بازار صادراتی مقاطع طویل فولادی ایران، در سالهای اخیر به عنوان یکی از ارکان مهم اقتصاد غیرنفتی کشور، نقشی کلیدی در رونق تولید، افزایش صادرات و ارزآوری ایفا کرده است. با وجود پتانسیلهای متعدد در این بخش، اعم از دسترسی به منابع غنی معدنی، نیروی کار ماهر و زیرساختهای مناسب، این بازار در حال حاضر با چالشهای متعددی روبرو است که ثبات و پویایی آن را به خطر انداخته است...
آهن پرایس: به گزارش گزارش متال اکسپرت از پترومتالز بازار صادراتی مقاطع طویل فولادی ایران با چالشهای متعددی روبهرو است که ثبات آن را به خطر انداخته است.
نوسانات نرخ ارز، کندی بازار بیلت و ابهامات پیرامون محدودیتهای احتمالی انرژی در فصل تابستان، همگی بر فعالیتها و قیمتها در این بخش تاثیر منفی گذاشتهاند.
قیمت میلگرد صادراتی ایران در حال حاضر بین 450 تا 470 دلار در هر تن EXW قرار دارد که در مقایسه با 455 تا 470 دلار در هر تن EXW در هفته گذشته، نشاندهنده کاهشی جزئی است. برخی از تولیدکنندگان برای جذب مشتری، قیمتهای پیشنهادی خود را به پایینترین سطح محدوده رساندهاند، به طوری که برخی کارخانههای کوچک حتی حاضر به معامله با قیمتی معادل 435 تا 440 دلار در هر تن EXW هستند.
روند نزولی در بازار شمش داخلی، فشار مضاعفی بر تولیدکنندگان مقاطع طویل فولادی وارد کرده است. به گفته یکی از فعالان این حوزه، حجم معاملات بیلت در بورس کالای ایران در روز گذشته تنها 30 درصد از حجم عرضه را شامل شده است.
نوسانات نرخ ارز، عامل اصلی این تحولات عنوان شده است. نرخ ارز غیررسمی در حال حاضر به 1 دلار = 59750 تومان رسیده که در مقایسه با 1 دلار = 61150 تومان در هفته گذشته، کاهشی 2 درصدی را نشان میدهد.
چشمانداز و چالشها بازار فولاد
ثبات بازار صادراتی مقاطع طویل فولادی ایران به طور جدی تحت تاثیر عوامل متعددی از جمله نوسانات نرخ ارز، وضعیت بازار داخلی بیلت و سیاستهای دولت در قبال تامین انرژی در فصل تابستان است.
فعالان این حوزه برای حفظ حضور خود در بازار، به دنبال راهکارهایی برای مقابله با این چالشها هستند. با وجود چالشهای موجود، برخی از تحلیلگران معتقدند که تقاضای جهانی برای فولاد در ماههای آتی افزایش خواهد یافت که میتواند به نفع صادرکنندگان ایرانی باشد.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)