آهن پرایس: طی سال های اخیر در بازار محصولات فولادی شاهد نابسامانی های بسیاری بوده ایم که عدم شفافیت در حلقه های مختلف زنجیره تولید و توزیع را می بایست یکی از مشکلات اصلی این زنجیره دانست. با توجه به اینکه مجموع محصولات طویل فولادی کشور، بیشتر از...
آهن پرایس: طی سال های اخیر در بازار محصولات فولادی شاهد نابسامانی های بسیاری بوده ایم که عدم شفافیت در حلقه های مختلف زنجیره تولید و توزیع را می بایست یکی از مشکلات اصلی این زنجیره دانست. با توجه به اینکه مجموع محصولات طویل فولادی کشور، بیشتر از نیاز داخلی ارزیابی می شود، پس هرگونه کمبود در این زنجیره را نمی توان قابل قبول دانست. اما حتی با این وجود هم طی ماه های گذشته با کمبود محصولات طویل فولادی و همچنین افزایش غیرمعقول قیمت آنها مواجه شده ایم.
در جهت حل مشکلات موجود در یکی از جلسات کارگروه ستاد تنظیم بازار مقرر شد که اطلاعات معاملات تمامی زنجیره فولاد از آغاز تا محصولات نهایی باید در سامانه جامع تجارت ثبت شود و به این صورت وضعیت این محصولات در حلقه های گوناگون معین شود. تولیدکنندگان شمش و اسلب فولادی در ابتدا و در شهریور ماه موظف به ثبت اطلاعات خود در سامانه جامع تجارت شدند.
تولیدکنندگان مقاطع طویل فولادی که مصرف کننده شمش هستند نیز در ادامه و از اواخر مهر ماه، مشمول قانون ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت شدند. در مرحله بعدی نیز تمام فعالان حوزه توزیع و فروش محصولات فولادی از ابتدای دی ماه، مکلف شدند اطلاعات موجودی اولیه، فروش، صادرات، مصرف و ورود و خروج به انبار کالاهای یادشده را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند. لازم به ذکر است که این اقدامات برای سایر تولیدکنندگان محصولات فولادی هم تداوم دارد.
این خبر را نیز می توانید در ادامه مطالعه کنید: وضعیت بازار فولاد در پایان سال
با وجود اینکه چند ماه است که از آغاز به کار این الزام به ثبت در سامانه جامع تجارت می گذرد، اما هنوز تمامی شرکت ها اقدام به ثبت اطلاعات خود نکرده اند و اگر آمار تعدادی و ظرفیت تولید شرکت ها را مورد بررسی قرار دهیم، با تعداد قابل توجهی از شرکت های تولیدکننده شمش فولاد مواجه می شویم که هنوز آمار خود را در این سامانه ثبت نکرده اند. البته مجموعه هایی که بخش اصلی ظرفیت تولید شمش فولاد کشور را بر عهده دارند، به ثبت نام در این سامانه اقدام کرده اند، زیرا حدود 80 درصد شمش تولیدی کشور تنها از جانب 20 درصد شرکت های فعال در این صنعت تولید می شود.
در صورتی که مجموعه ای اقدام به ثبت اطلاعات خود در سامانه جامع تجارت نکند، بر اساس مصوبه جدیدی که ستاد اقتصادی دولت ابلاغ کرده، تاکید شده است که مواد اولیه در اختیار آن مجموعه قرار نگیرد. با وجود اینکه هنوز جزئیات این مصوبه در حال بررسی است اما می توان امیدوار بود که با اعمال این سخت گیری ها شاهد اجرایی شدن این مصوبات باشیم، زیرا تا زمانی که الزامات اجرایی مورد نیاز پیش بینی نشود، نمی توان به اجرایی شدن آن امیدوار بود.
همانگونه که اشاره شد در مصوبه ای که دولت برای تنظیم بازار آن را ابلاغ کرده است بر این موضوع که سهمیه مواد اولیه به واحدهایی که اطلاعات خود را در سامانه جامع تجارت ثبت نکنند اختصاص داده نشود، تاکید شده است. گرچه به مرحله اجرا درآمدن این بند از مصوبه در عمل با پیچیدگی همراه است؛ وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در این بین در این زمینه ملاحظاتی دارد، در نتیجه این مصوبه با حساسیت ویژه ای اجرایی می شود. از دیگر دلایل اجرایی نشدن اینگونه مصوبات، می توان به قوی نبودن این مصوبات اشاره کرد. اما این مصوبه در حال حاضر برای اجرایی شدن ازجانب دولت و معاونت اقتصادی رئیس جمهور مورد توجه قرار گرفته است.در نتیجه می توان به اجرایی شدن مصوبه یاد شده امیدوار بود.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)