کولاک قیمتها در کلیۀ بازارهای مالی هفتۀ پرالتهابی رو در ابتدای اسفندماه رقم زد. قیمت دلار با عبور از کانال 47 هزار تومانی، طی جهش قیمت پیدرپی، وارد کانال 50 هزار تومان شد.
به همین دلیل بانک مرکزی برای کنترل نرخ ارز، مرکزی با هدف ایجاد مرجعیت قیمت، افزایش حجم معاملات رسمی و سهولت دسترسی متقاضیان بازار ارز و طلا، راهاندازی کرد.
اما گویا نوش داروی رئیس کل هم چندان اثربخش نبود و نرخ دلار در پایان هفته از کانال 51 هزار تومانی نیز فراتر رفت.
همسو با بازار ارز، قیمت آهن آلات هم همچنان در مسیر افزایش بود به طوری که قیمت برخی محصولات نسبت به ایام مشابه در سال گذشته به دو برابر رسید.
مثلا قیمت تیرآهن از اسفند سال گذشته تا کنون 15 هزار و 200 تومان افزایش داشته که معادل 93 درصد است. افزایش قیمت میلگرد هم حدود 9 هزار و 800 تومان بوده که معادل 55 درصد برآورد شده است.
به دنبال جهش مداوم قیمت اهن الات، کمیتۀ مدیریت بازار برای کنترل و تنظیم قیمتها بالاخره قدم به میدان گذاشت و مصوباتی رو با این عناوین تعیین کرد:
1-اتصال گاز صنایع تولیدی در واحدهای اسفنجی جهت رشد تولید و افزایش عرضهها
2-عرضه کل محصولات تولیدات شمش آهن اسفنجی و اسلب در بورس تا پایان اردیبهشت سال آینده
3-خرید اهن اسفنجی از بورس متناسب با تولید شمش فولادی و عرضۀ آن در بورس کالا
4-توقف عرضۀ اعتباری آهن اسفنجی، شمش و میلگرد
5-افزایش شفافیت در زنجیره فولاد به 90 درصد سه ماهه و 80 درصد یک ماهه.
این مصوبات اگرچه تا حدودی هم اجرایی شد اما گویا اقای بازار تمایل چندانی به تثبیت قیمتها نداشت، از همین رو نوسانات افزایشی در اغلب زیرمجموعههای بازار مشهود بود اما در پایان هفته برخی مبادی جسته و گریخته قیمتها را ثابت اعلام کردند. به طور کلی میشه گفت مصوبات کمیته مدیریت بازار هم چندان کارساز نبود.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)