دلایل کاهش قیمت آهن و میلگرد

دلایل کاهش قیمت آهن و میلگرد

کاهش قیمت آهن و میلگرد به دلیل پایین آمدن قیمت‌های جهانی، کاهش نرخ ارز و افزایش تولید و عرضه در بازار رخ داده است. همچنین رکود در بازار مسکن و وضعیت نامناسب تقاضا، به ثبات قیمت‌ها کمک کرده‌اند. بررسی‌های دیگر نشان می‌دهند که عوامل گوناگون مانند افزایش تولید و کاهش تقاضا همچنین تأثیرات منفی ناشی از دامپینگ فولاد چین، در کاهش قیمت‌ها مؤثر بوده‌اند...

آهن پرایس: در سومین هفته مهرماه شاهد اصلاح نسبی قیمت میلگرد و ثبات قیمت آهن آلات در بقیه حوزه‌ها هستیم. پایین آمدن تدریجی دمای هوا، افزایش تدریجی حجم عرضه‌های فیزیکی شمش یا خروجی کارخانجات فولادی و از طرفی افزایش تولید میلگرد از علل تعدیل منفی قیمت روز میلگرد و آهن در بازار است.

 از بازار آهن چه خبر؟

در نیمه روز گذشته با خبر حمله پهبادی حزب‌ا... لبنان به اسراییل که به تلفات و زخمی شدن شماری از نیروهای آن منجر شد؛ بازار سهام به دلیلترس از تشدید مجدد التهابات در منطقه، در ساعات پایانی روز مجدد به لاک دفاعی رفت و قدری با فشار عرضه مواجه شد و دلار و طلا نیز مجددا از این اخبار رودن افزایشی گرفتند به طوری که قیمت دلار از کانال 63 هزار تومان فراتر رفت.

وضعیت تقاضا و مصرف‌کننده در بازار آهن و فولاد که در کمترین سطح ممکن قرار دارد، به نوعی موجب ثبات و جلوگیری از نوسانات هیجانی بوده و در وضعیت فعلی کشور برای مصرف‌کننده نیز بسیار مفید بوده است.
از منظر عرضه و تولیدکننده اگر به وضعیت بازار نگاه کنیم، مدتهاست ملک و مسکن و ساخت و ساز در رکود است و افزون بر این تقاضای سرمایه‌ای نیز مدتهاست دیگر علاقه‌ای به ورود به بازار فولاد کشور ندارد چون اساسا جلوی آن نیز گرفته شده و نمی‌تواند در این بازار با ایجاد تلاطمات مقطعی نوسان بگیرد.

از سوی دیگر طی چند ماه گذشته، به دلایل متعددی اوضاع و احوال صادرات فولاد هم به شدت خراب بود که از مهمترین آن یکی بازار خراب و نزولی صادرات به دلیل دامپینگ چین و دیگری قوانین سختگیرانه بازگشت ارز حاصل از صادرات فولادسازان کشور است.

در حال حاضر تنها راه، یا بهترین راهکار رونق بخشیدن به بازار فولاد کشور و تزریق پول در بازار ساخت و ساز است؛ البته تورم شدید طی چند سال گذشته نفس خریداران یا متقاضیان مسکن را بریده و دیگر به سادگی توان خرید مسکن در بازار نیست. این مشکل به‌راحتی حل‌شدنی نیست و عمدتا به قدرت خرید مردم و تورم و ناترازی قدرت خرید با درآمد مردم قشر متوسط مربوط می‌شود.
 

قیمت تیرآهن در برخی کارخانه‌ها با کاهش نسبی همراه بود و و در برخی بنگاه‌ها ثبات داشت. اما طبق آمار بیشترین کاهش قیمت نسبت به هفته گذشته مربوط به بازار تیرآهن است و کمترین کاهش قیمت هم به انواع پروفیل اختصاص دارد.

به هر جهت گزارش‌ آهن پرایس از وضعیت فعلی بازار آهن و فولاد حاکی است قیمت میلگرد آجدار در بازار داخلی در کف قیمتهای پیشنهادی بازار در محدوده ۲۷.۵ الی ۲۸.۲ هزار تومان اعلام می‌شود؛ به طور کلی این هفته بازار پس از گذر از هیجانات التهابی در منطقه خاورمیانه؛ نسبتا آرام‌تر شده و قیمت آهن آلات با تخقفیفات بیشتری عرضه می‌شود؛ در کل هیجان و یا اضطرای برای تقاضا مشاهده نمی‌شود.

