازار، بازارسازها برای جلوگیری از ریزش بیشتر قیمت‌ها و تعطیلی برخی واحدهای فولادی و در نتیجه تحمیل زیان اقتصادی به این واحدها، درصدد جلب رضایت مسئولان مربوطه برای اجرای برخی سیاست‌ها و برنامه‌ها بودند که گویا نتیجه جلسه روز گذشته فولادی‌ها، ارسال ابلاغیه امروز بود که برمبنای آن احتمالا از هفته آتی روند فعلی بازار برخلاف بازارهای جهانی، دگرگون شود.

آهن پرایس: روز گذشته نیز کاهش قیمت روز آهن آلات همچنان ادامه داشت و شماری از مبادی فروش نیز قیمت محصولات خود را تغییر ندادند، ولی به طور کلی این ریزش قیمت در کلیه واحدهای زنجیره فولاد قابل مشاهده است.

روز گذشته بازار ارز نیز تقریبا بدون نوسان بود و قیمت دلار تنها با کاهش جزئی، پایان روز در بازار آزاد به قیمت 31 هزار و 700 تومان مبادله شد.

تحلیل روزانه قیمت آهن

آنچه در بازار داخلی آهن و فولاد مشاهده می‌شود پیش‎روی نرخ محصولات روی ریل نزول و ثبات است که این امر بیش از هر چیزی به پشتوانه بازارهای جهانی و رکود اتفاق افتاده است بر همین مبنا بازار میلگرد که این روزها بیش‌ترین ریزش قیمت را تجربه کرده است روز گذشته نیز کاهش قیمت‌ها در این بازار قابل مشاهده بود، به طوری میلگرد آجدار 100 الی 300 تومان کاهش یافت که متوسط نرخ آن را به 15 هزار و 300 تومان رسانید و قیمت پیشنهادی میلگرد آجدار استاندارد عمدتا حدود 14 هزار و 900 الی 15 هزار و 900 تومان بود.

قیمت روز تیرآهن در بخش کیلوفروشی تغییر چندانی نداشت ولی در بخش شاخه‌فروشی در کنار ثبات برخی مبادی، شاهد کاهش 10 الی 30 هزار تومانی شاخه‌های پرفروش تیرآهن ذوب اهن اصفهان بودیم.

قیمت روز نبشی و ناودانی ایرانی هم در شمار زیادی از مبادی فروش ثبات داشت. قیمت روز ورق گالوانیزه، رنگی و روغنی در بسیاری از شرکت‌ها با کاهش 100 الی 300 تومانی همراه بود اما قیمت ورق سیاه تغییر چندانی نداشت و عمدتا ثابت اعلام شد.

قیمت روز قوطی و انواع لوله‌های داربستی، گازی و ... روز گذشته نیز ریزش داشت و در عمده مبادی فروش با کاهش 100 الی 200 تومانی همراه بود، به طوری که قیمت روز پروفیل با ضخامت 2 از کانال 21 هزار تومانی وارد کانال 20 هزار تومانی شد.

گزارش‌ها و آمار موجود از قیمت‌ها و اوضاع بازار حاکی از تداوم ریزش و ثبات قیمت‌ها تا به امروز است و به عبارتی کلیه واحدهای زنجیره فولاد از ابتدای زنجیره مانند مواد اولیه و آهن اسفنجی تا مواد میانی مانند شمش و همچنین محصولات نهایی شامل کلیه مقاطع تخت و طویل با تکیه بر قیمت‌های جهانی و ستاد تنظیم بازار در بورس، در یک ماه اخیر به طور ممتد کاهشی بوده است.

به عنوان مثال در حال حاضر نرخ روز میلگرد در مقایسه با اسفند سال گذشته حدود 2 هزار تومان ریزش داشته است. شمش عرضه شده در بورس نیز تقریبا کف قیمت صادراتی خود را تجربه کرده است اگرچه با تراز کامل فرمول ستاد تنظیم بازار حدود 10 دلار فاصله دارد که این امر موجب تشکیل فضای صبر و انتظار تقاضای سرمایه‌ای شده است.

تداوم سیر نزولی در یک ماه گذشته همانطور که پیش‌تر هم بیان کردیم، تولیدکنندگان را نگران کرده و احتمال تعطیلی واحدهای تولیدی کوچک نیز وجود دارد، آنچه این روزها شنیده می‌شود تلاش فولادی‌ها برای جلوگیری از ریزش قیمت‌ها با جلب رضایت مسئولان است.

