آهن پرایس: قیمت روزانه آهن آلات در روز گذشته نیز با ثبات نسبی توأم بود اگرچه نوسانات متعددی نیز مشاهده شد اما غالب محصولات فولادی با ثبات قیمت همراه بودند. نرخ دلار نیز با حفظ کانال قیمتی 27 هزار تومانی نوسانات...
آهن پرایس: قیمت روزانه آهن آلات در روز گذشته نیز با ثبات نسبی توأم بود اگرچه نوسانات متعددی نیز مشاهده شد اما غالب محصولات فولادی با ثبات قیمت همراه بودند.
نرخ دلار نیز با حفظ کانال قیمتی 27 هزار تومانی نوسانات جزئی داشت و پایان روز گذشته هر دلار آمریکا در بازار آزاد به قیمت 27 هزار و 600 تومان به فروش رسید.
تحلیل روزانه قیمت آهن
این روزها که بازار آهن و فولاد با ابهام و سردرگمی دست و پنجه نرم میکند کاهش تقاضای مصرفی و انتظار برای اصلاح قیمتها را در پی داشته است، از سوی دیگر نیز آهنفروشان بر موضع خود ایستاده و از قیمتهای اعلامی خود پایین نمیآیند. از طرفی برخی تصمیمات خلقالساعه و همچنین عوامل بیرونی دیگر عامل تداوم این جریان شده و رکود عمیق در بازار آهن و فولاد را رقم زده است.
به همین ترتیب روز گذشته قیمت میلگرد آجدار بهرغم نوسانات متعددی که داشت، عمدتا ثابت اعلام شد. به این صورت که در شماری از شرکتها حدود 300 تومان افزایش قیمت داشت و در چند شرکت دیگر نیز کاهشی بود.
قیمت نبشی و ناودانی نیز به همین ترتیب بود، به طوری که اکثر شرکتها ثبات قیمت داشتند اما علاوهبر کاهش 100 تومانی در چند کارخانه، افزایش 200 تومانی نرخ این محصول در تعدادی از کارخانهها مشهود بود.
قیمت تیرآهن نیز در بخش کیلوفروشی جز کاهش 100 تومانی، در عمده شرکتها ثابت اعلام شد، همچنین تیرآهن شاخهای نیز جز در برخی شاخههای ذوب آهن اصفهان که حدود 10 هزار تومان افزایش داشت، در مابقی کارخانهها تغییر قیمت نداشت.
قیمت پروفیل و انواع لولهها نیز مانند اکثر محصولات با ثبات همراه بود اما در این میان کاهش 100 الی 200 تومانی این محصولات نیز قابل مشاهده بود. همچنین قیمت ورق سیاه، ورق گالوانیزه، رنگی، روغنی و ... نیز از این امر مستثنا نبودند و در غالب مبادی فروش بدون تغییر قیمت عرضه شدند.
نوساناتی که در شرایط فعلی در بازار آهن مشاهده میکنیم غالبا بدون هدف و در نتیجه سردرگمی اتفاق میافتد. تحت تأثیر عوامل متعددی که از پایان سال گذشته تاکنون موجب افزایش نرخ اهن الات شده است، دولت در صدد تنظیم بازار برآمده و بحث تعیین عوارض صادراتی را پیش کشیده است.
براساس آمار موجود علاوهبر بازار آزاد، بورس کالا نیز با عدم رونق معاملات مواجه شده است، به طوری که روز گذشته استقبالی از شمش عرضه شده صورت نگرفت، امروز نیز حدود310 هزار تن محصولات فولادی در بورس کالا عرضه خواهد شد که شامل محصولاتی از قبیل میلگرد، تیرآهن، نبشی و ناودانی و... است.
گفتنی است کف قیمتی این محصولات در مقایسه با عرضه پیشین کاهش یافته و تنها میلگرد حدود 0/7 افزایش داشته است به طوری که نرخ آن حدود 16 هزار و 564 تومان در نظر گرفته شده است.
