بازار آهن آلات در ماه آبان با چالشهای متعددی از جمله افزایش قیمت دلار، نوسانات عرضه و تقاضا و سیاستهای دولت مواجه بود. این عوامل باعث شد قیمت آهن آلات از مواد اولیه تا محصولات پایین دست زنجیره فولادی افزایش قابل توجهی داشته باشد...
آهن پرایس: افزایش تقریبا هزار تومانی میلگرد آجدار، حاصل نوسانات قیمت آهن آلات در ماه آبان بود. یک ماه گذشته بازارهای مالی و کالایی دچار نوسانات و ثبت رکوردهای قیمتی عجیبی شدند اما اکثر این نوسانات در انتهای ماه نسبتا فروکش کرد.
نمودار زیر بیانگر روند رشد قیمت دلار در یک ماه گذشته است، طبق آمار قیمت دلار در ابتدای آبان ماه در کانال 64 هزار تومان قرار داشت و در حال حاضر در کانال 69 هزار تومان معامله میشود، در یک فهته گذشته که نرخ دلار روی کانال 68 هزار توامن تثبیت شده بود روز گذشته گویا درواکنش به خبر احتمال صدور قطع نامه شورای حکام علیه ایران، افزایشی شد.
نمودار قیمت آهن آلات در یک ماه اخیر
براساس نمودار قیمت آهن آلات در یک ماه اخیر کلیه مقاطع فولادی روند رو به رشدی داشتند اما روز گذشته با نوسانات دوگانهای مواجه بود به این صورت که قیمت اهن الات در برخی مبادی فروش ثابت بود و در برخی مبادی فروش نیز رو به اصلاح بود.
به عنوان مثال قیمت میلگرد روز گذشته در اکثر کارخانهها ثابت اعلام شد با این حال، برخی کارخانهها کاهش جزئی قیمت بین 100 تا 500 تومان را در برخی از سایزها اعمال کردند.
روند اصلاحی نرخ میلگرد همچنان تداوم دارد و انتظار میرود قیمت میلگرد 8 و 10 اصلاح بیشتری داشته باشد، کف قیمت میلگرد امروز حدود 28.500 تومان اعلام میشود و ممکن است به دلیل پدیده زیرفروشی شاهد کاهش بیشتر قیمت این محصول باشیم.
طبق نمودار قیمت میلگرد کویر کاشان سایز 18 در یک ماه اخیر از 30.200 تومان به 31.500 تومان افزایش یافته است.
اگرچه در کوتاه مدت افزایش قیمت میلگرد چشمگیر به نظر میآید اما در بلندمدت در مقایسه با سایر کالاها رقم چندان قابل توجهی نیست، به عنوان نمونه قیمت میلگرد میانه طبق نمودار زیر در سه ماه گذشته از 28.250 تومان به 29.200 تومان رسیده است. البته باید گفت طی سه ماه گدشته در واکنش به مؤلفههای متعددی قیمت میلگرد روز میانه از 30 هزار تومان نیز عبور کرد اما در حال حاضر با اصلاح جزئی همراه است.
همچنین نمودار قیمت میلگرد 18 ابرکوه در 6 ماه اخیر از افزایش تقریبا 5 هزار تومانی هر کیلو میلگرد حکایت دارد.در پایان اردیبهشت ماه هر کیلو از این محصول حدود 24.900 تومان معامله میشد اما در حال حاضر حدود 29 هزار تومان به فروش میرسد.
در بازار تیرآهن نیز شاهد ثبات قیمت بودیم، اما قیمت تیرآهن ذوب آهن اصفهان به عنوان یکی از تولیدکنندگان بزرگ، کاهش 10 تا 30 هزار تومانی را در برخی سایزها اعمال کرد.
همچنین انواع ورق سیاه مانند ST37 و ST52 در اکثر کارخانهها قیمت ثابتی داشتند. با این حال، قیمت ورق سیاه فولاد مبارکه در برخی ضخامتها کاهش 300 تا 500 تومانی را اعمال کرد. براساس نمودار زیر قیمت ورق آهن فولاد مبارکه 2 میل عرضه 1250 حدود 34.250 تومان اعلام میشود در حالی که قیمت این محصول در پایان ماه آبان در مرز 40 هزار تومان اعلام میشود.
قیمت ورق گالوانیزه و ورق رنگی نیز روند ثابتی داشتند، اما ورق روغنی با کاهش جزئی قیمت همراه بود.
در بازار پروفیل نیز شاهد ثبات قیمت بودیم، اما برخی کارخانهها کاهش قیمت 100 تا 300 تومانی را اعمال کردند. به تبعیت از روند افزایشی که قیمت ورق مبارکه در یک ماه اخیر تجربه کرد قیمت پروفیل ساختمانی نیز افزایش یافت به عنوان مثال قیمت پروفیل 2 میلیمتر پایا اصفهان بعاد 20*20 حدود 3 هزار تومان افزایش یافت، به عبارتی در ابتدای ماه آبان هر کیلو از این محصول 38.500 تومان اعلام میشد و در حال حاضر نیز 41 هزار و 500 تومان اعلام میشود.
نبشی و ناودانی نیز در اکثر کارخانهها ثبات قیمت داشتند. انواع لوله مانند مانیسمان، داربستی و درزدار نیز در اکثر کارخانهها بدون تغییر قیمت عرضه شدند.
البته روند افزایشی قیمت آهن آلات تنها به مقاطع پایین دست زنجیره فولادی اختصاص ندارد و قیمت شمش و قیمت آهن اسفنجی در چند ماه اخیر با افزایش قابل توجهی مواجه بودند.
به عنوان مثال نمودار قیمت آهن اسفنجی غدیر ایرانیان در سه ماه گذشته نشاندهنده افزایش 26 درصدی نرخ این محصول است. به عبارتی نمودار تغییرات نرخ آهن اسفنجی در بورس کالا از چالش جدی صنایع فولادی در زمینه تأمین نرژی برق و گاز در سالهای اخیر حکایت دارد.
براساس این نمودارها شروع رشد سریع قیمت مقارن با شروع سرما و اوجگیری در اواسط زمستان و سپس کاهش تدریجی است. البته هیچ ضمانتی در بازگشت قیمت به نرخ قبل صعود وجود ندارد اما در تمام این الگوها پس از هر صعود و اوج ییک عقبنشینی محدودی هم مشاهده میشود اما در سال جاری این چرخه کمی زودتر شروع شد و شاهد افزایش قابل توجه نرخ این محصولات بودیم.
نوسانات قیمت شمش فولادی نیز از این وضعیت در امان نبود و نمودار زیر حاکی از سیر صعودی نرخ این محصول است.
سیر نوسانات نرخ شمش چادرملو در بورس کالا بیانگر تکرار الگوی اوج و فرود قیمت شمش به پیروی از نرخ آهن اسفنجی است.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)