آهن پرایس : درسال های اخیرصنعت فولاد کشور با چالش های مختلفی روبه رو بوده است که علاوه برموضوعات سیاسی و تحریم ها کرونا نیز سختی این شرایط را دوبرابرکرد مهمترین موضوعی که در وضعیت پساکرونا بعد از عامل تحریمها در صنعت فولاد مشهود است، افت تقاضا است. قبل از...
آهن پرایس : درسال های اخیرصنعت فولاد کشور با چالش های مختلفی روبه رو بوده است که علاوه برموضوعات سیاسی و تحریم ها کرونا نیز سختی این شرایط را دوبرابرکرد مهم ترین موضوعی که در وضعیت پساکرونا بعد از عامل تحریمها در صنعت فولاد مشهود است، افت تقاضا است.
قبل از شیوع کووید-19، صادرات غیرنفتی ایران در یک سال گذشته تنها ۵ درصد کاهش یافته بود با این وجود، از فوریه تا مارس امسال، صادرات غیرنفتی ایران نسبت به مدت مشابه در سال 98 کاهش ۳۰ درصدی داشته است. از این رو یافتن راهکار های مناسب و کاربردی برای صنعت فولاد بسیارمهم وضروری است زیرا این صنعت بهعنوان یکی از صنایع مادر کشور بر بخش قابل توجهی از صنایع داخلی مانند زیرساختها، ساختمانسازی، کشتیسازی، خودروسازی، ساخت ماشینآلات و تجهیزات و دیگر مصارف صنعتی از یک سو و از سوی دیگر در حوزه صادرات غیرنفتی اثر میگذارد.
افزایش تولید سنگآهن و استخراج آن بهعنوان ماده اولیه محصولات فولادی از مهم ترین اقداماتی است که باید مدنظر قرار بگیرد، اما هنوز هیچ برنامه معینی در مورد نحوه دستیابی به این هدف تهیه نشده است و ظاهرا دولت نیز ضرورتی برای ایجاد انگیزه در سرمایهگذاران این بخش پرریسک در نظر نگرفته است. عدم برنامه ریزی های مناسب و به موقع در این خصوص میتواند منجر به ضرورت واردات سنگآهن شود که این خود چالش مهمی است.
از آنجا که بحث تامین منابع مالی مورد نیاز پروژهها از اصلیترین عوامل شروع یک پروژه است، اما به دلیل کمبود منابع مالی در کشور و عدم توانایی تامین مالی داخلی در اجرای پروژهها، جذب منابع مالی خارجی در پروژه های فولادی امر بسیار مهم وضروری است و لازمه جذب منابع خارجی وجود ثبات و امنیت در زمینههای اقتصادی، سیاسی و قوانین و مقررات هر کشور است که متاسفانه در کشور ما به دلیل عدم وجود ثبات و امنیت اقتصادی و تغییرات مداوم قوانین و مقررات جذب منابع مالی خارجی به سختی قابل انجام کرده است.
در ادامه می توانید این خبر را نیز مطالعه کنید : موانع صادرات زنجیره فولاد
تا جایی که به رغم دریافت منابع مالی خارجی در تعداد کمی از پروژههای فولادی با صرف زمان طولانی برای در یافت آن ، به دلیل عدم مدیریت صحیح موفق به استفاده به موقع از منابع مالی خارجی نبودهایم، به گونه ای که در بیشتر اوقات با طولانی شدن زمان اجرای پروژهها مجبور به تمدید چند باره اعتبارات اسنادی و همچنین پرداخت اقساط با توجه به سررسید شدن آن بدون پیشرفت قابل قبول در طرحها شدهایم.
سیاست دولت در ایجاد محدودیتهای صادراتی و اصرار بر قیمت گذاری تثبیتی به منظور اشباع بازار داخل شیوه غلطی است. تغییرات مداوم قوانین و مقررات صادراتی با توجیه کنترل بازار داخل، بر اعتبار ایران در عرصه بینالمللی تاثیر منفی خواهد گذاشت و جایگاه ما بهعنوان یک تامین کننده قابل اعتماد را ضعیف خواهد کرد. مداخله دولت در شرایطی که تولید داخلی بیش از نیاز است بدون توجیه است. این برنامه باعث ایجاد شرایط نامشخص برای تولیدکنندگان و مشتریان بینالمللی فولاد ایران آن هم در شرایط تحریم میشود.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)