قیمت آهن پنجه در پنجه گرانی

قیمت آهن پنجه در پنجه گرانی

اگرچه علل جهش نرخ آهن آلات تنها به نرخ دلار منحصر نیست اما با توجه به تثبیت قیمت آهن در برخی مبادی خصوصی که روز پنجشنبه مشاهده شد، احتمال این وجود دارد که بازار فولاد دیگر چندان با بازار ارز همسو نباشد و اثرات جهش نرخ دلار با تأخیر در بازار فولاد نمایان شود...

آهن پرایس: پایان هفته گذشته به طور جزئی از تب و تاب نوسانات افزایشی قیمت آهن آلات کاسته شد اگرچه همچنان بسیاری از مبادی فروش در افزایش قیمت‌ها مُصر بودند اما واقعیت نیز نمایانگر بازاری آرام و کم تقاضا بود.

بازار افسارگسیخته ارز نیز به‌رغم تعطیلی پایان هفته همچنان رو به بالا بود و آنطور که به نظر می‌رسد تلاش رئیس کل بانک مرکزی هم اثر چندانی در کنترل نرخ دلار نداشت، زیرا پس از ایجاد مرکز مبادلات ارزی، نه تنها نرخ دلار تثبیت نشد بلکه پس از برگشت چندساعته به کانال 49 هزار تومانی، مجددا رو به افزایش گذاشت و از کانال 52 هزار تومانی هم فراتر رفت، به طوری که هر دلار در بازار آزاد 52 هزار و 650 تومان مبادله شد.

این در حالی است که برخی از مسئولین از غیرواقعی بودن نرخ دلار خبر می‌دهند و معتقدند بسیاری از مبادی غیررسمی مانند کانال‌های نامتعبر تلگرامی با اعلام قیمت غیرواقعی دلار به التهابات این بازار دامن می‌زنند از همین رو نهادهای امنیتی برای تعیین تکلیف این افراد ورود خواهند کرد.

تحلیل روند بازار آهن

اگرچه پایان هفته در بازار میلگرد شدت التهابات به طور جزئی فروکش کرده بود اما کماکان بسیاری از شرکت‌ها افزایش 100 الی 300 تومانی را در محصولات خود اعمال کردند در این بین چند کارخانه هم محصولات خود را بدون تغییر قیمت عرضه کردند.

اما نرخ تیرآهن شاخه‌ای همچنان در مسیر افزایشی قرار داشت و اغلب بنگاه‌ها بدون کمترین اصلاحی نرخ هر شاخه را 50 الی 200 هزار تومان افزایشی اعلام کردند و شماری از کارخانه‌ها نیز اعلام قیمت نکردند.

قیمت انواع ورق‌ها هم در عمده شرکت‌ها افزایش داشت، به طور مثال قیمت ورق سیاه فولاد مبارکه و اکسین حدود 400 الی 1000 تومان افزایشی بود، قیمت ورق گالوانیزه و روغنی و رنگی هم با افزایش قیمت جزئی همراه بودند.

قیمت روز نبشی، سپری و ناودانی ایرانی و اروپایی در شماری از مبادی فروش با افزایش قیمت 300 تومانی همراه بودند اما برخی از کارخانه‌ها هم ثبات قیمت داشتند. قیمت پروفیل هم در تعداد محدودی از کارخانه‌ها ثابت بود اما افزایش 300 الی 500 تومانی هم مشاهده شد. نرخ لوله صنعتی، داربستی و انواع لوله‌ها هم افزایش قیمت 300 تومانی داشتند.

همانطور که از روند نوسانات برمی‌آید روز نیمه تعطیل پنجشنبه هم برخلاف اقدامات کمیته مدیریت بازار، خبری از اصلاح یا تثبیت قیمت‌ اهن الات داخلی نبود و بعید به نظر می‌رسد تا پایان سال هم چنین اصلاحی اتفاق بیفتد.

