تورم روزافزون مصالح ساختمانی در دو سال گذشته ازاصلیترین چالشها و مشکلات حوزه ساختمانسازی به شمار میرود از همین رو برخی از سازندگان به دلیل تورم بالا و مهمتر از آن نبود مصرفکننده ساخت مسکن را متوقف کردند...
آهن پرایس: گزارش مرکز آمار ایران از بازار مصالح و نهادههای ساختمانی حاکی از کاهش تورم مصالح ساختمانی در تابستان سالجاری است. براساس آمار تورم فصلی مصالح ساختمانی در فصل بهار حدود 26/3 درصد برآورد شد که با تورم فصلی منفی 3/4 درصدی در تابستان سالجاری، نمایانگر کاهش 29/7 درصدی تورم فصلی شاخص قیمت مصالح ساختمانی در تابستان امسال است.
همچنین تورم نقطه به نقطه شاخص نرخ نهادههای ساختمانی در تهران حدود 29/3 درصد برآورد شده که به نسبت تورم نقطه به نقطه شاخص در بهار 1401 حدود 14/1 واحد درصد کاهش داشته است.
این رقم در فصل پیش حدود 43/4 درصد اعلام شد. بررسی نوسانات نقطهای شاخص نرخ نهادههای ساختمانی تهران در تابستان سالجاری بیانگر کاهش تورم مصالح ساختمانی در تابستان است، حال اگر پاییز و زمستان و نیز سال آینده این اوضاع تداوم داشته باشد برای سازندهها حاوی پیامی مهم و امیدبخش است.
تورم روزافزون مصالح ساختمانی در دو سال گذشته از مهمترین چالشها و مشکلات این حوزه به شمار میرود از همین رو برخی از سازندگان به دلیل تورم بالا و مهمتر از آن نبود مصرفکننده ساختمانسازی را متوقف کردند.
افزایش مداوم هزینههای ساخت و ساز به امکانناپذیر بودن برآورد هزینههای نهایی منجر شده از همین رو سازندهها دست از ساخت و ساز شسته و مسکن جدیدی نمیسازند. از جمله دغدغههای این دسته از سازندگان این است که در شرایط فعلی جامعه که با کاهش چشمگیر قدرت خرید مسکن مواجه هستیم چه مسکنی بسازند و به چه قیمتی بفروشند که هم خود متضرر نشوند و هم مردم توانایی خرید این واحدهای مسکونی را داشته باشند. گفتنی است بر اساس گزارش بانک مرکزی تورم سالانه شاخص نهادههای ساختمانی در سه ماه تابستان حدود منفی 8/1 درصد برآورد شده است.
یونولیت سقفی گران شد
فرشید پورحاجت عضو هیأت مدیره کانون سراسری انبوهسازان از افزایش هزینههای ساخت مسکن در پی افزایش نرخ پلاستوفوم خبر داد و اظهار کرد: ساخت هر متر از واحد مسکن ملی حدود 270 هزار تومان بالا رفت به طوری که نرخ بلوک استاندارد پلاستوفوم حدود 400 هزار تومان افزایش یافته است.
پورحاجت دلیل افزایش قیمت پلاستوفوم را عدم عرضه مواد اولیه به کارخانهها توسط پتروشیمیها دانست که این امر علاوهبر تعطیلی برخی تولیدیها به افزایش قیمت این محصول نیز منجر شده است.
عضو هیأت مدیره کانون سراسری انبوهسازان عنوان کرد: عملکرد شرکتهای پتروشیمی غیرقابل نظارت نیست از همین رو از دولت درخواست داریم بدین واسطه از افزایش بیشتر قیمت نهایی مسکن جلوگیری کند.
وی ادامه داد: با افزیش نرخ یونولیتهای سقفی ساخت هر متر از واحدهای مسکن ملی هم با افزایش 270 هزار تومانی مواجه شده است. تولیدکنندگان علت این گرانی را نبود مواد اولیه برای تولید است.
در ادامه میتوانید این خبر را نیز مطالعه کنید: اثر افزایش قیمت دلار در بازار مسکن
پورحاجت در پایان تأکید کرد: تولیدکنندگان یونولیتهای سقفی معتقدند در پی افت ساخت و سازها با کاهش مصرفکننده مواجه هستیم اما اکنون با افزایش قیمت این محصول عملا خریداری وجود ندارد وکسی هم پلاستوفوم 230 هزار تومانی نمیخرد.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)