نمودار قیمت ورق روغنی در سال 1402

نمودار قیمت ورق روغنی در سال 1402

ورق روغنی محصولی استراتژیک و کاربردی به شمار می‌رود که تحت تأثیر عوامل مختفلی از جمله قیمت‌های جهانی، مواد اولیه، نوع روغن، کارخانه تولیدی، نرخ ارز، بورس کالا و... قرار دارد.مجموعه این عوامل به شکل‌گیری نوسانات متعددی در نرخ این محصول منجر می‌شود که نمودار آن برآیند کلی تغییرات قیمت این محصول است.

مقاله حاضر بررسی نوسانات قیمت ورق روغنی بر مبنای نمودار تغییرات قیمت در سه ماه اول سال است. از آنجایی که ورق روغنی محصولی مهم و اساس ساخت محصولات فولادی دیگر همچون ورق گالوانیزه، رنگی و ... است، تغییرات قیمت آن بر قیمت ورق گالوانیزه و همچنین قیمت آهن آلات دیگر و صنایع وابسته اثر می‌گذارد، بر همین اساس تحلیل و بررسی نوسان قیمت این مقطع فولادی برای فعالان این حوزه و کسانی که با این صنعت سروکار دارند اهمیت بسزائی دارد.

ورق روغنی (Cold Rolled Steel Sheet) با توجه به نحوه تولید آن ورق سرد نیز نامیده می‌شود و جزو محصولات مقاوم و پرکاربردی است که در صنایع متعددی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در بررسی نمودار قیمت ورق روغنی یا هر محصول فولادی دیگر، به دلیل اینکه چشم‌اندازی از رفتار بازار در یک بازه زمانی مشخص می‌دهد، پیش‌بینی نرخ محصول را برای مخاطب تسهیل می‌کند و این امر برای کسی که در صدد خرید ورق روغنی است، کمک می‌کند تا بدون تحمیل ضرر و زیان اقتصادی در زمان مناسب محصول موردنیاز خود را تهیه کند.

از طرفی دیگر از جمله صنایع وابسته‌ای که در تولیدات خود از ورق روغنی استفاده می‌کنند می‌توان به صنایع خودروسازی، لوازم خانگی، ساختمان‌سازی و ... اشاره کرد، بر همین اساس تغییری که در نرخ ورق روغنی رخ می‌دهد بی‌شک در سایر محصولات وابسته به این ورق نیز نمایان می‎شود.

اما موارد بسیاری وجود دارد که علاوه‌بر قیمت روزانه آهن آلات، نرخ ورق روغنی را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. نرخ ارز، میزان عرضه و تقاضا، قیمت‌های جهانی و نرخ تورم از جمله این موارد است؛ همچنین برخی عوامل نیز وجود دارد که تنها به این محصول اختصاص دارد و شامل ابعاد ورق از نظر عرض و ضخامت، روش تولید، میزان روغن‌کاری و ... است که نرخ روز ورق روغنی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

نمودار قیمت ورق روغنی نمایی کلی از اوضاع بازار در سه ماه نخست سال یا بازه زمانی مشخص می‌هد که تحت تأثیر عوامل ذکر شده، متغیر است. در این مقاله به تحلیل نموادر این مقطع کاربردی با تکیه بر ورق روغنی کارخانه فولاد مبارکه با ضخامت 0/5 و ابعاد 1250 پرداخته و اوضاع بازار در این سه ماه بررسی و تحلیل می‌شود، زیرا این کارخانه یکی از معتبرترین و بهترین کارخانه‌های تولید محصولات فولادی است. نمودار زیر نمایی کلی از نوسانات ورق روغنی در سه ماه اول است.

نمودار قیمت ورق روغنی در فروردین 1401

در سه ماه اول سال 1400 ورق روغنی نوسانات متعددی را تجربه کرد، در ابتدا روند بازار کمی کاهشی بود اما در اولین عرضه این محصول در بورس کالا که در هفته اول اردیبهشت ماه بود، نرخ ورق روغنی حدود 4 هزار تومان افزایش یافت و تا پایان تابستان هم تداوم داشت، اما با اغاز فصل پاییز قیمت‌ها با کاهش تقاضا و قیمتگذاری این محصول در بورس کالا تعدیل شد و به تدریج نرخ این محصول با نرخ جهانی مطابقت یافت.

اما ورق روغنی در ابتدای سال 1401 روند کاهشی همراه با ثبات داشت و در فروردین ماه نوسانات چندانی در نرخ این محصول رخ نداد. این شرایط تحت تأثیر عوامل متعددی بود که در ادامه به مهمترین آنها اشاره می‌شود.

