بحران انرژی، سد راه کاهش قیمت آهن آلات

بحران انرژی، سد راه کاهش قیمت آهن آلات

کاهش نرخ دلار  در روز گذشته که به دنبال خود کاهش قیمت برخی محصولات مانند قوطی آهن را به همراه داشت، در مقابل با افزایش قیمت مواد اولیه به دلیل محدودیت‌های انرژی مواجه شده است. این شرایط پیچیده، باعث شده تا فعالان بازار با چالش‌های جدی روبه‌رو شوند و پیش‌بینی آینده بازار را با دشواری همراه سازد...

آهن پرایس: روز گذشته پیرو نوسانات کاهشی نرخ دلار، قیمت آهن آلات نیز در برخی مبادی فروش با اصلاح جزئی همراه بودند. نرخ دلار پس از مدتی توقف در کانال 70 هزار تومان، روز گذشته با کاهشی قابل توجه تا کانال 67 هزار تومان عقب‌نشینی کرد. انتظار می‌رود به موازات ادامه این آرامش، بازارها از هیجان تهی شده و حباب منفی قیمت‌ها شکسته شود.

به همین ترتیب قیمت آهن آلات و به ویژه قیمت قوطی آهن در عمده مبادی فروش بین 300 تا 600 کاهش داشت به طوری که کف قیمت پروفیل با ضخامت 2 میل 39.300 تا 39.600 تومان برآورد شد.

قیمت روز تیرآهن اما نوسانات چندانی نداشت و قیمت تیرآهن ذوبی نیز در بازار تهران ثابت اعلام شد. به عبارتی قیمت تیرآهن سبک به ویژه قیمت تیرآهن 14 و 18 ثابت بودند اما قیمت تیرآهن سنگین که افزایش قابل توجهی یافته بود در برخی مبادی فروش کاهش یافت.

قیمت انواع ورق سیاه، قیمت ورق گالوانیزه، قیمت ورق ورغنی، قیمت ورق گالوانیزه رنگی و... نیز در بازار دیروز حدود 200 تا 300 تومان عقب‌نشینی کردند.

قیمت روز میلگرد نیز در غالب مبادی فروش بین 100 تا 300 تومان کاهش داشت و کف قیمت میلگرد در دامنه 29 تا 30 هزار تومان برآورد شد.

البته برخی از کارخانه‌ها کماکان میل به افزایش قیمت داشتند که همین امر به عقب‌نشینی مشتریان و رکود تورمی منجر شده است افزون بر این تغییرات فصلی نیز کاهش بیشر تقاضا را رقم زده است.

آنطور که از روند معاملات برمی‌آید نوسانات هیجانی بازار خریدار را به عقب رانده و مشتری تا نیاز نداشته باشد در کانال‌های قیمتی فعلی وارد بازار نمی‌شوند.

بحران انرژی، بازار فولاد ایران را به جوش آورد

گزارش‌ها از معاملات بورس کالا حاکی است محدودیت‌های شدید در دسترسی به حامل‌های انرژی مانند برق و گاز، به ویژه با فرا رسیدن فصل سرد، باعث شده است تا تقاضا برای مواد اولیه تولید فولاد مانند آهن اسفنجی و شمش فولادی به شدت افزایش یابد.

در شرایطی که بازار مصرف محصولات فولادی با رکود مواجه است، دلیل اصلی افزایش تقاضا برای مواد اولیه، تلاش کارخانه‌های فولادسازی برای ذخیره‌سازی مواد اولیه است. با توجه به احتمال تداوم و تشدید محدودیت‌های انرژی در آینده، کارخانه‌ها ترجیح می‌دهند تا قبل از قطع کامل تولید، مواد اولیه مورد نیاز خود را خریداری کنند.

تأثیر بحران انرژی بر قیمت‌ محصولات فولادی

این افزایش ناگهانی تقاضا در شرایطی که عرضه مواد اولیه محدود است، باعث شده تا قیمت آهن اسفنجی و شمش فولاد به شدت افزایش یابد. در هفته‌های اخیر، متوسط قیمت هر کیلوگرم آهن اسفنجی از ۱۵ هزار تومان و متوسط قیمت هر کیلوگرم شمش فولادی از ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان فراتر رفته است.

تبعات افزایش قیمت آهن و فولاد

این افزایش قیمت نه تنها بر تولیدکنندگان فولاد بلکه بر تمام صنایع پایین‌دستی که از محصولات فولادی استفاده می‌کنند، تأثیرگذار خواهد بود. افزایش هزینه تولید در صنایع مختلف ممکن است به افزایش قیمت محصولات نهایی و در نهایت کاهش قدرت خرید مصرف‌کنندگان منجر شود.

در ادامه می‌توانید این خبر را نیز مطالعه کنید: نوسانات قیمت آهن امروز پایان یافت؟

معاملات شمش بالای ۲۵ هزار تومان (بدون احتساب مالیات ارزش افزوده)؛ با توجه به مؤلفه‌های موثر بازار داخلی و صادراتی، حباب مطلق و بالای خط قرمز نرخ صادراتی است.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 5 از 5 - 1 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)

عضویت / ورود

ساعت کاری مجموعه به پایان رسیده است لطفا اطلاعات خود را برای دریافت مشاوره اختصاصی وارد نمایید.

درخواست مشاوره تلفنی