نگاهی به صنایع مصرفی فولاد

نگاهی به صنایع مصرفی فولاد
نگاهی به صنایع مصرفی فولاد

بنابر گزارش تحلیل گران آهن پرایس در خصوص وضعیت بازار فولاد، صنعت احداث کشور با سهم حدود 51 درصدی از بازار مصرفی فولاد کشور، بزرگترین مصرف کننده صنایع فولادی کشور محسوب می‌گردد. حمایت های گسترده دولت از صادرات مواد اولیه و میانی فولاد و غفلت از تأمین بازار داخلی، موجبات بی ثباتی...

بنابر گزارش تحلیل گران آهن پرایس در خصوص وضعیت بازار فولاد، صنعت احداث کشور با سهم حدود 51 درصدی از بازار مصرفی فولاد کشور، بزرگترین مصرف کننده صنایع فولادی کشور محسوب می‌گردد. حمایت های گسترده دولت از صادرات مواد اولیه و میانی فولاد و غفلت از تأمین بازار داخلی، موجبات بی ثباتی و افزایش قیمت افسار گسیخته بازار داخلی را فراهم آورده است؛ به نحوی که در چند ماه گذشته شاهد جهش 40 درصدی در قیمت انواع آهن آلات مصرفی می باشیم. حال چگونه است که علیرغم بهره مندی صنایع فولادی از سوبسید های انرژی و حمل و نقل و سایر حمایت های دولتی، نرخ فولاد در بازارهای داخلی در حال عبور از نرخ های منطقی در حوزه های صادراتی منطقه است.

به عنوان نمونه می‌توان از سوبسید گاز مصرفی این صنایع انرژی بر نام برد. ارزش انرژی مصرف شده برای یک تن فولاد با احتساب 556 متر مکعب گاز مصرفی به ازاء هر تن و نرخ گاز صادراتی به عراق  ( 22سنت)، رقمی معادل 122 دلار محاسبه می‌گردد که با در نظر گرفتن بهاء گاز مصرفی به مبلغ 2600 ریال، متاسفانه ملاحظه میگردد که تنها حدود 10 دلار از سوی این صنایع پرداخت شده و الباقی همان یارانه انرژی است که در قیمت محصول نهایی مشاهده نمی‌گردد.

علی ایحال با توجه به رکود حاکم بر بازار واقعی مصرف، روند نزولی قیمت های جهانی و اختلاف معنی دار بین قیمت شمش فولادی عرضه شده در بازار بورس کالا با قیمت میلگرد مصرفی به میزان تقریبی 30 درصد، به نظر می ‌رسد که می بایست تدبیری اندیشیده شود تا یارانه های مخفی و بی هدف پرداختی به صنایع فولادی، حداقل تأثیرات مثبت خود را در حمایت از منافع مردم و مصرف کنندگان نهایی این محصول نشان داده و موجب افزایش قیمت تمام شده پروژه های عمرانی و ساخت و ساز کشور نگردد.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 0 از 5 - 0 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)