در حالی که بازار آهن آلات در آرامش نسبی به سر میبرد، افزایش قیمت شمش فولادی در بورس کالا، که ناشی از عوامل مختلفی از جمله افزایش تقاضا، نوسانات نرخ ارز و احتمال قطعی گاز است، میتواند به افزایش قابل توجه قیمت سایر محصولات آهنی منجر شود. کارشناسان معتقدند که با این اوصاف، باید منتظر نوسانات شدیدتری در بازار آهن آلات باشیم...
آهن پرایس: روند نوسانات قیمت آهن آلات در بازار روز گذشته درحالی رو به اصلاح بود که قیمت دلار پس از لمس کانال 65 هزار تومان مجددا تا مرز کانال 68 هزار تومانی افزایش یافت.
به نظر میرسد بازار همچنان در فاز انتظار و رکود به سر میبرد و منتظر واکنش ایران به حمله اسرائیل است.
بازار آهن نیز اگرچه فعلا در رکود تقاضا به سر میبرد اما قطعی گاز و احتمال افزایش قیمت آهن و میلگرد بر این بازار سایه افکنده است و ممکن است در ماه آبان شاهد نوسان هزار تومانی در قیمت آهن آلات باشیم.
نگاهی به روند قیمت آهن آلات
طبق آمار روز گذشته قیمت روز میلگرد آجدار در غالب مبادی فروش بین 100 تا 300 تومان اصلاح شد و شماری از کارخانهها نیز قیمتها را ثابت نگه داشتند.
قیمت تیرآهن امروز نیز عمدتا ثابت اعلام شد و تنها قیمت تیرآهن ذوب آهن اصفهان در برخی سایزها بین 20 تا 50 هزار تومان در هر شاخه کاهش داشت. قیمت انواع نبشی و ناودانی نیز روند کاهشی داشت به طوری که قیمت نبشی ناب تبریز حدود 10 تا 700 تومان در برخی سایزها کاهش یافت.
قیمت روز قوطی آهنی و انواع پروفیل و قیمت انواع لولههای درزدار و بدون درز هم روند نسبتا ثابتی داشتند اما کاهش 100 تا 600 تومانی هم در شمار زیادی از مبادی فروش مشهود بود.
قیمت انواع ورق گرم و سرد نیز به تبعیت از روند کلی بازار ثبات داشتند اما در برخی ضخامتها کاهش 100 تا 300 تومانی هم مشاهده شد.
قیمت آهن تا کی کاهشی است؟
همانطور که از گزارشهای آهن پرایس برمیآید فعلا بازار آهن در وضعیت آرامش و اصلاح قرار دارد و شاهد کاهش نسبی قیمت میلگرد و قیمت قوطی پروفیل و سایر مقاطع طویل و تخت هستیم. بر همین اساس کارشناسان معتقدند در وضعیت فعلی که قیمتها موقتا رو به اصلاح است و بازار در رکود قرار دارد، بهترین رویکرد تکمیل موجودی و جور کردن سایزهای انبار است.
چراکه با در نظر گرفتن کلیه پارامترهای اثرگذار بر قیمت آهن آلات در بلندمدت شاهد روند افزایشی بازار خواهیم بود. از مهمترین محرکههای بازار آهن در روزهای پیش رو میتوان به احتمال قطعی گاز و کاهش تولید، افزایش قیمت مواد اولیه و شمش فولادی، افزایش نرخ دلار، عدم نقدینگی و تورم جاری در کشور و تنشهای نظامی و سیاسی خاورمیانه و در نهایت انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اشاره کرد.
گزارشها از معاملات شمش فولادی در بورس کالای روز گذشته حاکی است که از 172 هزار تن شمش فولادی عرضه شده حدود 88.5 درصد به فروش رسید. قیمت هر کیلو از آن 22 هزار و 973 تومان برآورد شد که گویای افزایش 2 درصدی (تقریبا معادل 200 تومان) نرخ شمش نسبت به آخرین عرضه است.
در زمینه بررسی علل افزایش نرخ شمش فولادی میتوان نگرانی فولادیها از قطعی گاز و افزایش نرخ آهن اسفنجی و بهبود صادرات شمش و افزایش نرخ ارز حاصل از صادرات را دخیل دانست.
با این اوصاف با توجه به افزایش قیمت و افزایش تقاضایی که برای شمش فولادی ثبت شد به نظر میرسد روند اصلاح قیمت روز میلگرد و سایر آهن آلات متوقف شود.
در ادامه میتوانید این خبر را نیز مطالعه کنید: آیا قیمت میلگرد کاهش می یابد
طبق تجربه معمولا زمانی که روند بازار رو به اصلاح یا رکودی است، تقاضا نیز متوقف شده یا کاهش چشمگیری پیدا میکند اما در شرایط فعلی تقاضای قابل توجهی که روز گذشته برای شمش فولادی ثبت شد سیگنالی قوی برای خریداران و مصرفکنندگانی است که همچنان منتظر کاهش بیشتر قیمتها هستند!
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)