کاهش نرخ سنگ آهن به 153 دلار در اثر شیوع مجدد کرونا در چین و کاهش تقاضای مواد اولیه و افت تولید، کاهش نرخ بیلت روسیه برای حفظ بازار صادرات خود در پی تحریم‌های غرب که به کاهش نرخ شمش صادراتی ایران منتهی شد، کاهش استقبال از محصولات عرضه شده در بورس و عواملی از این دست، مهمترین مواردی بود که در ابتدای سال بازار ایران را به سمت رکود و ثبات پیش می‌برد.

نمودار قیمت ورق روغنی در اردیبهشت 1401

کاهش تقاضای مواد اولیه در چین که به دنبال شیوع مجدد کرونا در اردیبهشت ماه ایجاد شد قیمت جهانی فولاد را کاهشی کرد و درواقع حباب قیمت آن را از بین برد.

همچنین تشدید تحریم‌ها علیه روسیه، این کشور را برآن داشت تا برای حفظ بازارهای صادراتی خود به دامپینگ محصولات فولادی و تخفیفات 50 درصدی روی بیاورد که این عامل به از دست رفتن بازارهای صادرات ایران در این ایام منجر شد که تعیین عوارض صادراتی سنگین به این امر دامن زد و نرخ محصولات فولادی داخلی را بیش از پیش کاهشی کرد. از طرفی دیگر تعطیلات اول هفته هم از عواملی بود که موجب سکون بازار شد. در ابتدای هفته، نرخ ورق روغنی به طور میانگین حدود 29 هزار و 488 تومان بود که بیانگر کاهش 0/4 درصدی این محصول در اول اردیبهشت ماه است.

در هفته دوم اردیبهشت با باز شدن دامنه منفی 3 درصد بورس کالا تقاضای چشمگیری برای محصولات عرضه شده شکل نگرفت، زیرا نرخ محصولات بورسی در مقایسه با بازار آزاد بالاتر بود.

همچنین به رغم ریزش جهانی نرخ محصولات فولادی، بازار داخلی در برابر کاهش قیمت‌ها مقاومت می‌کرد که این امر بیشتر به عواملی همچون افزایش هزینه تولید، هزینه حمل بار، حقوق نیروی انسانی و ... مرتبط بود، اما در کل در هفته دوم نرخ ورق روغنی تقریبا ثابت بود و نوسان چندانی مشاهده نشد.

در هفته سوم اردیبهشت هم کماکان افت نرخ جهانی فولاد تداوم داشت و در بازار داخلی نیز قطعی برق با آغاز فصل گرما اجرایی شده و به کاهش تولید در برخی صنایع فولادی منجر شده بود.

در این هفته هم نرخ ورق روغنی نوسان چندانی نداشت و تنها در پایان هفته با افزایش حدود 400 تومان قیمت آن به 29 هزار و 978 تومان رسید؛ اما در ابتدای هفته چهارم اردیبهشت مجددا نرخ ورق روغنی حدود 5/2 درصد ریزش کرد.

در پایان دومین ماه سال افزایش نرخ دلار تا کانال 30 هزار تومانی را داشتیم اما عوامل دیگر همچنان پایدار بود و به شدت بازار را تحت تأثیر قرار می‌داد، در کنار همه رخدادهایی که درحال وقوع بود و شاهد آن بودیم مهمترین چالش بازار ضعف تقاضا بود.

نمودار قیمت ورق روغنی در خرداد 1401

هفته نخست خرداد ماه با تداوم رکود بازار همراه بود و قیمت ورق روغنی نیز به دلیل کاهش تقاضا افت قیمت داشت؛ زیرا با کاهش تولیدات صنایع وابسته از جمله صنعت خودروسازی تقاضای ورق رغنی هم افت محسوسی داشت.

اما پس از دو هفته که ویروس کرونا فروکش کرده و محدودیت‌های چین کاسته شد پیش‌بینی ‌شد که تقاضا بالا برود و نمودار قیمت آهن آلات نیز افزایشی شود اما از طرفی دیگر تخفیفات و زیرفروشی روسیه همچنان تداوم داشت و تعادل بازار را به هم ریخته بود.

در بازار داخلی هم قطعی برق و کاهش یا توقف تولید محصولات فولادی از جمله چالش‌های این روزها به شمار می‌رفت، همچنین افزایش نرخ دلار در این بازه زمانی از جمله عواملی بود که به افزایش نرخ شمش و تأثیر آن در نرخ محصولات نهایی مورد توجه بود. با وجود این هفته دوم خرداد عرضه ورق سرد فولاد مبارکه در بورس کالا به کاهش نرخ این محصول منجر شد اما از سوی دیگر افزایش نرخ دلار از کاهش نرخ ورق روغنی جلوگیری کرد.

