به گزارش آهن پرایس در اخبار بازار فولاد، نایب رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی ایران مطرح کرد: تصمیم گیری های غلط برای بخش معدن به خصوص حوزه سنگ آهن سبب رخ دادن دو اتفاق شده است؛ نخست کاهش سرمایه گذاری در معدن و دومین اتفاق، تعطیلی معادن سنگ آهن است. طبق آمار،...
به گزارش آهن پرایس در اخبار بازار فولاد، نایب رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی ایران مطرح کرد: تصمیم گیری های غلط برای بخش معدن به خصوص حوزه سنگ آهن سبب رخ دادن دو اتفاق شده است؛ نخست کاهش سرمایه گذاری در معدن و دومین اتفاق، تعطیلی معادن سنگ آهن است. طبق آمار، ۴۴۳ معدن سنگ آهن در کشور شناسایی شده که ازاین تعداد ۱۵ معدن بزرگ مقیاس و باقی نیز در قالب کوچک مقیاس تقسیم بندی می شوند.از این تعداد ۲۰۶ معدن در سال قبل با وجود دارا بودن پروانه بهره برداری و نیاز مبرم به سنگ آهن در کشور، تعطیل شدند.
غرقی بیان کرد: با اعمال عوارض صادرات بر محصولات سنگ آهنی، بازار صادراتی کاملا شکل غیر اقتصادی به خود گرفته و تنها بازار باقی مانده بازار داخلی بوده که این بازار هم به دلیل قیمت گذاری سرکوب شده است.نتیجه این جریان تنها کسری تولید سنگ آهن و کمبود مواد اولیه برای واحدهای فولادی در سال های آینده خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: به دلیل انحصار و نبود فضای رقابتی در سنگ آهن و توزیع غیر منطقی سود در زنجیره، مواداولیه ای برای واحدهای فولادی که در سال جاری و سال های آینده وارد مدار تولید می شوند، وجود نخواهد داشت و احتمالا این صنایع هم تعطیل خواهند شد. سود در زنجیره صنعت فولاد به صورت غیر منطقی توزیع شده و به سمت واحدهای پایین دست سوق پیداکرده که این بدان معنا است که بخش معدن به صنایع پایین دستی یارانه می دهد.
غرقی در ادامه افزود: با افزایش هزینه ها تامین ماشین آلات و تجهیزات، استخراج و بارگیری مواد معدنی، طبیعتا هزینه سرمایه گذاری هم به شدت افزایش می یابد و کمتر شاهد ورود سرمایه های جدید به بخش معدن خواهیم بود. حتی معادن فعال کنونی نیز صرفا به تولید در حد توان و رفع نیازهای اولیه خود و سفارش می پردازند و توسعه معدن و افزایش ظرفیت بهره برداری و حتی رسیدن به ظرفیت اسمی به سادگی امکان پذیر نیست.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)