بازار آهن و فولاد در حال گذر از روزهای نوسانی و پرچالش است. انتخابات ریاست جمهوری، قطعی برق کارخانجات و ابهامات پیرامون کمبود فولاد، مهمترین عواملی هستند که بر روند قیمتی این بازار اثرگذار بودهاند. فعالان بازار منتظر ثبات و رونق در این حوزه هستند، اما چالشهای موجود، رسیدن به این هدف را دشوارتر از همیشه کرده است...
سدهای رونق بازار آهن آلات
آهن پرایس: بازار آهن و فولاد در حال حاضر با نوسانات قیمتی همراه است، به طوری که قیمت روز میلگرد در کف بازار حول 27 تا 27.5 هزار تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده است. فعالان بازار معتقدند که این نوسانات به چند عامل از جمله انتخابات ریاست جمهوری، مشکلات برقی کارخانجات و کمبود نقدینگی در بازار مرتبط میشود.
اوضاع بازار ارز نیز در چند هفته اخیر به شدت ناپایدار و نگرانکننده شده است. از ابتدای خرداد ماه، شاهد روندی افزایشی در قیمت دلار بودهایم که در ابتدای تیرماه شتاب بیشتری گرفته است. دیروز، نرخ دلار در برخی صرافیها به حدود 61 هزار و 850 تومان رسید که نشاندهنده اوجگیری نگرانیها در این بازار است. عوامل متعددی در این نوسانات نقش دارند:
- عدم ثبات در فضای سیاسی و اقتصادی کشور
- افزایش تورم و کاهش ارزش پول ملی
- نااطمینانی نسبت به آینده روابط ایران با کشورهای دیگر
- افزایش تقاضا برای ارز به دلیل سفرهای تابستانی
این نوسانات نه تنها بر معاملات روزمره مردم، بلکه بر فعالیتهای مختلف اقتصادی نیز تاثیر منفی میگذارد. فعالان بازار ارز و مردم منتظر ثبات و آرامش در این بازار هستند، اما فعلا چشماندازی برای این موضوع وجود ندارد.
انتخابات و تأثیر آن بر بازار
انتخابات ریاست جمهوری یکی از عواملی است که بر بازار آهن و فولاد تاثیر میگذارد. بسیاری از فعالان بازار منتظر نتیجه دور دوم انتخابات هستند تا تصمیمات آتی دولت را در خصوص این حوزه را رصد کنند.
مشکلات برقی و محدودیت تولید
مشکلات برقی کارخانجات نیز یکی دیگر از عواملی است که به نوسانات قیمتی در بازار آهن دامن میزند. قطعی برق باعث شده است تا تولید فولاد در برخی از کارخانجات کاهش یابد و این امر به کمبود عرضه در بازار و افزایش قیمت آهن آلات منجر شده است.
با آهن پرایس از قیمت روز تیرآهن های موجود در بازار با خبر شوید .
کمبود نقدینگی و ضعف تقاضا
از سوی دیگر، کمبود نقدینگی و ضعف تقاضا در بازار نیز مانع از رونق معاملات شده است. بسیاری از خریداران به دلیل کمبود نقدینگی، قدرت خرید خود را از دست دادهاند و این امر باعث شد تا تقاضا در بازار کاهش یابد.
در حالی که برخی از فعالان بازار از کمبود فولاد در بازار خبر میدهند، برخی دیگر این موضوع را رد میکنند. آنها معتقدند که با توجه به توقف صادرات فولاد، حجم قابل توجهی از فولاد در انبار کارخانجات و نوردکاران انباشته شد.
کاهش قیمت آهن اسفنجی در بورس کالا
در همین حال، قیمت آهن اسفنجی در بورس کالا طی یک ماه گذشته روند کاهشی داشته است. این موضوع نشان میدهد که عرضه این محصول در بازار افزایش یافت.
در ادامه میتوانید این خبر را نیز مطالعه کنید: سایه رکود انتخاباتی بر بازار آهن
گزارشها از وضعیت بازار آهن و فولاد، حاکی است که خاموشی کورههای فولادسازان باعث شد. تا معاملات آهن اسفنجی در بورس کالا به کمترین سطوح سال جاری برسد از همین رو پیشبینی میشود که این وضعیت تا اواخر مردادماه ادامه داشته باشد.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)