قیمت مسکن طی ۱۱ سال ۱۱,۶ برابر شد

قیمت مسکن طی ۱۱ سال ۱۱,۶ برابر شد

مسکن، یکی از نیازهای اساسی بشر و از مهم‌ترین مولفه‌های رفاه و امنیت اجتماعی است. در ایران، با وجود تلاش‌های دولت‌ها در سال‌های گذشته، همچنان شاهد چالش‌های متعددی در بخش مسکن هستیم. رکود چند ساله این بخش، افزایش قیمت زمین و مسکن، عدم تناسب قدرت خرید مردم با قیمت‌ها و ناتوانی در تامین مسکن مناسب، از جمله این چالش‌ها هستند...

معاون وزیر راه و شهرسازی با برشمردن راهکارهای دولت برای تحریک تقاضا در بخش مسکن، به رکود چند ساله این بخش و اقدامات دولت برای توانمندسازی خانوارها و افزایش قدرت خرید آنها اشاره کرد.

حامد مظاهریان در سومین اجلاس مشترک توسعه کیفیت حمل و نقل و ساختمان راه و شهرسازی با رویکرد افزایش بهره‌وری در حوزه تعاون و بخش‌خصوصی، گفت: بازار مسکن از سال 92 همچنان دچار رکود بوده و یکی از عوامل اصلی این رکود، ضعف قدرت خرید مردم در برابر افزایش قیمت‌ها است.

وزارت راه و شهرسازی در دولت یازدهم با تمرکز بر طرف تقاضا، تلاش کرد تا با ارائه تسهیلات و کمک به توانمندسازی خانوارها، قدرت خرید آنها را برای خرید مسکن افزایش دهد.

مظاهریان با تاکید بر اینکه مسکن باید به جای کالای سرمایه‌ای، به عنوان کالای مصرفی مورد استفاده قرار بگیرد، افزود: برای تحقق این هدف، باید قدرت خرید مردم متناسب با افزایش قیمت زمین و ساختمان رشد کند.

 در همین راستا، پرداخت وام مسکن به میزان 80 میلیون تومان در تهران، 60 میلیون تومان در کلان‌شهرها و 40 میلیون تومان در شهرهای کوچک در دستور کار قرار گرفته و امکان پرداخت این تسهیلات برای زوجین تا دو برابر سقف نیز فراهم شده است.

 معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به افزایش حدود 5 برابری وام مسکن در دولت فعلی، نرخ سود تسهیلات مسکن را در حال حاضر برای مناطق شهری 9.5 درصد و در بافت فرسوده 8 درصد با بازپرداخت 12 ساله اعلام کرد.

 مظاهریان با اشاره به افزایش 5 برابری قیمت کالاها، 5 برابری نرخ ارز و رکود 6.8 درصدی در سال‌های 81 تا 92، گفت: در همین مدت قیمت زمین 14 برابر و قیمت ساختمان 11.6 برابر افزایش یافته است.

 وی خطاب به سرمایه‌گذاران در بخش ساختمان گفت: افرادی که در سه سال گذشته برای نیاز به خرید مسکن اقدام کردند، اقدام مناسبی انجام دادند، اما اگر افراد با انگیزه سرمایه‌گذاری وارد بخش ساختمان شدند، سودی نبردند چراکه سود چند برابری اتفاق نیفتاده است.

مظاهریان تامین مسکن محرومان را سیاست دولت یازدهم عنوان کرد و گفت: به همین منظور باید نهادهای توسعه‌ای در کشور ایجاد شود.  وی با اشاره به عدم وجود آیین‌نامه و قانون برای بانک‌های توسعه‌ای، خواستار تهیه لایحه‌ای در این زمینه شد.

 مظاهریان درباره عملکرد تعاونی‌های مسکن مهر نیز گفت: تعاونی‌ها در بخش مسکن مهر عملکرد موفقی نداشتند و برخی از تعاونی‌های شکل گرفته، صوری بودند و بسیاری از پروژه‌های ناتمام مسکن مهر به دلیل شکل‌گیری تعاونی‌های صوری بود.

۶۰ درصد حقوق کارگران صرف هزینه‌های مسکن می‌شود

 دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران معتقد است که تامین مسکن مناسب برای کارگران، دغدغه اصلی این قشر زحمتکش است و حل این مشکل می‌تواند گامی موثر در جهت ارتقای سطح زندگی و رفاه آنها باشد.

 هادی ابوی در گفتگو با ایسنا، اظهار کرد: کارگری که ساعات طولانی کار می‌کند و برای تامین معیشت خود و خانواده‌اش ناچار به انجام اضافه کاری و شیفت‌های مختلف است، حداقل انتظار او داشتن خانه‌ای امن و آسوده برای زندگی است.  متاسفانه در حال حاضر، حدود 60 درصد از درآمد کارگران صرف هزینه‌های مسکن می‌شود. این موضوع، چالش بزرگی برای این قشر از جامعه محسوب می‌شود و آنها را از داشتن زندگی مطلوب باز می‌دارد.

 طرح مسکن اجتماعی که در دولت یازدهم با هدف خانه‌دار کردن اقشار ضعیف و محروم از جمله کارگران مطرح شد، در نهایت برای جامعه کارگری به نتیجه نرسید و بدون اجرا رها شد. به گفته ابوی، بهترین گزینه برای خانه‌دار شدن کارگران، تعاونی‌های مسکن کارگری است. چرا که در این تعاونی‌ها، امکان حضور کارگران در هیات مدیره وجود دارد و می‌توان انتظار داشت که پیگیری‌های بهتری برای خانه‌دار شدن آنها صورت گیرد.

در کلانشهرها، به دلیل بالا بودن هزینه‌های مسکن، نیمی از درآمد کارگران صرف اجاره بها می‌شود. این موضوع، فشار اقتصادی زیادی به این قشر از جامعه وارد می‌کند و آنها را وادار به انجام شغل‌های دوم و سوم برای تامین معیشت خود و خانواده‌شان می‌کند.

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران در پایان با اشاره به نیاز معلولان، افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی به مسکن مناسب، تاکید کرد که کارگران نیز حق دارند از سرپناهی امن و آسوده برخوردار باشند و نباید برای خانه‌دار شدن، منتظر مستمری و کمک‌های دولتی باشند.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 0 از 5 - 0 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)

عضویت / ورود

ساعت کاری مجموعه به پایان رسیده است لطفا اطلاعات خود را برای دریافت مشاوره اختصاصی وارد نمایید.

درخواست مشاوره تلفنی