در 18 خرداد ماه روند صعودی نرخ ورق روغنی آغاز شد، به طوری که با عرضه شمش در بورس کالا در کنار محدودیت مصرف برق و همچنین رشد قیمت دلار، قیمت این محصول افزایش چشمگیری یافت؛ اما افت نرخ جهانی فولاد مانند ترمزی مانع از رشد قیمت مقاطع فولادی در بازار داخلی شد. به طور کلی قیمت ورق روغنی در پایان ماه خرداد افزایش 0/9 درصدی را تجربه کرد که تحت تأثیر نرخ ارز و هیجانات ناشی از آن بود اما با آغاز تابستان مجددا شاهد سیر نزولی این محصول بودیم.

در ادامه می‌توانید این مقاله را نیز مطالعه کنید: نمودار قیمت نبشی 

اگرچه پارامترهای مؤثر بر نرخ مقاطع فولادی تقریبا یکسان است اما ممکن است میزان تأثیر آن در هر محصولی متفاوت باشد و نرخ یک محصول واکنش کمتر یا بیشتری به این فاکتورها نشان دهد. براساس آماری که از نمودارها به دست می‌آید می‌توان گفت ورق روغنی نیز از جمله مقاطعی است که در سه ماه اول سال نوسانات سینوسی چشمگیری نداشت و دچار چسبندگی قیمت بوده و تمایل بیشتری به ثبات قیمت نشان داد.

انتظار می‌رود بررسی نمودار قیمت ورق روغنی در پیش‌بینی روند بازار مؤثر بوده و خریدار را در انتخاب زمان مناسب خرید محصول مورد نیاز کمک کند. بنابراین مشتریان عزیز می‌توانند برای اطلاع از قیمت روزانه ورق روغنی به سایت آهن پرایس مراجعه کنند و علاوه‌بر برخورداری از مشاوره کارشناسان حرفه‌ای ما، نوسانات هفتگی، ماهانه، سه ماهه، شمش ماهه و سالانه کلیه محصولات فولادی را بر روی سایت مشاهده کنند.

نمودار قیمت ورق روغنی در بهار 1402

بازار آهن و فولاد داخلی از آغاز فروردین 1402 با روند اصلاح و ثبات قیمت‌ها همراه بود که به عقیده کارشناسان علل اصلی این روند را می‌توان اتصال گاز تولیدکنندگان آهن اسفنجی بازگشت برخی واحدهای تولیدی به مدار تولید، افزایش حجم عرضه‌های بورسی، کاهش قیمت ارز و کاهش نرخ محصولات فولادی صادراتی ایران برشمرد.

بر همین اساس قیمت ورق روغنی مبارکه ضخامت 0.5 میلیمتر در پایان فروردین ما به 55 هزار و 500 تومان رسید درحالی که در ماه بهمن 1401 حدود 67 هزار تومان معامله می‌شد.

از ابتدای اردیبهشت با افزایش قیمت دلار، قیمت ورق روغنی و قیمت آهن آلات دیگر نیز رو به افزایش گذاشت و قیمت دلار که در ماه فروردین 50 هزار تومان مبادله می‌شد دوباره در اواسط ماه اردیبهشت از کانال 55 هزار تومانی نیز فراتر رفت که عمده‌ترین عامل آن اخبار سیاسی منفی تلقی می‌شد.

این روند افزایشی قیمت روز ورق روغنی تا نیمه اردیبهشت ادامه داشت که پیش‌دریافت عرضه‌های اعتباری از 30 درصد به 10 درصد و افزایش قیمت محصولات بورسی و معاملات اعتباری بورس کالا، اشاره کرد. استیضاح و تغییر وزیر صمت هم خود تشدیدکننده اوضاع بود.

چنین شرایطی بازارساز را بر آن داشت تا برای کنترل اوضاع نشست مشترکی بین وزارت صمت و بورس کالا و اقتصاد و کمرگات برگزار کند که خروجی آن الزام صدور مجوز صادرات از طریق بورس کالا، عرضه مواد اولیه در بورس تنها براساس سهیمه بهین یاب بود، کنترل نسبی قیمت ورق روغنی را به دنبال داشت اما با این حال بازار آهن همچنان در نوعی ابهام و سردرگمی قرار داشت و تقاضا نیز از رونق افتاده بود.

با این حال بازار آهن در هفته آخر اردیبهشت به تدریج رو به ثبات رفت و به دلیل اصلاح قیمت دلار، کاهش نرخ محصولات بورسی، پیش پرداخت معاملات اعتباری از 10 درصد به 30 درصد رشد بیشتر قیمت‌ها متوقف شد تا حدی که قیمت ورق روغنی به 51 هزار و 500 تومان رسید درحالی که در نیمه ماه حدود 55 هزار و 800 تومان به فروش مس‌رسید.

