پیش بینی قیمت نبشی در فروردین 1404

پیش بینی قیمت نبشی در فروردین 1404

با توجه به نوسانات شدید بازار آهن در سال 1403 و تأثیرات متعدد داخلی و بین‌المللی، پیش‌بینی قیمت نبشی و ناودانی در فروردین 1404 برای مصرف‌کنندگان این محصولات اهمیت ویژه‌ای دارد که در ادامه به بررسی عوامل مؤثر بر قیمت‌گذاری این محصولات و چشم‌انداز بازار در ماه‌های پیش رو پرداخته شده است...

آهن پرایس: پیش بینی قیمت نبشی و ناودانی در فروردین 1404 و ماه‌های پیش رو یکی از دغدغه‌های مصرف‌کنندگان این محصول است، در واقع با توجه به نوسانات و چالش‌هایی که سال 1403 در بازار آهن و سایر بازارهای مالی و کالایی رخ داد و قیمت آهن آلات نیز رکوردی تاریخی ثبت کردند.

نگاهی به قیمت نبشی و ناودانی در سال 1403

سال 1403 یکی از پرچالش‌ترین سال‌هایی است که با حوادث ملی و بین‌المللی عجیبی همراه بود. نیمه اول سال 1403 با اینکه رویدادهایی همچون سقوط هلیکوپتر رئیس جمهور سابق، انتخابات ریاست جمهوری، ناترازی انرژی و تنش‌های نظامی در خاورمیانه و کشور و... را داشتیم اما بازار نسبتا راکد بود و قیمت نبشی نوسانات افزایشی چشمگیری نداشتد.

 به عنوان نمونه قیمت نبشی 3 میل 40*40 ناب تبریز در ابتدای سال در کانال 27 هزار تومان معامله می‌شد و در پایان تابستان حدود 29 هزار تومان بود. در واقع می‌توان گفت کمترین قیمت نبشی در همین ایام ثبت شده است.

اما در نیمه دوم سال با اوج گرفتن برخی حوادث و رویدادها مانند انتخاب ترامپ به‌عنوان ریاست جمهوری آمریکا، تنش‌های نظامی بین ایران و اسرائیل، سقوط بشار اسد، ترور اسماعیل هنییه، ترور سید حسن نصرالله و تداوم ناترازی انرژی از دیگر عوامل داخلی خارجی بود که به افزایش هیجانی قیمت ناودانی و قیمت نبشی منجر شد، با تشدید اختلافات سیاسی بین آمریکا و ایران در ماه اسفند تمامی بازارها قیمت‌های نجومی و بی‌سابقه‌ای را تجربه کردند، به طوری که قیمت دلار از کانال 100 هزار تومان نیز عبور کرد و در پایان سال 103 هزار تومان را هم لمس کرد.

قیمت نبشی ناب تبریز 3 میل 40*40 نیز که در اوایل مهرماه 1403 در کانال 29 هزار تومان به فروش می‌رسید با فزایش تدریجی در پایان سال در آستانه کانال40 هزار تومانی قرار گرفت.

قیمت ناودانی 12 ناب تبریز 12 متری نیز که در ابتدای سل 1403 حدود 30 هزار و 800 تومان معامله می‌شد در نیمه اول سال روند نسبتا ثابتی داشت اما جهش قیمت این محصول از نیمه دوم آغاز شد و در پایان سال در واکنش به وقایعی که اشاره شد تا مرز 40 هزار تومان افزایش یافت.

چشم انداز قیمت نبشی در فروردین 1404

با توجه به عدم شفافیت بازار در روزهای نخست فعالیت بازار آهن، پیش بینی دقیق قیمت نبشی و ناودانی امر دشواری است؛ اما آنچه درحال حاضر از روند بازار نبشی و ناودانی برمی‌آید برخی خصوصی‌ها افزایش جزئی داشتند. با این حال فعالان بازار در حال رصد قیمت‌ها با توجه به نوسانات بازار ارز و وضعیت سیاسی و اقتصادی کشور هستند.

آنچه از گفته کارشناسان برمی‌آید روند نوسانات قیمت نبشی و ناودانی با در نظر گرفتن مؤلفه‌های بنیادین و نمودار قیمت نبشی طی چند ماه گذشته، افزایشی خواهد بود، به عبارتی دیگر نااطمینانی اقتصادی و سیاسی، بی‌ثباتی اقتصادی کلان، انتظارات تورمی، تنش‌های سیاسی و نظامی، تداوم چالش ناترازی انرژی از جمله مواردی است که به تداوم روند افزایشی قیمت نبشی و قیمت ناودانی در فروردین 1404 منجر خواهد شد.

مهم‌ترین عوامل اثرگذار بر قیمت نبشی

همانطور که در سطور بالا اشاره شد، عوامل متعددی در بروز نوسانات قیمت نبشی و قیمت ناودانی در سال 1404 دخیل هستند، در ادامه به مهم‌ترین پارامترهایی که به تشدید روند افزایشی قیمت‌ها دامن می‌زند اشاره خواهد شد.