فرمولی که در حال حاضر برای تعیین قیمت‌ها در بورس کالا به گرفته می‌شود، به نوعی از افزایش قیمت‌ها حمایت می‌کند، در واقع تنها کارخانه‌هایی که عرضه‌های محدودتری در بورس کالا داشته باشند مشمول اعمال منفی می‌شوند، البته آن هم در شرایطی است که عرضه‌های اعتباری قیمت‌ساز به عنوان شاخص میانگین در نظر گرفته نشود.

با این حال حتی اگر اصلاحی هم در نرخ آهن آلات صورت گیرد در شرایطی که سازوکار تعیین نرخ پایه تغییر نکند، اوضاع بازار به همین منوال باقی خواهد ماند.

اما تحلیل دیگری که وجود دارد این است که با توجه به تثبیت قیمت آهن در برخی مبادی خصوصی، احتمال این وجود دارد که بازار فولاد دیگر چندان با بازار ارز همسو نباشد و اثرات جهش نرخ دلار با تأخیر در بازار فولاد نمایان شود.

این به معنی کاهش قیمت‌ها و ورود بازار به فاز نزولی نیست اما دست‌کم ممکن است رشد جهشی در این بازار اتفاق نیفتد. با توجه به این که جهش نرخ محصولات فولادی و کمبود تقاضا مؤثر، به افزایش موجودی وزنی انبارها منجر شده است، همچنین محدود بودن بازه زمانی فعالیت بازار تا پایان سال، از دلایلی است که ممکن است مسیر بازار آهن داخلی را تا حدودی از بازار ارز جدا کند.

در ادامه می‌توانید این خبر را نیز مطالعه کنید: تلاش نافرجام برای ثبات بازار آهن

اما مسئله‌ دیگری که وجود دارد اثر معاملات بورس کالا در تشدید انتظارات تورمی داخلی است. به این صورت که با افزایش روزانه نرخ ارز تقاضا تاجران نیز رو به افزایش می‌گذارد و این در شرایطی است که طبق تجربه در ماه‌های سرد سال میزان تقاضا افت چشمگیری پیدا می‌کند.

اما بسیاری از فعالان این حوزه با توجه به افت روزانه ارزش پول ملی کشور برای حفظ سرمایه خود به خرید محصولات فولادی اعم از میلگرد، تیراهن و شمش فولادی روی آوردند.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 3 از 5 - 2 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (6)

  • یوسف عزیزی
    یوسف عزیزی1401/12/12 - 11:55 پاسخ

    تاوان اشتباه پدران ناخردمارامابایدبهیم لعنت براتقلابیون

  • نا امید از اینها
    نا امید از اینها1401/12/08 - 10:57 پاسخ

    موندم چرا سهم ما از زندگی فقط بدبختی و تماشای رفاه و آسایش کفاره. خدایا میشه بیخیال آزمایش ایمان ما بشی؟ خودت میدونی که دیگه داریم کم میاریم. آهن هم از خجالت قیمتش بدون حرارت جلوی مردممون داره آب میشه بعد مسئولین پر رو ما فقط میگن صبر کنید...

  • رض
    رض1401/12/08 - 07:54 پاسخ

    آهن 14شود 7میلیون تو یک ماه 4میلیون گران شود یعنی مردم اجاره نشین طبقه پایین جامعه نابودشودن

  • خسته شدیم
    خسته شدیم 1401/12/07 - 10:58 پاسخ

    الان دو ماهه نتونستم آهن خرید کنم و قطعه بزنم .نمیشه کار کرد اینم عید مسخره

  • روح الله
    روح الله 1401/12/06 - 22:47 پاسخ

    70درصد مردم ایران ونسل جوان دیگر نمیتوان خونه درست کنند با این تورم و افزایش قیمت آهن آلات و مسأله ساختمانی

  • حسین
    حسین1401/12/06 - 19:34 پاسخ

    خدا لعنت کنه این مدیر و رییس جمهور و این قدر بی کفایت هستند خب نمتونین عرضه ندارین برین کنار در حال حاضر شما به این ملت خیانت میکنین مخصو صا به من قشر کارگر ساختمانی و فقیر بیچاره