وضعیت بازار آهن در تعطیلات شهریور ماه

وضعیت بازار آهن در تعطیلات شهریور ماه

در نخستین شنبه ماه، بازار آهن و فولاد با ثبات نسبی همراه بود و نوسانات قیمتی محدودی را تجربه کرد. با این حال، کاهش تقاضا در بورس کالا و انتظار برای اجرای سیاست‌های جدید دولت، سایه سنگینی بر این بازار افکنده است. همچنین، کاهش قیمت صادراتی شمش بلوم و موانع موجود در مسیر صادرات، از دیگر چالش‌های پیش روی صنعت فولاد کشور به شمار می‌رود...

آهن پرایس: فعالیت بازار آهن در نخستین شنبه ماه با ثبات نسبی همراه بود و شاهد نوسانات محدودی در قیمت آهن آلات بودیم. قیمت دلار نیز در ابتدای صبح حدود 59.500 تومان اعلام می‌شود که بیانگر افزایش هزار تومانی نرخ دلار در چند روز گذشته است.

در همین راستا قیمت روز میلگرد در برخی حوزه‌ها کاهش 100 تا 200 تومانی داشت اما غالب مبادی فروش تغییری در قیمت محصولات خوداعمال نکردند. کف قیمت میلگرد در بازار در محدوده 27 تا 27.500 تومانی قرار دارد اما قیمت میلگرد نیشابور 28 هزار تومان اعلام می‌شود که کاربردی‌ترین نرخ میلگرد در بازار است.

قیمت روز تیرآهن نیز در بیشتر کارخانه‌ها ثابت بود اما قیمت تیرآهن ذوب آهن اصفهان در برخی شاخه‌های خود بین 10 تا 20 هزار تومان افزایش ادشت.

قیمت ورق سیاه مبارکه و قیمت ورق گیلان در برخی ضخامت‌ها بین 100 تا 700 تومان کاهش داشت و قیمت ورق سیاه اکسین و کاویان بدون تغییر بود. قیمت ورق گالوانیزه، قیمت ورق شیروانی و قیمت ورق روغنی نیز در غالب مبادی فروش 300 تا 700 تومان کاهش داشت.

قیمت پروفیل ساختمانی و صنعتی، قیمت پروفیل سبک و گالوانیزه در کلیه کارخانه‌ها ثابت اعلام شد و قیمت لوله مبلی، لوله گازی، داربستی و ... نیز بدون تغییر عرضه شدند. قیمت نبشی، قیمت ناودانی ایرانی و اروپایی هم عمدتا ثابت اعلام شدند اما قیمت نبشی آریان فولاد 200 تومان کاهش یافت.

همانطور که از گزارش‌ها برمی‌آید بازار آهن و فولاد با وجود تعطیلات مذهبی، طی یک هفته گذشته نسبتا آرام و ثابت بود و بروز نوسانات چشمگیر طی چند روز آینده نیز بعید به نظر می‌رسد.

افت تقاضا در بورس کالا

گزارش‌ها از وضعیت معاملات در بورس کالای روز شنبه حاکی است بازار آهن اسفنجی به فاز تعطیلات فرورفته است و با توجه به تعدد تعطیلات مذهبی در ماه جاری و تجربه سال‌های گذشته، بازار معاملات آهن و فولاد در شهریورماه با کاهش محسوس تقاضا و افت معاملات آهن اسفنجی در بورس کالا همراه است.

به این صورت که معاملات آهن اسفنجی، میزان عرضه و حجم تقاضا روز شنبه کاهش محسوسی داشت که از علل اصلی آن می‌توان به کاهش تقاضا در ماه شهریور، تعطیلات متعدد در این ماه، انتظار برای اعلام و اجرای سیاست‌های دولت جدید در زمینه صنعت، کاهش تقاضا برای مواد اولیه و رکود در بازارهای جهانی، اشاره کرد.

حجم عرضه آهن اسفنجی روز شنبه 323 هزار تن اعلام شد که تنها 26.8 درصد آن مورد معامله قرار گرفت که معادل 89 هزار و 850 تن برآورد شد. قیمت هر کیلوگرم از این محصول 12 هزار و 4 تومان اعلام شد.

گفتنی است امروز نیز بورس کالا میزبان 685 هزار و 595 تن انواع مقاطع فولادی است که از این میزان حدود 109 هزار و 600 تن به شمش فولادی اختصاص دارد که قیمت آن 22 هزار و 255 تومان در نظر گرفته شده است.

رفع تدریجی موانع صادراتی

در ماه‌های اخیر شاهد کاهش 5 درصدی قیمت صادراتی شمش بلوم ایران بوده‌ایم. این در حالی است که تولیدکنندگان به دلیل مشکلات متعدد از جمله محدودیت‌های برق و موانع قانونی برای ارز حاصل از صادرات، نتوانسته‌اند به طور کامل از بازارهای جهانی بهره‌برداری کنند و تقریبا صادراتی صورت نمی‌گرفت.

در ادامه می‌توانید این خبر را نیز مطالعه کنید: تقابل عرضه و تقاضا در بازار آهن

با وجود اینکه برخی در آستانه فصل سرما هستیم و این موانع در حال رفع شدن است، اما فرصت‌های طلایی صادرات از دست رفته است. کاهش قابل توجه قیمت‌ها در بازار جهانی باعث شده تا صادرات شمش بلوم برای تولیدکنندگان داخلی دیگر جذاب نباشد، زیرا قیمت‌های داخلی به مراتب بالاتر است و میل به عرضه در بازار داخل بیش از بازارهای صادراتی است.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 5 از 5 - 1 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)

عضویت / ورود

ساعت کاری مجموعه به پایان رسیده است لطفا اطلاعات خود را برای دریافت مشاوره اختصاصی وارد نمایید.

درخواست مشاوره تلفنی