  • نوسانات ارزی: افزایش قیمت دلار که عمدتا ریشه در بی‌ثباتی اقتصادی کشور و تنش‌های سیاسی و اجتماعی دارد از مهمترین عواملی است که در بروز نوسانات قیمت نبشی نقش دارد. در روزهای پایانی اسفند با تشدید تنش‌ها بین ایران و آمریکا و انتشار اخبار سیاسی منفی، در جهشی بی‌سابقه از 103 هزار تومان هم عبور کرد و در نیمه فروردین 105 هزار تومان را هم لمس کرد. به گفته کارشناسان تا زمانی که این تنش‌ها حل نشود، روندافزایشی قیمت دلار ادامه‌دار خواهد بود اگرچه سیگنالی که از اخبار مربوط به مذاکرات ارسال می‌شود تا حدودی نرخ ارز و سایر بازارهای را دچار نوسان می‌کند.
  • نرخ مواد اولیه: قیمت قراضه آهن و سنگ آهن به عنوان ماده اولیه، ممکن است به دلیل کمبود تولید افزایش قیمت داشته باشد که افزایش قیمت نبشی را در پی خواهد داشت. گفتنی است در چند سال اخیر به ویژه در سال گذشته با دلیل محدودیت مصرف انرژی شاهد تعطیلی برخی واحدها و کاهش تولید صنایع فولادی بودیم.
  • سیاست‌های دولت: سیاست‌های انقباضی و تصمیماتی که دولت برای کنترل و تنظیم بازار اتخاذ می‌کند، نقش مهمی در تعیین قیمت نبشی و سایر آهن آلات ایفا می‌کند. همچنین تعرفه‌ها و محدودیت‌های واردات و صادرات، بودجه‌های عمرانی و مدیریت منابع مالی و ارزی و مواردی از این دست از جمله سیاست‌هایی است که قیمت نبشی و قیمت ناودانی ایرانی و اروپایی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
  • نرخ تورم: افزایش نرخ تورم که یکی از اصلی‌ترین چالش‌های کشور است از جمله مهمترین پارامترهای اثرگذار بر قیمت انواع آهن آلات است.
  • قیمت جهانی فولاد: افزیش یا کاهش قیمت جهانی آهن آلات موجب نوسان در بازارهای داخلی نیز خواهد شد. به عبارتی سیاست‌های تجاری کشورهای بزرگ و تعرفه‌های صادراتی کشورهای تأمین‌کننده‌ها مانند چین، میزان عرضه معادن و هزینه‌های تولید از جمله مواردی است که قیمت جهانی آهن آلات را دستخوش تغییر می‌کند که به‌طبه در قیمت نبشی و ناودانی ایران نیز اثرگذار خواهد بود.
  • روابط بین‌الملل و سیاست‌های خارجی: سیاست‌های خارجی یکی از مهم‌ترین پارامترهایی است که به صورت حقیقی و روانی قیمت ناودانی و قیمت نبشی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. تنش‌ها و اختلافات بین ایران و آمریکا و انتظار برای توافق در مذاکرات از جمله مواردی است که نه تنها بازار آهن که کلیه بازارهای مالی و کالایی را دچار نوسان کرده است. کاهش درآمدهای ارزی و افت مبادلات، افزایش هزینه‌های تولید تنها بخشی از اثرات تحریم‌ در سال‌های اخیر است که به افزایش قیمت‌ها در بازار داخلی منجر شده است.
  • ناترازی انرژی: کمبود انرژی از جمله آب و گاز و برق یکی از بزرگترین چالش‌های فعلی کشور است که نه تنها صنعت فولاد که کل کشور را تحت شعاع قرار داده است. درواقع ناترازی انرژی اصلی‌ترین تهدید این روزهای کشور است که در یک سال اخیر اثرات منفی آن روی تمام صنایع تشدید شده است. قطعی برق و گاز و کمبود آب، که در ایام سرد و گرم سال تشدید می‌شود نه تنها به کاهش تولید فولاد منجر شده است، بلکه تعطیلی برخی واحدها و آسیب به زیرساخت‌ها را در پی داشته است.

با توجه به شرایط اقتصادی و سیاسی حاکم بر کشور، پیش‌بینی قیمت نبشی و ناودانی در فروردین 1404 نشان‌دهنده یک روند افزایشی نسبی است. نوسانات ارزی، افزایش نرخ تورم، کمبود مواد اولیه و ناترازی انرژی از جمله عوامل کلیدی هستند که بر قیمت این محصولات تأثیر می‌گذارند. همچنین، تنش‌های سیاسی و اقتصادی در سطح بین‌المللی و داخلی نیز به عدم اطمینان در بازار افزوده است. بنابراین، فعالان بازار و مصرف‌کنندگان باید با دقت به رصد این عوامل بپردازند تا بتوانند تصمیمات بهتری در خصوص خرید و سرمایه‌گذاری در این حوزه اتخاذ کنند. در نهایت، مدیریت بهینه منابع و اتخاذ سیاست‌های مناسب از سوی دولت می‌تواند به کاهش نوسانات و تثبیت قیمت‌ها کمک کند.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 5 از 5 - 1 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)

ورود / عضویت

×

ساعت کاری مجموعه به پایان رسیده است لطفا اطلاعات خود را برای دریافت مشاوره اختصاصی وارد نمایید.

درخواست مشاوره تلفنی