آهن پرایس: هفته گذشته نرخ ارز روند نزولی خود را نمایش داد و در روز پنج شنبه از این روند عبور کرد و روی کانال 24 هزار و 720 تومان قرار گرفت. در همین میان بازار آهن هم آرام و به دور از تلاطم بود. جالب آنکه در بازار ارز خبر دسترسی ایران به منابع در کره جنوبی و ژاپن در واقع شوک منفی...
آهن پرایس: هفته گذشته نرخ ارز روند نزولی خود را نمایش داد و در روز پنج شنبه از این روند عبور کرد و روی کانال 24 هزار و 720 تومان قرار گرفت. در همین میان بازار آهن هم آرام و به دور از تلاطم بود.
جالب آنکه در بازار ارز خبر دسترسی ایران به منابع در کره جنوبی و ژاپن در واقع شوک منفی در نرخ ارز داشت و موجب شد تا دوباره نرخ ارز افزایشی شود، چرا که این موضوع ناشی از عدم انعکاس درست تصمیمات امریکا بود. در واقع این تحریم ها با هدف پرداخت بدهی به شرکت های کره ای و ژاپنی بوده است و هیچگونه ارتباطی به خرید کالای جدید نخواهد داشت.
هفته گذشته قیمت مقاطع در ابتدای هفته تحت تاثیر شوک خاموشی قرار گرفت؛ به این واسطه افزایش قیمت قابل ملاحظه ای رویت شد. میانگین قیمت میلگرد 14 آجدار به 17 هزار و 225 تومان نیز رسید. این نرخ به معنی رشد 12 درصدی نرخ در یک هفته است. تحت تاثیر جو موجود در بازار آهن چه بسا زمزمه های هولناکی از میلگرد 29 هزار تومانی نیز به گوش رسید.
در ادامه می توانید این خبر را نیز مطالعه کنید: افت نسبی هیجانات قیمت آهن
به واسطه کاهش عرضه در بورس کالا در روز چهارشنبه رقابتی هفت درصدی برای خرید میلگرد صورت گرفت؛ میلگردی که پیش از این در بورس کالا خریداری نداشت. در نتیجه به دلیل عدم تغییر متغییرهای بنیادین، بازار از هیجان خارج شد و در ثبات نسبی نشست.
این آرامش نشان می دهد که بازار کشش افزایش قیمت ها را ندارد. به عبارتی نه تنها بازار در رکود عمیق است، گویا گرفتار یخ زدگی از سوی متقاضی شده است. از سمت دیگر بازار جهانی نیز نسبتا در آرامش است و گویا همه عوامل دست به دست هم داده اند تا رکود بازار را عمیق تر کنند.
حال آنچه که پراهمیت است آن است که طرح جدید اروپا برای محدودیت بیشتر ایران بلاشک بر تنش های وین خواهد افزود. گرچه عراقچی ادامه مسیر را هم مدیریت کند؛ باز هم کار دولت آیت الله رئیسی بسیار سخت خواهد شد.
بررسی قیمت های جهانی هم نشان از ادامه ثبات نسبی دارد؛ البته با نوسانات مقطعی نیز می تواند همراه باشد. این موضع در آخرین گزارش متال بولتن نیز به چشم می خورد.
در هر صورت و با توجه به مطالب ذکر شده، در روز پنج شنبه اکثر مبادی فروش؛ قیمت میلگرد خود را افزایش دادند و فقط یک شرکت با کاهش قیمتی همراه بود. در بخش دیگری از بازار، قیمت نبشی و قیمت ناودانی نیز در این روز با ثبات همراه بود. قیمت تیرآهن هم در بخش کیلو و هم شاخه فروشی مسیر ثبات قیمتی را در پیش گرفت. همچنین در بازار پروفیل نیز آرامش و ثبات قیمت پروفیل جریان داشت.
در مجموع بر اساس اخبار شنیده شده در رابطه با جلوگیری از خاموشی ها، با استفاده 50 درصدی دیماند برق واحدهای تولیدی، قطعا التهابات خاموشی کمتر خواهد شد؛ هر چند در هفته جاری نیز در بورس کالا فولادی ها برای ایجاد رقابت قطعا حجم عرضه را به میزان قبل نخواهد گذاشت.
با این توصیفات احتمالا در هفته جاری روزهای ابتدایی با پدیده زیر فروشی و تخفیف از سوی فروشندگان رو به رو خواهیم شد. از سوی دیگر در اواسط هفته با رقابت در بورس یحتمل سیگنال افزایشی به بازار صادر خواهد شد. هر چند این سیگنال ها مانند گذشته به علت نبود تقاضا از سوی مصرف کننده تاثیر چندانی در بازار نخواهد گذاشت.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (2)
آهن پرایس عزیز زمانی هم خوب تحلیل میگفتی و هم به نفع بازار مینوشتی و نظرات را خوب منعکس میکردی. اما الان که بازار آشفته هست نه درست و حسابی تحلیل میکنی و نه نظرات را چاپ میکنی. لطفا شما هم بر علیه رانت بازار آهن مقاله چاپ کنید تا بلکه اثری بر این از خدا بی خبران بگذارد بلکه بازار از آشفتگی در بیاد. تا ما مصرف کنندگان ساکت هستیم این دلالبازی همه رانابود خواهد کرد.
به امید آنروزی که آقای رئیسی دولت را در دست بگیرد و تمام رانتخوار آن را به میز محاکمه بکشاند و انبارهای آنان را خالی کرده و به حراج بگذارد. آنوقت هست که قیمت واقعی آهن کشف میشودو یخ زدگی بازار آب میشود. دوستان این اوضاع بازار معلوم هست که در دستان چند دلال از خدا بیخبر هست که خون طبقه پایین را میمکند.چطور میشود که یکی از کارخانه سهمیه بگیرد و همان را در بازار به چند برابر قیمت بفروشد و هیچ ارگانی هم پیگیری نکند. نتیجه این میشود که تولید از بین برود و چند نفر هم به ثروتهای هنگفت برسن. آقای رئیسی ای سید مظلومان در بازار آهن مافیا همه کاسبای خردرا نابود کرده و به طبع آن ساختمان سازی از بین میرودبه داد مظلومان برس.