زیرفروشی آهن با کمبود تقاضا

زیرفروشی آهن با کمبود تقاضا
زیرفروشی آهن با کمبود تقاضا

آهن پرایس: نخستین روز هفته در حالی آغاز شد که قیمت روز آهن آلات در غالب شرکت‌ها ثابت اعلام شد، البته کاهش قیمت اهن در برخی مبادی نیز مشاهده شد اما فروشندگان در تغییر قیمت‌ها دست نگه داشتند. بازار ارز نیز که به طور مداوم در حال نوسانات سینوسی است روز گذشته...

آهن پرایس: نخستین روز هفته در حالی آغاز شد که قیمت روز آهن آلات در غالب شرکت‌ها ثابت اعلام شد، البته کاهش قیمت اهن در برخی مبادی نیز مشاهده شد اما فروشندگان در تغییر قیمت‌ها دست نگه داشتند.

بازار ارز نیز که به طور مداوم در حال نوسانات سینوسی است روز گذشته کاهش جزئی داشت و نرخ دلار در پایان روز با برگشت مجدد به کانال 29 هزار تومانی در بازار آزاد به قیمت 29 هزار و 760 تومان تبادل شد.

تحلیل روزانه قیمت اهن

در حال حاضر تقریبا کلیه بازارها از جمله بازار آهن وارد فاز انتظار ناشی از مذاکرات شده است از همین رو در نخستین روز هفته تغییری در قیمت روز اهن الات مشاهده نشد و عمدتا با حفظ قیمت روز پنجشنبه محصولات خود را عرضه کردند.

قیمت روز میلگرد اگرچه در عمده مبادی فروش ثابت بود اما در برخی شرکت‌ها نوسان کاهشی 100 و 400 تومانی هم مشاهده می‌شد. قیمت نبشی و ناودانی نیز عمدتا بدون تغییر قیمت اعلام شد اما این محصول نیز در مبادی فروش کاهش 100 تومانی داشت.

قیمت روز پروفیل و انواع لوله نیز تقریبا در کلیه مبادی فروش تغییر نداشت و ثابت اعلام شد. قیمت تیرآهن نیز تقریبا با کاهش روبه‌رو بود به طوری که در بخش کیلوفروشی کاهش 50 تومانی برای این محصول ثبت شد و در بخش شاخه‌فروشی نیز 10 الی 30 هزار تومان کاهش داشت، گفتنی است قیمت‌ تیراهن در برخی مبادی فروش ثابت بود.

قیمت روز ورق گالوانیزه، روغنی و رنگی نیز کاهش تقریبی 400 تومانی داشت و در بازار ورق سیاه نیز کاهش قیمت 100 الی 200 تومانی مشاهده شد.

میخائیل اولیانوف در توییتی که در صفحه شخصی خود منتشر کرد از دیدار خود با رابرت مالی نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا درامور ایران، خبر داد و درباره جزئیات این دیدار اظهار کرد که محور گفت‌وگو درباره احیای مذاکرات برجام بود. ظاهرا این خبر به اعتقاد کارشناسان نشانه خوبی در زمینه تسریع روند مذاکرات و دستیابی به توافقات دوطرفه است.

از سویی دیگر با توجه به اینکه مشکل اصلی بازار آهن کمبود متقاضی مصرف است حتی با کاهش قیمت‌ها نیز تغییری در رکود حاکم ایجاد نشد از همین رو برخی فروشندگان برای جلوگیری از ضرر و زیان و تآمین نقدینگی مورد نیاز به پدیده زیرفروشی روی آوردند.

به گزارش آهن پرایس، با این اوصاف همانطور که پیش‌تر نیز بیان شد برای برون‌رفت از شرایط فعلی نیاز است که اکثر فاکتورهای مؤثر بر بازار آهن با هم همسو شوند زیرا هر یک به تنهایی توانایی ایجاد رونق در بازار و شکست رکود را ندارند.

از آنجایی که بازارهای جهانی نیز به دلیل تعطیلات در حالت ثبات قرار دارد و اوضاع داخلی نیز تعریف چندانی ندارد از همین رو به نظر می‌رسد افزایش نرخ ارز نیما تا حدودی بازار را به تحرک جزئی وادارد اگرچه ممکن است تأثیر چندانی در بخش تقاضا نداشته باشد.

بهبود صادات با تأمین زیرساخت‌ها 

برای توسعه و پیشرفت در هر زمینه‌ای در وهله اول تأمین زیرساخت‌های مورد نیاز و تمهیدات اولیه آن مهمترین مورد است، در همین زمینه محمدرضا هوشمند فعال صنعت فولاد اظهار کرد: طبق آخرین آمار موجود از صادرات ایران که انجمن تولیدکنندگان فولاد منتشر کرده است، به دلیل تحریم‌های گسترده‌ای که در ایران اعمال شده، صادرات کشور را با مشکلات عدیده‌ای مواجه کرده است.

در ادامه می‌توانید این خبر را نیز مطالعه کنید: اوضاع بازار آهن تا پایان1400

 از جمله این مشکلات که می‌توان بدان اشاره کرد از دست داد بازار هدف صادرات مانند سوریه است، به طوری که کشور ترکیه در مقایسه با ایران سهم بیشتری از صادرات مقاطع فولادی به سوریه را به خود اختصاص داده است، به این صورت که با خرید مقاطع فولادی از ایران، قیمت آن را کمی افزایش داده و به سوریه صادر می‌کند.

هوشمند در ادامه بیان کرد: آنچه گفته شد موجب افت میزان صادرات ایران در مقایسه با ترکیه شده است و این درحالی است که کشور ما پتانسیل زیادی در زمینه اکتشاف مواد معدنی و تولید محصولات فولادی دارد و باید برای بهره‌برداری و استفاده بهینه از این امکانات تمهیدات و زیرساخت آن نیز فراهم شود تا هم با به دست آوردن بازار هدف صادرات بیشتر و حفظ بقیه بازارها، اوضاع تجارت جهانی فولاد کشور را توسعه ببخشیم.

وی همچنین افزود: اجرای درست طرح ساخت مسکن ملی از جمله برنامه‌هایی است که ممکن است موجب رونق صنعت فولاد کشور شود و لازم است که دولت اجرای درست آن را نیز در دستور کار خود قرار دهد.

این فعال صنعتی تصریح کرد: در سال‌های اخیر بیشتر صنایع فولادی بزرگ طرح توسعه‌ای در برنامه‌های خود دارند اما به نظر می‌رسد بهتر است پیش از اجرای این طرح‌ها زیرساخت اولیه فراهم شود که از جمله این زیرساخت‌ها می‌توان به تأمین انرژی برق و گاز اشاره کرد.

سرمایه‌گذاری برای توسعه صنعت فولاد از جوانب متعددی مورد اهمیت است به‌گونه‌ای که هم منبعی برای ارزآوری محسوب می‌شود و هم اوضاع بازار مسکن را بهبود می‌بخشد و همچنین کشور را از واردات محصولات فولادی بی‌نیاز می‌کند.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 5 از 5 - 3 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)

عضویت / ورود

ساعت کاری مجموعه به پایان رسیده است لطفا اطلاعات خود را برای دریافت مشاوره اختصاصی وارد نمایید.

درخواست مشاوره تلفنی