ارزان فروشی در صادرات میلگرد

ارزان فروشی در صادرات میلگرد
ارزان فروشی در صادرات میلگرد

آهن پرایس: عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد در رابطه با ایجاد حواشی در بازار از سوی نوردکاران اظهار کرد: با وجود اینکه نرخ شمش فولاد صادراتی ایران سال گذشته 570 دلار بود، اما به دلیل اینکه وزارت صمت بر قیمت گذاری دستوری شمش و خرید ارزان نوردکاران...

آهن پرایس: عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد در رابطه با ایجاد حواشی در بازار از سوی نوردکاران اظهار کرد: با وجود اینکه نرخ شمش فولاد صادراتی ایران سال گذشته 570 دلار بود، اما به دلیل اینکه وزارت صمت بر قیمت گذاری دستوری شمش و خرید ارزان نوردکاران تاکید داشت، شرکت های این حوزه به صادرات میلگرد با نرخ 510 دلار اقدام کردند؛ همین مسئله موجب شد که تعرفه واردات تا 100 دلار از جانب برخی کشورها همچون عراق و افغانستان برای محصولات فولادی ایران اعمال شود.

از سوی دیگر با وجود اینکه طی مدت زمان سالی که گذشت، به طور مداوم با گرانی قیمت انواع محصولات فولادی از جمله میلگرد در بازار آزاد مواجه بودیم، اما در این میان میلگرد ایران را با نرخ های ارزان صادر کردند و همین موضوع عاملی برای اعمال عوارض واردات در کشورهای همسایه شد.

شهرستانی در ادامه بیان کرد: فولاد به عنوان کالایی که قیمت آن بر اساس نرخ های بین المللی مشخص می شود، می باشد، از این رو در داخل کشور به دلیل آن که تولید از میزان مصرف بالاتر است، می بایست درصدی پایین تر از نرخ های صادراتی به فروش برسد و در اختیار مردم قرار بگیرد.

در ادامه می توانید این خبر را نیز مطالعه کنید: پیش بینی قیمت آهن

وی اظهار داشت: سال گذشته به واسطه دستوری بودن قیمت فولاد در بورس از سوی وزارت صمت، نرخ ها حدود 100 دلار از قیمت های صادراتی پایین تر بود؛ از این رو میلگرد صادراتی به دلیل خرید شمش با نرخ دستوری و ارزان، با قیمتی پایین تر از قیمت نرخ شمش فولاد صادراتی، به دیگر کشورها صادر شد.

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: اختلاف قیمت فولاد خام و محصولات نوردی قاعدتا باید 8 الی 10 درصد باشد اما ما شاهد اختلاف قیمت 30 الی 35 درصدی بودیم. نکته حائز اهمیت آن است که این اختلاف در ایران از جانب سیاست گذار برای قیمت پایه 11 درصد تعیین شده است و حتی امکان رقابت در دوره آقای اسماعیلی، معاون معدنی وقت وزیر صمت، تا 20 درصد هم در نظر گرفته شد. 

شهرستانی در پایان بیان کرد: ظرفیت ایجاد شده در بخش نورد 3 تا 4 برابر نیاز کشور می باشد. حداکثر نیاز کشور در بخش میلگرد 8 میلیون تن است و با در نظر گرفتن 2 میلیون تن توان صادراتی این محصول، رقم ذکر شده به 10 میلیون تن می رسد. این در حالی است که ظرفیت سازی صورت گرفته بیش از 30 میلیون تن می باشد؛ به همین دلیل نوردکاران به جهت اینکه رقابت سنگینی میان خود دارند، برای رسیدن به سودهای بیشتر،  مصرانه به خرید شمش ارزان قیمت اقدام می کنند.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 0 از 5 - 0 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)