۱۰ کارخانه برتر تولید کننده ورق استیل جهان

برترین کارخانه‌های تولیدکننده ورق استیل جهان را بشناسید
۱۰ کارخانه برتر تولید کننده ورق استیل جهان

ورق استیل یک محصول کلیدی در صنایع مختلف است و تولید بسیاری از محصولات آهن آلات ازجمله وسایل آشپزخانه و لوازم خانگی یا حتی خودروهای پیشرفته، بدون ورق استیل تقریباً غیرممکن است...

آهن پرایس: استیل یکی از محصولات فولادی پرکاربرد در صنایع مختلف است. از این محصول در صنایعی همچون پتروشیمی، صنعت ساختمان، تولید محصولات فولادی دیگر مثل لوله و پروفیل استیل و نیز ساخت محصولات صنعتی بسیار متفاوتی استفاده می‌شود. محصولات صنعتی‌ای که در آن‌ها از ورق استیل استفاده می‌شود طیف گسترده‌ای از محصولات، از خودرو گرفته تا لوازم خانگی را دربر می‌گیرد. پرکاربردترین محصول در دسته محصولات استیل در ایران ورق استیل است؛ از همین جهت، قیمت ورق استیل برای صنعتگران بسیار مهم است. در این مقاله می‌خواهیم ۱۰ مورد از بهترین کارخانه‌های تولید کننده ورق استیل جهان و ایران را معرفی کنیم تا ببینیم این محصول ارزشمند و پایه برای بسیاری از تولیدات صنعتی، در کدام کشورها و در کدام کارخانه‌ها تولید می‌شود.

ورق استیل چیست؟

در ایران و زبان فارسی، وقتی گفته می‌شود «ورق استیل» منظور ورق آهنی ضد زنگ یا Stainless steel است. اگرچه استیل به زبان انگلیسی به‌معنای فولاد است و تمام محصولات فولادی را دربر می‌گیرد اما در زبان فارسی استیل به‌معنای فولاد ضد زنگ به کار می‌رود.

ورق‌های استیل به روش نورد گرم تولید می‌شوند. در تولید ورق استیل حساسیت‌های زیادی وجود دارد که سبب می‌شود بسیاری از کشورها، از جمله ایران، این محصول را از سایر کشورهای تولیدکننده واردکنند. حدود 5 درصد از استیل مصرفی در ایران تولید داخل است.

در این دو کارخانه، برخی از گریدهای استیل در حجم پایین تولید می‌شود. قاره آسیا بزرگترین تولیدکنندگان استیل را در سطح جهان دارد. بیشتر واردات ایران از کشورهای ایتالیا، تایوان، کره، هند و چین است. البته در سال‌های اخیر به‌دلیل افزایش تحریم‌ها، مقدار استیل وارداتی به کشورهای خاصی محدود شده است، ازجمله قزاقستان که ورق وارداتی از آن به ورق قزاق معروف است.

در ادامه با برخی از شرکت‌های تولیدکننده استیل در سطح جهان آشنا می‌شویم:

گروه فولادی جیندال (Jindal Stainless Group)

این شرکت فولادی در هندوستان واقع شده است و سه زیرمجموعه دارد. این کارخانه سالانه 1.9 میلیون تن محصولات فولادی تولید می‌کند و یکی از محصولات تخصصی آن فولاد ضد زنگ یا همان محصولات استیل است.

گروه فولاد جیندال

شرکت فولاد پوسکو(POSCO)

شرکت فولاد پوسکو به‌عنوان یکی از بزرگترین کارخانه‌های تولید فولاد جهان شناخته می‌شود که همیشه در لیست برترین کارخانه‌های فولاد جهان قرار دارد. این کارخانه چندملیتی عریض و طویل، ۱۶۲ نمایندگی در ۵۲ کشور جهان دارد و در سال ۲۰۲ چیزی حدود ۴۰ میلیون تن بوده است و مجله فورچون ارزش آن را در سال ۲۰۲۱ میلادی، ۵۸ میلیارد دلار آمریکا تخمین زد.

شرکت فولاد پوسکو(POSCO) 

شرکت فولاد آکرینوس (Acerinox S.A)

شرکت فولاد آکرینوس یک شرکت بین‌المللی تولید فولاد است و محصولاتی مثل ورق استیل و انواع دیگری از فولاد ضد زنگ تولید می‌کند. این شرکت در هر گوشه‌ای از دنیا شعبه‌ای دارد، از مالزی گرفته تا آفریقای جنوبی و از آمریکا گرفته تا اسپانیا! درآمد این شرکت در سال مالی ۲۰۲۱ چیزی بیش از ۶.۵ میلیارد دلار است.