یکی از این تلاش‌ها را می‌توان آزادشدن خرید شمش، آهن اسفنجی و گندله برای مشتریان دارای کدبورسی دانست که به نظر می‌رسد پشت این تصمیم برنامه‌ای در جریان است.

با توجه به پارامترهای موجود نرخ میلگرد بورسی برمبنای شمش 460 دلاری و ارز نیمای 26 هزار و 500 تومانی و همچنین فاصله 11 درصدی نرخ شمش و میلگرد، نرخ میلگرد ممکن است به 14 هزار و 400 تومان هم برسد اما این در شرایطی است که اوضاع ثابت بماند و تصمیمات خلق‌الساعه و جدیدی ارائه نشود.

اما براساس تجربه سال‌های گذشته کف قیمت تئوری بازار پیش از لمس تقاضای سرمایه‌ای واکنش نشان داده و به ندرت کف قیمتی تجربه شده است. با این حال بنابر مؤلفه‌های موجود جهانی و اقتصاد رکودی و ضعف تقاضا، شرایط فعلی بازار دور از انتظار نیست اما از سوی دیگر قیمت پایه شمش بورسی که حدود 500 الی هزار تومان با نرخ تئوری فاصله دارد، این هشدار را می‌دهد که امکان دارد به زودی شاهد تغییر مسیر روند کلی بازار باشیم.

در همین زمینه و شایعاتی که برای جلوگیری از نزول بیشتر قیمت‌ها وجود دارد، گویا در جلسه روز گذشته که فولادی‌ها برگزار کردند پیشنهاداتی برای بهبود اوضاع بازار به نفع عرضه‌کنندگان و تثبیت بازار ارائه شده که ابلاغیه آن امروز منتشر شده است.

یکی از این پیشنهادات اعمال دامنه مثبت 3 درصد بر مبنای میانگین هفته قبل یا دو هفته پیش‌تر برای تعیین نرخ شمش هفته بعدی است. پیشنهاد دیگر اجازه ورود شرکت‌های تجاری به بخش صادرات است و مورد سوم نیز این است که مبنای نرخ شمش، 95 درصد نرخ فوب صادراتی در دلار توافقی قرار بگیرد که همان تغییر نرخ دلار به نرخ نیما است که البته اجرایی شدن آن چندان عملی نیست و بعید به نظر می‌رسد.

حال براساس این ابلاغیه قیمت پایه شمش بلوم برای عرضه روزهای آتی، برمبنای عرضه‌های دو هفته پیش تعیین می‌شود که بر این اساس سقف نرخ این محصول 12 هزار و 743 تومان و کف آن نیز حدود 12 هزار تومان خواهد بود.

با این حساب بعید به نظر می‌رسد شمش عرضه شده در بورس بعدی چندان مورد استقبال قرار بگیرد و احتمالا کانال 500 دلاری برای شمش cis هم حفظ شود که این امر موجب افزیش پلکانی و تدریجی قیمت در بازار داخلی خواهد شد.

رشد معکوس نرخ شمش

آماهای موجود از بورس کالای روز گذشته حاکی از عرضه 117 هزار و 800 تنی شمش بلوم بود که نرخ متوسط این محصول حدود 12 هزار و 162 تومان تعیین شد که در مقایسه با عرضه هفته گذشته حدود 3/4درصد کمتر به فروش رسید.

آنچه از آمارها برمی‌آید در شرایطی نرخ شمش به قیمت اردیبهشت سال گذشته به فروش می‌رسد که کشور درگیر تورم بالا، رکود شدید و هزینه‌های افزایشی تولید است. با توجه به ریزش نرخ برخی محصولات حتی به کمتر از هزینه نهایی تولید آن، به زیان برخی تولیدکننده‌ها منتهی شده است که در صورت تداوم آن به تعطیلی این واحدها و در نتیجه افزایش بیکاری و آسیب برخی صنایع وابسته منجر خواهد شد.

گفتنی است امروز نیز حدود 16 هزار محصول فولادی اعم از ورق رنگی، گالوانیزه و روی‌اندود در بورس عرضه خواهد شد. نرخ گالوانیزه در عرضه امروز 24 هزار و 18 تومان درنظر گرفته شده که بیانگر کاهش 1/5 درصدی آن نبست به آخرین عرضه است.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 4 از 5 - 2 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (1)

  • امیر حسین فرد صانعی
    امیر حسین فرد صانعی 1401/05/18 - 18:14 پاسخ

    هر روز میلگرد گرون میشه این اطلاعات را از کجا میاوری تو ایران زندگی می کنی یا جای دیگر تو یک هفته 2000تومان گرون شده