روش های باربری آهن آلات

وسیله نقلیه مناسب حمل آهن آلات

بعد از اینکه آهن آلات در کارخانجات فولاد تولید می‌شود، نوبت به انتقال آن‌ها به انبار یا مراکز پخش در نقاط مختلف کشور می‌رسد. همچنین بسیاری از شرکت‌های بازرگانی خریدهای خود با حجم بالا را مستقیماً از کارخانه‌های تولید آهن آلات بارگیری می‌کنند. روش‌های باربری آهن آلات بسیار متفاوت است و با توجه به نقطه مبدا و مقصد و نیز نوع محصولات تغییر می‌کند. در این مقاله نگاهی کوتاه به انواع روش‌های حمل و نقل آهن آلات مثل میلگرد، آهن، ورق و… خواهیم داشت و بررسی می‌کنیم که کدام روش بارگیری برای محصولاتی که ما سفارش داده‌ایم مناسب است.

باربری آهن آلات با وسیله نقلیه مناسب

آهن آلات شامل انواع تیرآهن، میلگرد، نبشی، ناودانی، قوطی و ورق‌ آهنی است که هر کدام شرایط ویژه ای برای حمل و نقل و جابه جایی دارند و باید بر اساس نوع آهن آلات ماشین مناسب را انتخاب کنیم. 

برای این که بتوانیم وسیله نقلیه مناسب برای حمل و نقل آهن آلات مورد نظرمان را انتخاب کنیم باید به چند چیز توجه کنیم:

  1. وزن آهن آلاتی که می‌خواهیم بارگیری کنیم؛
  2. فاصله انبار تا محل پروژه؛
  3. اینکه طول آهن آلات به چند متر می‌رسد؛
  4. شرایط جوی (مثل بارندگی یا لغزندگی جاده)

با در نظر گرفتن همه این موارد باید وسیله نقلیه را انتخاب کرد. در بخش بعدی به این سوال پاسخ داده‌ایم که ظرفیت هر ماشین برای حمل آهن آلات چقدر است.

باربری آهن آلات در بندر

 ظرفیت ماشین‌ها برای حمل آهن آلات

برای حمل آهن آلات از راه زمینی در مقادیر مختلف تا نهایتا مقدار یک ظرفیت، بهترین وسیله حمل و نقل تریلی و کامیون و ماشین آلات سنگین است. در ادامه، جزئیات مقدار باری که هر تریلی یا کامیون می‌تواند حمل کند را مشاهده می‌کنید:

ظرفیت تریلی در حمل آهن آلات 

 تریلی بهترین وسیله برای باربری مقاطع طویل فولادی مانند تیرآهن و میلگرد است. چراکه  ظرفیت قابل حمل آن 22 تن است و محصولاتی با طول 12.2 متر را به وسیله تریلی می‌توان به‌راحتی جا به جا کرد. تریلی‌ها شامل دو دسته می‌شوند:

  • تریلی کفی
  • تریلی بغلدار

که با توجه به فاصله مبدا تا مقصد و نوع بار می‌توانید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید.

تریلی آهن آلات

ظرفیت کامیون‌های باربری آهن آلات

 کامیون‌ها نیز برای جابه‌جایی آهن آلات مناسبند و می‌توان با توجه به نیاز خود یکی از انواع کامیون‌های زیر را برای حمل و نقل آهن آلات از انبار تا محل پروژه انتخاب کرد:

  1. کامیون‌های تک محور قابلیت حمل 10 تن بار را دارند و برای حمل کالاهای طویل فولادی تا 5.8 متر مثل ورق‌های برشی و برخی شیت‌های فابریک مناسب است؛
  2. کامیون‌های دومحور قابلیت حمل 15 تن بار را دارند و برای حمل کالاهای طویل فولادی تا 7 متر مثل ورق، پروفیل و نبشی‌ها مناسبند؛
  3. خاور که قابلیت حمل بار تا  4 تن را دارند اما طول مقاطعی که در خاور بارگیری می‌شوند نباید بیشتر از ۴.۵ متر شوند.

ظرفیت روش باربری آهن آلات با نیسان

برای فواصل کوتاه می‌توان از نیسان وانت برای باربری آهن آلات استفاده کرد. نیسان می‌تواند تا 2 تن  و 200 کیلوگرم بار را حمل کند و طول مقاطعی که درون نیسان بارگیری می‌شوند نباید بیشتر از 2 متر باشد.

 نکته ایمنی مهم: متاسفانه بعضی افراد از این وسیله برای جابه‌جایی درون شهری میلگرد هم استفاده می‌کنند اما این کار اصلا ایمن نیست و انتخاب خودروهای نامناسب صرفا با هدف پرداخت کرایه کمتر می‌تواند  منجر به خسارت‌های جبران‌ناپذیری شود. توصیه ما به شما انتخاب وسیله مناسب برای حمل آهن آلات است. 

باربری آهن آلات ساختمانی و صنعتی

روش‌های باربری آهن آلات در صادرات

شاید جالب باشد که بدانید طبق اعلام انجمن جهانی فولاد (world steel association) سالانه حدود ۳۰٪ محصولات فولادی که در کشورهای مختلف تولید می‌شود صادر می‌شود. به این معنا که حدود یک سوم محصولات فولادی جهان باید یک مسیر ترانزیتی تا رسیدن به کشور مقصد را طی کند. 

وسایل نقلیه‌ای که برای باربری آهن آلات صادراتی به کار می‌رود با توجه به فاصله بین کشور تولیدکننده و کشور مصرف‌کننده متفاوت است. همچنین حجم بار و مسیرهای دسترسی دو کشور نیز عوامل تعیین‌کننده‌ای به حساب می‌آیند. 

به‌طور کلی بهترین وسیله نقلیه برای حمل مقاطع فولادی صادراتی برای فواصل طولانی، کشتی‌های ترانزیتی هستند که حجم قابل ملاحظه‌ای از انواع فولاد و آهن آلات را از مسیر دریاها به کشورهای مقصد می‌رسانند. بعد از آن، شبکه حمل و نقل ریلی است که می‌تواند به جابه‌جایی محصولات فولادی کند و سپس کامیون‌هایی که از راه خشکی در راه صادرات و واردات فولادی و حمل آهن آلات از کشوری به کشور دیگر فعالیت می‌کنند. 

جمع‌بندی

در این مقاله در سایت آهن پرایس توضیح دادیم که انواع روش‌های باربری آهن آلات چیست و ظرفیت هر روش چقدر است. با توجه به اطلاعاتی که اینجا ارائه کردیم، اکنون خود شما می‌توانید با توجه به نوع آهن آلاتی که می‌خواهید به محل پروژه ببرید، تشخیص دهید چه خودرویی برای آن مناسب است. 

برای محاسبه دقیق هزینه حمل آهن آلات از تهران به شهرهای دیگر می‌توانید از صفحه‌ جدول هزینه حمل آهن آلات هزینه جابه‌جایی را به‌طور دقیق مشاهده کنید. 

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 5 از 5 - 3 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (2)

  • کاربر میهمان
    کاربر میهمان1403/10/13 - 12:13 پاسخ

    به نظر شما بهترین روش باربری آهن آلات در شهر چیه؟ اگه می‌گید نباید از نیسان استفاده کرد

    • کاربر میهمان
      کاربر میهمان1403/11/04 - 10:07

      بستگی به نوع محصول داره، میلگرد و تیرآهن رو بهتره با شورلت حمل بشه.

ورود / عضویت