بازار آهن همچنان درگیر عوارض صادرات
در پی اعتراضی که انجمنهای فولادی و سهامدارن و... به وضع عوارض سنگین داشتند، ضمن ارسال نامههای اعتراضی خود به وزارت صمت، تا مشخص شدن نتیجه و عملی شدن این مصوبه عقبنشینی کرده و نظارهگر بازار شدند.
اگرچه اهداف متعددی برای این مصوبه برشمرده میشود که شاید چندان هم بیراه نباشد اما نتیجه آن زیان مالی کارخانهها است درحالی که شرایط مساعدی برای صادرات محصولات و افزایش منابع ارزآور کشور مهیا شده است.
طبق اظهارت متعددی که وجود دارد اگرچه در فصل گرما ساخت مسکن ملی نیز کلید میخورد و ممکن است قیمت محصولات فولادی نیز بیش از آنچه اکنون مشاهده میشود، افزایش بیابد، همچنین از سوی دیگر نیز به طور قطع با خاموشیهای سال گذشته نیز مواجه خواهیم بود که طبیعتا با کاهش تولید و افزایش قیمت همراه است، با این اوصاف به نظر میرسد این مصوبه در جهت تنظیم بازار و تأمین نیازهای داخلی و همچنین ذخیرهسازی محصولات فولادی برای این ایام است.
اما طبق آمار این اعتراضها همچنان ادامهدار است به طوری که روز گذشته برخی شرکتهای بزرگ فولادی برای بررسی بیشتر این مصوبه به معاون نخست رئیس جمهور نامه ارسال کردند.
نامه ارسال شده درخواستی مبنی بر توقف اجرایی شدن این مصوبه با هدف بررسی بیشتر آن بود، همچنین این شرکتها اعلام کرده بودند که نیازهای بازار داخلی و همچنین مقاطع موردنیاز ساخت مسکن ملی را به طور کامل تأمین خواهند کرد و مشکلی در این زمینه ایجاد نخواهد شد.
همچنین در این نامه به تبعات ناشی از تعیین عوارض سنگین اشاره شده بود که کاهش تولید و اشتغال، کاهش صادرات و منابع ارزآور و ... از جمله این موارد بود.
در همین زمینه آنوش رحام دبیر سندیکای لوله و پروفیل کشور، با اشاره به افزایش هزینههای تولید محصولات فولادی، اظهار کرد: درحال حاضر که با تورم روزافزون در کشور مواجه هستیم و همچنین افزایش هزینههای تولید که شامل سوخت، انرژی، نیروی انسانی و هزینه حمل و نقل و ... میشود، به تولید محصولات فولادی با قیمت بالا منجر میشود که با تعیین عوارض سنگین صادراتی به تولیدکنندگان خسارتهای مالی سنگینی تحمیل خواهد شد.
در ادامه میتوانید این خبر را نیز مطالعه کنید: چالشهای ادامهدار بازار آهن
رحام در ادامه افزود: هدفی که دولت از وضع این مصوبه دارد، چندان بیراه نیست اما دریافت این عوارض سنگین به تعطیلی برخی واحدها منجر خواهد شد. از همین رو پیشنهاد میشود که به جای اخذ عوارض از محصولات صادراتی، از مازاد محصولی که قرار است صادر شود، عوارض دریافت شود.
وی در اینباره تصریح کرد: به معاونت صمت پیشنهاد شد که 80 درصد محصولات بدون عوارض صادر شوند تا بازارهای هدف صادرات از دست نرود و منابع ارزآور نیز حفظ شود و اگر محصولی مازاد بر میزان تعیین شده صادر شد، مشمول دریافت عوارض شود که این پیشنهاد هم مورد استقبال قرار گرفته است.
با این اوصاف نتیجه مشخصی درینباره موجود نیست و هنوز این موضوع تعیین تکلیف نشده است و به نظر میرسد تا زمانی که تصمیمات قطعی گرفته نشده اوضاع بازار آهن نیز به همین منوال خواهد بود.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)