افزایش بیسابقه قیمت آهن آلات در هفتههای اخیر، بازار فولاد ایران را به آشفتگی کشانده است. نرخ دلار در کانال 70 هزار تومان، محدودیتهای تولید ناشی از کمبود انرژی و حمایتهای بازارساز، از جمله عواملی هستند که به این نوسانات دامن زدهاند. با توجه به این شرایط، کارشناسان پیشبینی میکنند که قیمت آهن آلات تا پایان سال همچنان روند افزایشی داشته باشد...
آهن پرایس: نخستین هفته پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری در حالی آغاز شده است که به نظر میرسد کلیه مؤلفههای اثرگذار بر قیمت روز انواع آهن آلات همسو و همگرا خواهد شد.
هفته گذشته قیمتها در بازارهای مالی و بازارهای کالایی روند افزایشی داشت و برخلاف تخلیه هیجانات روانی ناشی از اخبار سیاسی و نظامی و انتخابات آمریکا، در بازار داخلی این روند افزایشی تداوم داشت. به طوری که قیمت دلار همچنان در مرز کانال 70 هزار تومان معامله میشد و قیمت آهن و میلگرد نیز در برخی مبادی فروش افزایش داشت.
با این حال احتمال میرود از هفته جاری پارامترهایی از قبیل نرخ ارز، قطعی گاز و کاهش تولید، ناترازی برق، افزایش قیمت به تبع کاهش تولید و انتظارات تورمی تا پایان سال قیمت روز آهن آلات را تحت تأثیر قرار دهد؛ البته پارامترهایی که بیان شد مؤلفههایی است که تا پایان سال ثابت است و مضاف بر این عوامل و اخبار سیاسی و نظامی و ... را نیز باید در نظر گرفت. به طور قطع بازارهای مالی و کالایی داخلی در سه ماه پایانی سال با پدیده ترامپ مواجه است که انتظارات تورمی متفاوتی را رقم خواهد زد.
آهن آلات گران قیمت شد
به دنبال تداوم روند افزایشی قیمت آهن آلات، قیمت روز میلگرد در بازار پنجشنبه بین 100 تا 500 تومان افزایش داشت به طوری که کف قیمت میلگرد تقریبا در کلیه مبادی فروش از 29 هزار تومان برآورد میشود و بالاترین قیمت میلگرد هم به قیمت میلگرد 14 ذوب آهن اصفهان تعلق دارد که 32.600 تومان اعلام میشود.
قیمت انواع ورق آهن سرد و گرم نیز روند افزایشی چشمگیری را تجربه کردند به این صورت که از ابتدا تا انتهای هفته قیمت ورق سیاه، قیمت ورق گالوانیزه، قیمت ورق رنگی و ... در عمده مبادی فروش به طور میانگین افزایش هزار تومانی داشت.
قیمت روز تیرآهن افزایش کمتری نسبت به سایر محصولات تجربه کرد و بیشترین افزایش قیمت به سایزهای سنگین اختصاص داشت که به بین 10 تا 200 هزار تومان در هر شاخه متغیر بود.
قیمت پروفیل ساختمانی و صنعتی، قیمت پروفیل مبلی و انواع قوطی پروفیل نیز به طور میانگین هزار تومان افزایش داشت.
افزایش بی سابقه قیمت شمش و آهن اسفنجی
افزون بر این افزایش بیسابقهای در قیمت شمش بورسی مشاهده شد که واکنشهای متناقض فعالان این بازار را در بر داشت که نشان از وضعیت بغرنج و پیچیدهای این بازار است.
در حال حاضر شمش در بازار داخلی تا سقف حول و حوش ۲۴ هزار تومان رشد کرده و چنانچه اگر بازارساز حمایتهای خود را در پروسه معاملات هفتگی بورس کالا ادامه دهد؛ احتمال دارد قیمت شمش تا سقف ۲۵ هزار تومان نیز افزایش بیابد.
با این اوصاف با توجه به حاشیه سود ۱۱ تا ۱۶ درصدی میلگرد که بالاتر از شمش است، تولیدکنندگان میلگرد داخلی؛ جایی در دامنه قیمت حول ۳۰۵۰۰ تا ۳۲،۰۰۰ تومان میتواند با مولفههای فعلی از جمله نرخ صادراتی فولاد، نرخ تعادلی ارز حاصل از صادرات؛ افزایش بیابد تا به تعادل برسد؛ البته قیمت بالاتر از میزانی که اعلام شد به طور قطع حباب مثبت است و پشتوانهی ندارد.
در حال حاضر مؤلفههای زیر از رشد قیمت آهن آلات در بازار داخلی حمایت میکنند و قابل تامل اینکه تقاضای محصول نهایی یا مصرفی در بازار داخلی در این قیمتسازیها جایگاهی ندارد:
- محدودیت گاز و برق که در فصل زمستان، تولید فولاد را با مشکل مواجه کرده و به افزایش قیمت روز میلگرد و آهن آلات دامن میزند.
- محدودیت عرضه فیزیکی فولاد در بازار داخلی، باعث افزایش تقاضا و در نتیجه افزایش قیمت میشود.
- حمایتهای بازارساز در بورس کالا، به رشد قیمت شمش کمک کرده است.
با توجه به تحلیلهای انجام شده، میتوان گفت که سقف قیمتی فولاد در بازار داخلی ایران، تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله نرخ ارز، نرخ صادرات فولاد، سیاستهای دولت و میزان عرضه و تقاضا در بازار است. در حال حاضر، با توجه به حمایتهای بازارساز و محدودیتهای عرضه، قیمت فولاد تا سقف مشخصی میتواند افزایش یابد اما در صورت تغییر شرایط بازار و سیاستهای دولت، این سقف میتواند تغییر کند.
در ادامه میتوانید این خبر را نیز مطالعه کنید: فرمان بازار آهن ایران در دست ترامپ
گفتنی است گزارشها از بورس کالای امروز حاکی است که بیش از 4 میلیون تن محصول فولادی عرضه میشود که از این میزان حدود 118 هزار تن به آهن اسفنجی اختصاص دارد و حدود 43 هزار و 300 تن نیز بلوم و بیلت عرضه میشود.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)