شرکت فولاد آکرینوس (Acerinox S.A)

آرسلور میتال (ArcelorMittal S.A)

آرسلورمیتال دومین کارخانه بزرگ تولیدکننده فولاد جهان است. میزان تولید فولاد گروه شرکت‌های زیرمجموعه این کارخانه ۶۸.۵ میلیون تن در سال است! یعنی این شرکت به‌تنهایی چیزی بیش از دو برابر تولید فولاد ایران، محصولات فولادی تولید می‌کند. یکی از محصولاتی که توسط کارخانه‌های زیرمجموعه این شرکت تولید می‌شود ورق استیل و فولاد ضد زنگ است.

آرسلور میتال (ArcelorMittal S.A)

کلومبوس (Columbus)

این شرکت تنها تولیدکننده استیل در آفریقای جنوبی است که در سال 1966 فعالیت خود را آغاز کرده و در نزدیکی ژوهانسبورگ واقع شده است. شعار این مجموعه افزودن کیفیت فولاد ضد زنگ به زندگی است. از تولیدات این کارخانه می‌توان به ورق استیل و میلگرد استیل در گریدهای مختلف اشاره کرد.

کلومبوس

اوتکومپو (Outokumpu)

این شرکت یکی از بزرگترین تولیدکنندگان استنلس استیل در جهان است. ظرفیت تولیدی این کارخانه 2.4 میلیون تن است و تولیدات آن به روش نورد سرد انجام می‌شود. این شرکت در تمام قاره‌های دنیا دارای واحد تولیدی است و در کشورهای چین، آلمان، مکزیک، انگلیس، سوئد و آمریکا واحد تولیدی دارد. این شرکت دارای 11000 متخصص در 30 کشور جهان است. در سال ۲۰۲۱ درآمد سالانه این شرکت چیزی بیش از ۷.۷ میلیارد دلار بوده است.

اوتوکومبو

یوسکو تایوان (Yuskco)

واردات استیل از کشور تایوان حجم بالایی دارد به طوری که رتبه دوم از لحاظ واردات به ایران را به خود اختصاص داده است. انواع ورق استیل تولیدی این کارخانه در بازار ایران یافت می‌شود.

جی اف ای (JFE)

این شرکت در ژاپن واقع شده و دارای دو کارخانه در غرب و شرق ژاپن است. این شرکت ژاپنی در سال ۲۰۰۲ از ادغام دو شرکت بزرگ تولید فولاد در ژاپن تأسیس شده است و اکنون یکی از بزرگترین تولیدکنندگان فولاد شرق آسیا به حساب می‌آید.

JFE

ای کی استیل (AK Steel)

این شرکت آمریکایی در ایالت اوهایو واقع شده است و یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان استیل با کیفیت در جهان است که تولیدکنندگان از آن در صنعت خودروسازی استفاده می‌کنند. این شرکت دارای 8 کارخانه فولاد، دو کارخانه تولید لوله در ایالت‌های مختلف و دو کارخانه کک و یک کارخانه در مکزیک است.

اپراهام اِس. اِی (Aperam S.A)

این شرکت بزرگ یک شرکت چندملیتی تولید فولاد ضد زنگ است که در کشورهای بلژیک، برزیل و فرانسه فعالیت می‌کند و سالانه چیزی حدود ۲.۵ میلیون تن انواع محصولات فولاد ضد زنگ تولید می‌کند. به‌گزارش وبسایت اقتصادی و مالی فورچون، در سال ۲۰۲۱، این کارخانه بیشتر از ۵ میلیارد دلار درآمد داشته است. از دیگر محصولات این شرکت استیل الکتریکال و آلیاژهای نیکل است.

استیل مصرفی در ایران

به دلیل عدم وجود منابع، زیرساخت‌ها و شرایط مناسب برای تولید این آلیاژ در ایران، شرکت‌های بازرگانی و تجاری اقدام به واردات این محصول کاربردی می‌کنند. استیل مورد استفاده در ایران اغلب از کشورهای تایوان، چین، هند، کره جنوبی و اروپا تأمین می‌شود. به دلیل تحریم‌های جدید، کره از لیست این تأمین‌کنندگان حذف شده و عمده واردات ایران از کشور چین و تایوان انجام می‌گیرد. واردات این محصول پرمصرف، بر اساس جداول آماری منتشر شده در سایت گمرک ایران، در سال 1395 حدود 97,437,596 کیلوگرم بوده است که عمده این تناژ به صورت کویل و شیت وارد شده است. در سال 1396 این واردات با رشد 18 درصدی ظاهر شد. در سال 1397 واردات این مقطع تحت تأثیر عوامل مختلف قرار گرفت و با کاهش 31 درصدی مواجه شد و در سال‌های اخیر کاهش چشمگیری داشت. مسائلی مثل تحریم و مشکل در تبادلات مالی مشکلاتی برای واردکنندگان ایجاد می‌کند و واردکننده باید برای ثبت سفارش واردات خود فرایندی چندهفته‌ای را طی کند. کالاهایی مانند استنلس استیل، چون از قیمت بالایی برخوردار است، وضعیت سخت‌تری برای واردات دارد.

