آهن پرایس: طبق گزارشها قیمت روز آهن آلات در این هفته نوسانات چندانی را تجربه نکرد و به عبارتی بازار آهن آرامش نسبی همراه با رکود را سپری کرد و این اوضاع روز گذشته در قیمت همه محصولات فولادی نمود بیشتری...
آهن پرایس: طبق گزارشها قیمت روز آهن آلات در این هفته نوسانات چندانی را تجربه نکرد و به عبارتی بازار آهن آرامش نسبی همراه با رکود را سپری کرد و این اوضاع روز گذشته در قیمت همه محصولات فولادی نمود بیشتری پیدا کرد به طوری که نرخ اهن الات به طور یکدست ثابت و بدون تغییر بود.
قیمت دلار هم با نوسانات جزئی در کانال قیمتی 26 هزار تومانی در پایان روز گذشته در بازار آزاد به قیمت 26 هزار و 470 تومان مبادله شد.
تحلیل روزانه قیمت آهن
علیرغم هفته گذشته که عرضه مقاطع فولادی در بورس کالا تحرکات افزایشی در بازار آهن ایجاد کرد، اما روز گذشته راکدترین بازار در چند هفته گذشته رقم خورد و علاوهبر اینکه بسیاری از محصولات در بورس کالا روی تابلو نرفت بلکه میزان خرید آهن آلات در بازار آزاد نیز راکد بود و تقاضای چندانی مشاهده نشد.
قیمت میلگرد آجدار تقریبا در همه مبادی فروش ثابت و بدون تغییر بود، همچنین پروفیل و انواع لوله صنعتی، گازی، داربستی و ... نیز در غالب شرکتها با ثبات قیمت عرضه شدند اما قیمت نبشی و ناودانی جز در یک شرکت که کاهش 50 تومانی داشت در سایر کارخانهها بدون تغییر اعلام قیمت شد.
قیمت تیرآهن شاخهای تنها در ذوب اهن اصفهان افزایش مختصری را تجربه کرد اما در عمده شرکتها ثابت بود، همچنین قیمت تیرآهن کیلویی نیز نوسانی نداشت و ثابت بود. قیمت روز ورق رنگی، گالوانیزه، روغنی و همچنین ورق سیاه نیز مانند سایر مقاطع آهنی بدون تغییر قیمت عرضه شدند.
روز گذشته که محصولات فولادی اعم از میلگرد، تیرآهن، نبشی و ناودانی و ... که در بورس کالا عرضه شدند؛ طبق انتظاری که میرفت چندان با استقبال مواجه نشد و ضعیفترین میزان معاملات در چند هفته اخیر رقم خورد.
از همین رو بازار آزاد اهن الات نیز تحت تأثیر بورس کالا به فاز رکود و سکون بازگشت و با وجود ثبات قیمتها تقاضایی برای خرید آهن مشاهده نشد.
اگرچه با توجه به شرایطی که کشور در آن قرار دارد عوامل متعددی در اوضاع فعلی بازار دخیل است اما آنچه در بورس کالای روز گذشته رخ داد، تعمق بیشتری به کسادی بازار و معاملات داد.
قابل ذکر است که به دلیل تعطیلی روز سهشنبه 26 بهمن ماه، عرضه محصولات میانی از جمله شمش و تختال و... روز دوشنبه 25 بهمن انجام خواهد شد و عرضه ورقها نیز به روز چهارشنبه همزمان با عرضه مقاطع فولادی موکول شده است.
به گزارش آهن پرایس، مورد دیگری که بارها به آن اشاره شد دستیابی به توافقات برجام است که کشدار و طولانی شدن این فرایند همه بازارها را در فاز انتظار فرو برده است به همین جهت میتوان گفت بازارها به ویژه بازار آهن و فولاد تقریبا راکد است و معاملات چندانی هم صورت نمیگیرد.
در ادامه میتوانید این خبر را نیز مطالعه کنید: مذاکرات مانع افزایش نرخ آهن
اگرچه تمامی اخبار منتشر شده در زمینه مذاکرات وین مثبت و امیدوارکننده است به طوری که حتی برخی این دور از مذاکرات را دور نهایی تلقی میکنند و سخنگوی کاخ سفید نیز از رسیدن مذاکرات به مراحل حساس خبر میدهد، اما هنوز نتایج نامشخص است و چندماه است که با اکتفا با همین اخبار بازارها مدیریت میشود.
کاهش تولید فولاد ناشی از کمبود گاز
به دلیل کمبود گاز سهمیه برخی فولادسازان قطع و تولیدات آنها متوقف شد که آسیبهای جدی در این واحدها رقم زد. اما برخی قطعی گاز را به افزایش مصرف بخش خانگی نسبت میدهند.
در همین زمینه بهادر احرامیان نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اظهار کرد: کمبودی که در زمینه گاز وجود دارد به دلیل کمبود تولید نیست و ناشی از مصرف بیرویه بخش خانگی در فصل زمستان است.
وی ادامه داد: حتی تولیدات وزارت نفت بیشتر از میزان تعیین شده است اما با اسرافی که در بخش خانگی صورت میگیرد موجب قعطی گاز فولادسازان و صنایع فولادی میشود.
احرامیان در پایان درباره اوضاع نرخ آهن آلات در سال جاری میلادی گفت: به دلیل اینکه قیمتهای جهانی فولاد در حالت تعادل قرار دارد به همین جهت نوسانات چندانی در زمینه کاهش یا افزایش قیمتهای داخلی نیز نخواهیم داشت و نرخ محصولات فولادی تغییر چندانی در مقایسه با قیمت اکنون محصولات نخواهد داشت.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)