قیمت میلگردهای متفرقه تقریبا ثابت و با میل به تخفیف اعلام می‌شود، قیمت میلگرد نیشابور نیز به عنوان ستون بازار در تنظیم قیمت و تأمین سایز میلگرد مورد نیاز بازار در محدوده 28.600 تومان اعلام می‌شود. قیمت میلگرد میانه نیز در محدوده 28 هزار تومان اعلام می‌شود. قیمت میلگرد جهان فولاد سیرجان نیز 27.200 برآورد شد. با این اوصاف کف قیمت روز میلگرد فعلا در محدوده 28 تا 28 هزار تومان قرار دارد.

 

عوامل مؤثر بر کاهش قیمت میلگرد

  • نزدیک شدن به ماه شهریور: با ورود به آخرین ماه تابستان، معمولا تقاضا برای مصالح ساختمانی کاهش می‌یابد. این کاهش تقاضا به طور مستقیم بر کاهش قیمت‌ها تاثیرگذار است.
  • کاهش نرخ ارز: کاهش نرخ دلار که ناشی از دور شدن سایه جنگ از کشور است، به ثبات بازار کمک کرده و بر کاهش قیمت‌ها تاثیر گذاشته است.معامله‌گران بر این باورند که سرمایه‌ها از بازار ارز و سکه خارج و به سمت بازار خودرو حرکت کرده است که موجب کاهش نرخ دلار و به مراتب موجب کاهش قیمت آهن و میلگرد شده است.
  • افزایش تولید برخی کارخانه‌ها مانند ابرکوه به تعدیل منفی قیمت‌ها در بازار منجر شده است.
  • افزایش عرضه شمش و میلگرد در بورس کالا با افزایش خروجی کارخانه‌ها به کاهش قیمت آهن و میلگرد منجر شده است.
  • کاهش قیمت‌های جهانی، دامپینگ فولاد چین و روسیه و افت صادرات مقاطع فولادی از دیگر عوامل موثر بر کاهش قیمت میلگرد و آهن در ماه اخیر است.

کاهش قیمت میلگرد می‌تواند تاثیرات مثبتی بر بازارهای مختلف داشته باشد. از جمله این تاثیرات می‌توان به افزایش فعالیت‌های ساختمانی، کاهش هزینه‌های ساخت و ساز و کاهش تورم اشاره کرد. 
برای پیش‌بینی دقیق‌تر روند آینده بازار میلگرد و قیمت سایر آهن آلات، لازم است به عوامل دیگری مانند سیاست‌های دولت، نوسانات جهانی بازار و میزان عرضه و تقاضا نیز توجه شود. با این حال، به نظر می‌رسد که عوامل ذکر شده، به ایجاد آرامش نسبی در بازار میلگرد و کاهش قیمت‌ها کمک کرده است.

تولید فولاد ایران در نیمه اول 1403

در نیمه اول سال ۱۴۰۳، تولید فولاد ایران با افت ۵.۷ درصدی مواجه شده است. انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اعلام کرده که محدودیت‌های برق، تأثیر منفی بر تولید داشته و حدود ۱.۱ میلیون تن تولید فولاد میانی را کاهش داده است. بیشترین کاهش تولید در محصولات میلگرد (۱۱.۷ درصد)، نبشی (۹.۶ درصد) و ناودانی (۸.۵ درصد) مشاهده شده است.

در ادامه می‌توانید این خبر را نیز مطالعه کنید: قیمت آهن داخلی تابع قیمت جهانی

در عین حال، تولید آهن اسفنجی ۱۰.۲ درصد افزایش یافته که برای فولادسازانی که زنجیره خود را تکمیل نکرده‌اند، خبری مثبت است. همچنین، تولید گندله سنگ آهن ۴ درصد کاهش یافته، اما صادرات آن ۱۶ درصد افزایش داشته، که این موضوع تولیدکنندگان آهن اسفنجی را نگران کرده است. در نهایت، تولید ورق گرم ۵.۵ درصد افزایش یافته اما تداوم این رشد نیازمند کنترل واردات است. افت تولید ورق سرد در شرایط افزایش تولید خودرو و لوازم خانگی نیز قابل توجه است.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 4 از 5 - 4 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (2)

  • محمدرحمانی
    محمدرحمانی1403/05/27 - 22:38 پاسخ

    خدایی تان بدهد برآوردن قیمت پایین بلکه جوانان بتونن سر پناهی برای خود درست کنند وضمینه ازدواج فراهم بشه

    • کاربر میهمان
      کاربر میهمان1403/07/29 - 09:17

      تعیین قیمت آهن آلات دست تأمین کننده نیست و کارخانه تولیدکننده براساس فاکتورهای مختلفی قیمتها رو تعیین می‌کنه.

عضویت / ورود

ساعت کاری مجموعه به پایان رسیده است لطفا اطلاعات خود را برای دریافت مشاوره اختصاصی وارد نمایید.

درخواست مشاوره تلفنی