با آغاز خرداد پیش‌بینی می‌شد قطعی برق فولادسازان به افزایش قیمت ورق روغنی و قیمت اهن الات دیگر منجر شد اما نه تنها قیمت‌ها افزایشی نشد بلکه ثبات و رکود عمیقی در بازار آهن و فولاد حاکم شد و تقاضای سرمایه‌ای و مصرفی نیز از بازار عقب‌نشینی کردند.

قیمت دلار در این ماه حتی به 47 هزار تومان هم رسید اما در پایان خرداد روی 48 هزار تومان بسته شد که همین نوسانات محدود نرخ دلار عامل ثبات قیمت روز آهن آلات بود.

مؤلفه‌های دیگری مانند آزادسازی پول‌های بلوکه شده، تبادل زندانیان، مذاکرات ایران و آمریکا، سفر وزیر خارجه عربستان و گشایش سفارت عربستان در ایران، سفر پادشاه عمان به ایران، سختگیری‌های سامانه‌ای، مالیاتی و محدودیت‌های خرید و فروش در بورس، کاهش قیمت محصولات صادراتی، اوضاع مبهم بازارهای جهانی و اقتصاد سردرگم چین که بازار کامودیتی‌ها را آشفته کرده بود، پارامترهای مهمی بودند که به اصلاح و کاهش قیمت ورق روغنی منتهی شدند.

به طوری که قیمت ورق روغنی مبارکه در پایان خرداد ماه با مقداری کاهش در هر کیلو 48 هزار و 200 تومان اعلام شد و این روند تا تابستان نیز تداوم داشت.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 4 از 5 - 5 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (13)

  • امید
    امید1401/05/13 - 11:41 پاسخ

    ورق روغنی وارداتی نمیاد دیگه ؟

    • صادقی
      صادقی1401/05/24 - 12:01

      ورق روغنی مبارکه که خیلی خوبه وارداتی واسه چیته؟؟؟

  • عباسی
    عباسی1401/05/08 - 11:11 پاسخ

    قیمت روز ورق روغنی معمولا چه ساعتی اعلام میشه؟

  • زارعی
    زارعی 1401/05/08 - 10:50 پاسخ

    قیمت ورق روغنی هفت اماس بهتره یا مبارکه

    • آهن پرایس
      آهن پرایس1401/05/08 - 10:52

      از آنجایی که در هنگام خرید تنها معیا قیمت نیست و باید به کاربرد و کیفیت نیز توجه فرمایید که کدام گزینه برای حیطه کاری شما مناسب تر است. و هر دو کارخانه قیمت ورق روغنی خود را مناسب اعلام می نمایند.

  • رهسپار
    رهسپار1401/05/08 - 10:06 پاسخ

    ورق روغنی به قیمت کارخانه میخاستم ضخامت 0.5مقدار 50تن قیمت بفرمایین

    • آهن پرایس
      آهن پرایس1401/05/08 - 10:53

      قیمت ها روی سایت به روز رسانی می شوند جهت دریافت پیشفاکتور می توانید با 02154103 کارشناسان مجموعه تماس حاصل فرمایید.

  • صفا بخشیان
    صفا بخشیان1401/05/08 - 09:19 پاسخ

    انواع ورق روغنی با گرید های مختلف چه فرقی با هم دارند؟

  • شلوغی
    شلوغی1401/05/08 - 09:10 پاسخ

    قیمت ورق روغنی هفت الماس با قیمت ورق روغنی مبارکه چقد تفاوت داره؟

    • آهن پرایس
      آهن پرایس1401/05/08 - 09:14

      بستگی دارد اما بعضا اختلاف قیمت 100 الی 300 تومانی بین این دو کارخانه رویت شده است.

  • روشن پژو
    روشن پژو1401/05/08 - 09:07 پاسخ

    ورق روغنی مبارکه عرض 1000 روی ظرفیت قیمت میخواستم؟

    • آهن پرایس
      آهن پرایس1401/05/08 - 09:10

      با سلام با توجه به ضخامت و عرض قیمت ورق روغنی متفاوت است و با توجه به اینکه ضخامت را اعلام نکرده اید هر روز ساعت 13 به بعد قیمت ورق گالوانیزه روی سایت اپدیت می شود.

  • سلیمی
    سلیمی1401/05/08 - 08:58 پاسخ

    فروش ورق روغنیتون به چه صورت ؟ ال سی هم کار میکنید ؟

عضویت / ورود

×

ساعت کاری مجموعه به پایان رسیده است لطفا اطلاعات خود را برای دریافت مشاوره اختصاصی وارد نمایید.

درخواست مشاوره تلفنی