آهن پرایس: روند سنگ آهن در سال 2021 همانند سال گذشته آغاز شده است، به این صورت که با وجود کاهش قیمت نسبی در اواخر سال 2020، در آغاز سال جدید قیمت آن بالا رفته و به افزایش 75 درصدی سال گذشته افزوده است. با وجود اینکه قیمت این ماده اولیه تولید فولاد به...
آهن پرایس: روند سنگ آهن در سال 2021 همانند سال گذشته آغاز شده است، به این صورت که با وجود کاهش قیمت نسبی در اواخر سال 2020، در آغاز سال جدید قیمت آن بالا رفته و به افزایش 75 درصدی سال گذشته افزوده است. با وجود اینکه قیمت این ماده اولیه تولید فولاد به روال فوق العاده خود ادامه می دهد، ممکن است عوامل بنیادی به آرامی شروع به چرخش کنند و اینطور به نظر می رسد که احتمال کاهش قیمت سنگ آهن در ماه های آینده بیشتر باشد. افزایش عرضه از جانب صادرکنندگان برتر یعنی استرالیا، برزیل و آفریقای جنوبی یک از دلایل اصلی احتیاط در رابطه با پیش بینی تداوم رشد قیمت سنگ آهن می باشد و البته نشان دهنده تثبیت تولید فولاد چین در سال جاری است.
از جمله کالاهایی که توانست خود را به سرعت از تاثیر همه گیری ویروس کرونا نجات دهد، سنگ آهن بود. چون خیلی زود مشخص شد حدود دو سوم حجم جهانی معاملات سنگ آهن توسط چین خریداری می شود و این کشور در جهت تحریک اقتصاد خود هزینه های بسیاری انجام می دهد. زمانی که پکن مسیر پیشرفت اقتصادش را هموارتر کرد، در جهت تامین سنگ آهن به خصوص صادرکنندگان شماره دو و سه سنگ آهن جهان یعنی برزیل و آفریقای جنوبی نگرانی هایی وجود داشت، زیرا معادن سنگ آهن و سیستم های حمل و نقل این کشورها تحت تاثیر محدودیت ها برای مهار شیوع کرونا قرار گرفتند.
در حال حاضر نشانه هایی از بهبود تامین عمده سنگ آهن وجود دارد؛ به این صورت که آمارهای جمع آوری شده کشتی ها و بنادر توسط موسسه Refinitiv، حاکی از تبادل محموله های بزرگ از صادرکنندگان اصلی سنگ آهن جهان در ماه دسامبر می باشد. هر سه صادرکننده عمده سنگ آهن در ماه های گذشته سیر صعودی را نشان داده اند که با توجه به کشش تقاضا از جانب چین، بهبود عملیات استخراج معادن در برزیل و آفریقای جنوبی و همچنین قیمت های بالا مسئله ای تعجب آور نیست.
در این بین، در این که سال ۲۰۲۰ یک سال عالی برای فروشندگان سنگ آهن بود شکی نیست، زیرا چین با ثبت رکورد ۱٫۰۵ میلیارد تن تولید فولاد، نخستین باراز مرز تولید یک میلیارد تن فولاد به صورت سالیانه عبور کرد. اگر محرک های اقتصادی در بخش ساخت وساز نیز همراه با تولید فولاد ادامه داشته باشد، افزایش تقاضای فولاد چین در سال 2021 به اندازه سال 2020 دشوار خواهد بود. بنابراین ممکن است تقاضای فولاد چین در سال جاری میلادی نسبتا افزایش یابد، اما احتمالا این موضوع بیش از میزان تامین سنگ آهن برای صنعت فولاد این کشور نخواهد بود.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (2)
تو ایران همه فقط دلشون میخواد جنس گرون بشه تا اموال خودشون قیمتش بره بالا
جالبه که اگه یک ریال دلار بالا بره صد ریال میلگرد بالا میره ولی اگه دلار صد ریال بیاد پایین خودشونا به خواب می زنند نامردا