با وجود ریزشهای اخیر، برخی کارشناسان معتقدند که روند بازار فولاد و دلار در نیمه دوم خرداد به بعد تغییر خواهد کرد و شاهد افزایش قیمتها خواهیم بود. در چنین وضعیتی ضروری است عوامل بنیادی و تکنیکی اثرگذار بر روند بازار را بشناسیم...
آهن پرایس: دلار در بازار آزاد با وجود از دست دادن دو سطح حمایتی مهم، در حال حاضر روی قیمت 59 هزار تومان اعلام میشود اما امیدواریها برای حفظ این سطح حمایتی و احتمال ریزش بیشتر وجود دارد. علل این ریزشها هنوز به طور دقیق مشخص نیست اما از نظر برخی کنترل دستوری است و اتفاقات و خبرهای ناگفته نسبت میدهند.
اما با این حال باید در نظر داشت که مشکلات ریشهای بازار همچنان پابرجا هستند. قطعی برق و گاز، فاصله نجومی نرخ دلار نیما و بازار آزاد، نرخ خوراک گران، افزایش مالیات، اعمال قیمت دستوری، افزایش هزینههای مالی و فلج شدن بخش عمدهای از شرکتهای تولیدی به دلیل افزایش یکباره نرخ بهره، اولویت کنترل تورم به جای حمایت از تولید را در بازار آهن تشدید کرده است.
همسو با کاهش نرخ دلار، قیمت آهن آلات نیز روند نزولی داشت به این صورت که قیمت پروفیل آهنی، قیمت پروفیل سبک و... با 100 تا 400 تومان کاهش در هر کیلو حدود 41 تا 43.500 تومان به تناسب نوع ورق مصرفی اعلام شد اما امروز کاهش هزار تا 2 هزار تومان هم در برخی مبادی فروش شنیده میشود.
قیمت تیرآهن ذوب آهن اصفهان نیز در برخی سایزها بین 50 تا 100 هزار تومان اعلام میشود. طبق گزارشها کف قیمت میلگرد نیز با کاهش 100 تا 500 تومان وارد کانال 24 هزار تومانی شده است و طبق شنیده کف پیشنهادی قیمت روز میلگرد در محدوده 24.600 تا 26 هزار تومان اعلام میشود.
به عقیده برخی روند بازار فولاد و دلار در نیمه دوم خرداد به بعد تغییر خواهد کرد. دلایل مختلفی برای این پیشبینی وجود دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم:
1. عوامل بنیادی:
- انتظار برای افزایش تقاضا در فصل گرم سال: با شروع فصل گرما، تقاضا برای فولاد در بخشهای مختلف مانند ساختمانسازی و پروژههای عمرانی افزایش مییابد.
- کاهش عرضه در تابستان: برخی از کارخانههای فولاد در تابستان برای انجام تعمیرات و یا به دلیل کمبود برق، موقتاً تعطیل میشوند. این امر میتواند به کاهش عرضه و افزایش قیمت آهن آلات منجر شود.
- تداوم تنشهای ژئوپلیتیکی: ادامه جنگ در اوکراین و تحریمهای غرب علیه روسیه، میتواند بر بازار جهانی فولاد و سایر کالاها تاثیر بگذارد.
2. عوامل تکنیکی:
- تشکیل الگوهای صعودی در نمودار قیمت: برخی از تحلیلگران معتقدند که نمودار قیمت آهن و دلار در حال شکلگیری الگوهای صعودی هستند که نشاندهنده احتمال افزایش قیمت در آینده است.
3. سیگنالهای بازار:
- افزایش نرخ حاملهای انرژی: افزایش قیمت نفت و گاز میتواند به طور غیرمستقیم بر قیمت روز آهن تاثیر بگذارد، زیرا این مواد اولیه در تولید فولاد استفاده میشوند.
- کاهش ارزش پول ملی: با کاهش ارزش پول ملی، قیمت کالاهای وارداتی مانند فولاد افزایش مییابد.
با این اوصاف میتوان گفت آهن و فولاد به طور کامل معادل رشد قیمت دلار رشد نخواهد کرد و عوامل متعددی مانند تقاضا و عرضه داخلی و جهانی بر قیمت فولاد تاثیر میگذارند.
بنابراین توصیه میشود دنبال کف واقعی قیمت باشید و پیش از خرید، صبر کنید تا قیمت مقاطع فولادی به سطوح حمایتی معتبری برسد و سپس اقدام به خرید کنید. برای جبران ضررهای اردیبهشت، فرصتهای خرید خوبی وجود دارد؛ با این حال طمع نکنید و بیش از حد توان خود خرید نکنید؛ از همین رو توصیه میشود:
- هدفمند خرید کنید و از رفتار گلهای پرهیز کنید؛ تحقیقات خود را انجام دهید و فقط زمانی که به یک سهم یا کالای خاص اطمینان دارید، اقدام به خرید کنید.
- بار سلف را ترجیحاً نخرید؛ خرید سلف با ریسک بیشتری همراه است و ممکن است ضرر کنید.
- پارتیزانی عمل کنید؛ منتظر بمانید تا قیمت در طول روز به پایینترین سطح خود برسد و سپس اقدام به خرید کنید.
- به روز عمل کنید؛ بازار به طور مداوم در حال تغییر است، بنابراین لازم است که از آخرین اخبار و تحولات بازار مطلع باشید.
در ادامه میتوانید این خبر را نیز مطالعه کنید: میلگرد و تیرآهن ارزان شد!
در نهایت، به یاد داشته باشید که هیچ تضمینی در بازار وجود ندارد و هر گونه سرمایهگذاری با ریسک همراه است. قبل از سرمایهگذاری در فولاد یا دلار، حتماً تحقیقات خود را انجام دهید و با یک مشاور مالی و کارشناس مربوطه مشورت کنید.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)