نابسامانی بازار آهن، همه بخشهای بازار را در بهت و هراس فرو برده و شرایط اقتصادی سختی را نیز رقم زده است. بررسی اخبار داخلی و خارجی و آمار و ارقام بازارهای متعدد هشدار استفاده از استراتژی مناسب را میهد تا با رقمها و قدمهای بزرگ و بلندمدت، متحمل ضرر و زیان سنگینی نشویم.
آهن پرایس: روز گذشته سنگینی وزنه بازار روی ثبات نرخ اهن الات بود اگرچه در برخی مبادی فروش شاهد کاهش قیمتها بودیم و برخی شرکتها نیز نرخ محصولات خود را افزایش دادند.
بازار ارز هم نوسانات چشمگیری نداشت و با پایان روز شاهد کاهش تدریجی نرخ دلار بودیم، به طوری که هر دلار آمریکا در بازار آزاد به قیمت 29 هزار و 580 تومان به فروش رسید.
تحلیل روزانه نرخ اهن الات
گزارشها از بازار آهن و فولاد از ثبات قیمت مقاطع فولادی حکایت دارد اما در عین حال تقاضایی مشاهده نمیشود و معاملات نیز گویا ضعیف است. روز گذشته شاهد ثبات قیمت روز میلگرد آجدار در بیشتر شرکتها بودیم اما برخی نیز حدود 50 الی 100 تومان افزایش قیمت داشتند.
کف قیمت این محصول روی 14 هزار و 900 تومان قرار داشت و دلیل آن هم ممکن است کف قیمت شمش اعلام شده توسط بورس کالا باشد که با احتساب 11 درصد مارجین حوزه نورد و مالیات ارزش افزوده، همین قیمت به دست میآید.
قیمت تیرآهن ذوب آهن اصفهان نیز اگرچه در برخی مبادی ثبات داشت اما برخی شاخههای آن حدود 20 الی 50 هزار تومان افزایش قیمت داشت. قیمت روز نبشی و نادوانی نیز در اکثر کارخانهها تغییر قیمت نداشت و ثابت بود.
قیمت قوطی و پروفیل و قیمت لوله داربستی، گازی و ... نیز غالبا ثبات اعلام شد اما کاهش 100 الی 200 تومانی نیز در برخی مبادی فروش قابل ملاحظه بود. پروفیل ضخامت 2 میلیمتر حدود 18 هزار و 800 الی 19 هزار و 800 تومان معامله شد که ظاهرا روندی کاهشی داشته است.
انواع ورقها نیز به همین منوال بوده و نوسانات متعددی را تجربه کردند، به این صورت که قیمت روز ورق سیاه در غالب شرکتها کاهش 100 الی 200 تومانی داشت اما فولاد مبارکه نرخ ورق خود را حدود 100 الی 300 تومان افزایش داد. قیمت ورق گالوانیزه، رنگی و روغنی نیز به تبعیت از جو کلی بازار، ثابت و آرام بود.
در حال حاضر مذاکرات برجام مهمترین فاکتوری است که با ارسال سیگنالهای مثبت و منفی متعدد روند کلی بازار را تعیین میکند و علاوهبر بازار آهن بازار ارز و سایر بازارهای مالی را نیز تحت تأثیر قرار میدهد.
محمدصادق مدرسی رئیس اتحادیه آهنفروشان با اشاره به نوسانات موجود در بازار ارز و تأثیر آن در بازار آهن و فولاد، اظهار کرد: نوساناتی که درحال حاضر در بازار ارز مشاهده میکنیم و همچنین اثرات آن روی سایر بازارها به ویژه در بازار آهن، غالبا به بورس و بازار سرمایه ارتباط دارد و دستورالعملهایی که سازمان به طور هفتگی تصویب و ابلاغ میکند به سردرگمی و بلاتکلیفی فعالان اقتصادی منجر شده است.
مدرسی در ادامه افزود: اگر اثر نوسانات بازار ارز در بازار آهن داخلی براساس نرخ جهانی باشد ممکن است تبعات مثبتی در پی داشته باشد؛ اما قیمت فولاد ایران از قیمتهای جهانی جدا شده و به طور دستوری قیمتگذاری میشود به همین جهت گاهی میبینیم که نرخ محصولات فولادی ما در مقایسه با قیمتهای جهانی نرخ بالایی دارند.
در ادامه وی درباره اثر برجام در بازار آهن و فولاد بیان کرد: اگرچه احیای برجام ممکن است اثرات مثبتی در بر داشته باشد اما توافقات برجام محرک قوی برای رشد بازار ایران نیست و هر اثری که از نتایج برجام کسب شود به برنامهها و تصمیمات مسئولان مربوطه بستگی دارد. با این اوصاف به نظر میرسد با اجرای مکانیزم عرضه و تقاضا، دستکم در بازه کوتاه مدت شاهد تنظیم بازار و تعادل نرخ محصولات باشیم.
رئیس اتحادیه آهنفروشان استان یزد با اشاره به قیمتگذاریهای دستوری مسئولان، اضافه کرد: اگر سیاست قیمتگذاری دستوری در بازار آهن و فولاد ادامه داشته باشد نرخ محصولات نیز به طور هفتگی دچار نوسان خواهد شد. از دیگر سو با وجود گذشت 20 سال از راهاندازی بورس کالا، آهنفروشان در حلقه هیأت مدیره آن نمایندهای ندارند و غالب نمایندهها از برخی شرکتهای بزگ فولادی و وزارت صمت و ایمیدرو تشکیل شده است.
در ادامه میتوانید این خبر را نیز مطالعه کنید: سرگردانی اهالی بازار آهن
مدرسی در پایان یادآور شد: مهمترین راه بهره بردن از مذاکرات برجام اصلاح نحوه تعیین قیمت در مالیات فولادیها و آزاد شدن نرخها در این بخش است.
شنیدهها حاکی است که امروز حدود 315 هزار و 450 تن محصول فولادی در بورس کالا عرضه خواهد شد که شامل شمش بلوم، ورق سرد، تختال و ورق قلعاندود است. گفتنی است از این میزان حدود 218 هزار و 450 تن به شمش بلوم اختصاص دارد که با نرخ 12 هزار و 396 تومان عرضه خواهد شد. گویا در این دور از عرضه، حجم شمش در مقایسه با آخرین عرضه حدود 11/3 درصد کاهش داشته است.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)