بازار عراق به عنوان یکی از مقاصد اصلی صادرات فولاد ایران درحال ساخت و توسعه کارخانههای نورد در شهرهای بصره، اربیل و بغداد است، دو ر حال تقویت و توسعه زیرساختهای خود در زمینه تولید فولاد است که این امر ممکن است به از دست رفتن بازار هدف صادرات فولاد ایران منجر شود...
آهن پرایس: بازار عراق به عنوان یکی از مقاصد اصلی صادرات فولاد ایران در یک سال اخیر تغییرات مهمی را تجربه کرده است. عراق با ساخت و توسعه کارخانههای نورد در شهرهای بصره، اربیل و حتی بغداد، در حال تقویت و توسعه زیرساختهای خود در زمینه تولید فولاد است.
وحید یعقوبی معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، درباره وضعیت فعلی عراق اظهار کرد که در کشوری مانند عراق که به دنبال سرمایهگذاری در صنعت ساختمانی است، محصولات مرتبط با این صنعت به عنوان اولویت اصلی مطرح میشوند.
یعقوبی افزوده است که حلقه نورد، به دلیل نیاز کمتر به تکنولوژی پیچیده، توسعه آسانتری دارد. او تأکید دارد که عراق با توسعه کارخانههای نورد در سالهای اخیر، تعرفههای وارداتی را برای محصولات فولادی ایران در نظر گرفته که این مسئله ناشی از ضعف دیپلماسی اقتصادی کشور ایران است.
عدم توجه به این مسائل ممکن است منجر به از دست دادن بازار عراق به نفع رقبا شود و سهم ایران در این بازار را کاهش دهد.
زیاندهی بازار فولاد
یعقوبی همچنین در زمینه بازار آهن و فولاد داخلی و چالشهای پیش روی این بازار اظهار کرد صنعت فولاد در معرض چالشهای انرژی قرار دارد که در صورت عدم شناسایی راهکارهای مناسب، ممکن است منجر به عدم سرمایهگذاری در این بازار شود.
آمارهای ۶ ماهه نخست امسال نشان میدهد که تولید فولاد به سطح تولید در شش ماهه سال ۱۴۰۰ رسیده و به نوعی این صنعت در وضعیت توقف تولید کمسابقه قرار دارد.
یعقوبی اشاره میکند که از میان چالشهای مهم این وضعیت، مسئله اصلی مرتبط با محدودیتهای انرژی است. علاوه بر این، عواملی همچون تأثیر بازارهای جهانی و سیاستهای داخلی نیز در این وضعیت نقش دارند.
وی توضیح میدهد که در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، چالش انرژی در صنعت فولاد به یک مشکل جدی تبدیل شد. این مشکل باعث متوقف شدن تولید در برخی کارخانهها به مدت تقریباً ۳ ماه شد. تولید در سال ۱۴۰۱ به حدود ۳۰ میلیون تن رسید، اما هدف گذاریها بیشتر از این بود و محدودیتهای انرژی به کاهش تولید منجر شد؛ این در حالی است که ظرفیتهای جدیدی به صنعت فولاد اضافه شده است.
در ادامه میتوانید این خبر را نیز مطالعه کنید: واردات فولاد در نیمه اول 1402
یعقوبی ادامه میدهد و میگوید که با اینکه ظرفیت ایجاد شده در سال 1404 حدود 55 میلیون تن برآورد شده است اما ضریب بهرهبرداری از ظرفیتهای موجود در حال کاهش است. امروزه ضریب بهرهبرداری در صنعت فولاد به ۶۳ درصد رسیده است. بخش عمدهای از ظرفیتهای آماده بهرهبرداری در دسترس نمیتواند بهرهبرداری انجام دهد.
این وضعیت ناشی از محدودیتهای انرژی و نیز کاهش تقاضا در بازار داخلی است که به طور کلی به کاهش تولید منجر شدهاند.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)