کاربرد استیل در ایران

این ورق به دلیل زیبایی و درخشندگی و قابلیت ضد زنگ بودن، یکی از مقاطع پرکاربرد در ایران است که به صورت شیت یا کویل واردات آن انجام می‌شود و در موارد زیر کاربرد دارد.

کاربرد استیل در صنایع سنگین

استیل در صنایع سنگینی همچون نفت، گاز و پتروشیمی کاربرد دارد. به دلیل استفاده از مواد شیمیایی گاه آلوده در این صنایع، از استیل استفاده می‌شود. برای ساخت لوله‌ها، پمپ‌ها، شیرآلات و اتصالات از استیل استفاده می‌شود. همچنین برای ساخت تجهیزات مرتبط با انرژی‌های نو مانند انرژی خورشیدی، بادی، زمین‌گرمایی و آبی از این فلز استفاده می‌شود.

کاربرد استیل در حمل و نقل

از این فلز در صنعت اتومبیل‌سازی استفاده می‌شود. اگزوز خودروها و بدنه اتومبیل‌ها نیز از استیل ساخته می‌شوند. علت استفاده از استیل در این صنایع، طول عمر بالا است. این محصول کمترین اثر را بر محیط زیست می‌گذارد و مصرف آن روبه رشد است.

کاربرد استیل در صنایع پزشکی و داروسازی

در ساخت تجهیزات و ایمپلنت‌های پزشکی، ساخت مخازن نگهداری دارو، ساخت لوازم جراحی، ظروف و ابزار پزشکی کاربرد دارد.

کاربرد استیل در تولید برق

در ساخت دستگاه‌های تولید برق از این مقطع فلزی استفاده می‌شود زیرا این ورق توان تحمل دماهای بالا را دارد. در ساخت نیروگاه‌های سوخت فسیلی که مقاوم در برابر حرارت و اکسیژن هستند، این فلز کاربرد دارد.

در ادامه می‌توانید این مقاله را نیز مطالعه نمایید: قیمت ورق آهن ۲ میل

کاربرد استیل در لوازم آشپزخانه

برای ساخت لوازم پخت و پز، یخچال، گاز، کارد و چنگال، سینک ظرفشویی از این فلز استفاده می‌شود و می‌توان گفت یکی از پرکاربردترین مقاطع فلزی در آشپزخانه به حساب می‌آید.

نتیجه‌گیری

در این مقاله با ۱۰ کارخانه بزرگ تولیدکننده ورق استیل در دنیا آشنا شدیم و میزان تولید آن‌ها و ارزش دلاری بعضی از آن‌ها را هم خواندیم. اگر بخواهیم درباره کارخانه‌های تولید کننده ورق استیل در جهان و استانداردهای مختلف آن‌ها صحبت کنیم، باید به مطالب زیادی اشاره کنیم، ازجمله اینکه این ورق‌ها با چه گریدهایی تولید می‌شوند و چه استانداردهایی دارند یا اینکه محل مصرف محصولات این کارخانه‌ها کجاست و به کدام کشورها صادر می‌شوند. نکته آخر این است که درست است که در این مقاله ۱۰ کارخانه تولیدکننده ورق استیل ضدزنگ را معرفی کردیم اما کارخانه‌هایی که این محصول را تولید می‌کنند بسیار بیشتر از این‌ها هستند و طبیعتاً لیست کردن همه آن‌ها کار ساده‌ای نیست. برای همین به ذکر نام بزرگ‌ترین و مشهورترین کارخانه‌ها بسنده کردیم. 

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 4 از 5 - 4 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (3)

  • کاربر میهمان
    کاربر میهمان1403/12/05 - 09:38 پاسخ

    محصولات همه این کارخانه های تولیدکننده ورق استیل وارد کشور می‌شه؟

  • کاربر میهمان
    کاربر میهمان1403/10/22 - 09:26 پاسخ

    یعنی کارخانه های ایرانی بین برترین کارخانه های تولیدکننده ورق استیل جهان نیستن؟

    • کاربر میهمان
      کاربر میهمان1403/10/27 - 11:58

      با توجه فرایند تولید پیچیده و نیاز به تکنولوژی به روز برای تولید ورق استیل، این محصول عمدتا به صورت وارداتی تأمین می‌شود و کارخانه‌های انگشت شماری ورق استیل تولید می‌کنند.

ورود / عضویت