با وجود تنشهای اخیر و افزایش نرخ ارز، بازار آهن و فولاد در نخستین روز هفته، پیرو نرخ دلار به سمت اصلاح قیمت حرکت کرد. افزایش تقاضای بورسی برای آهن اسفنجی در مقابل کاهش نسبی قیمت سایر محصولات فولادی، تصویری متناقض از وضعیت این بازار ارائه میدهد. کارشناسان معتقدند که این نوسانات ناشی از ترکیبی از عوامل مختلف از جمله نگرانیها درباره تأمین انرژی و انتظارات تورمی است...
آهن پرایس: نخستین روز هفته در بازار آهن و فولاد با اصلاح نسبی قیمت آهن آلات در اکثر حوزهها همراه بود. در واقع افزایش قیمت آهن و میلگرد که ناشی از فشار روانی اخبار جنگ و افزایش قیمت دلار بود، روز گذشته پس از وقوع حمله شاهد شکستن حبابها و کاهش 200 تا 800 تومانی قیمت آهن آلات پیرو نرخ دلار و سایر بازارهای مالی بودیم.
قیمت دلار نیز که تا مرز 70 هزار تومان افزایش یافته بود از ابتدای روز شنبه تا کانال 65 هزار تومان عقبنشینی کرد البته این در حالی است که انتظار میرفت با وقوع حمله اسرائیل به ایران قیمتها افزایش چشمگیری داشته باشد.
در همین راستا قیمت میلگرد امروز در بازار بین 50 تا 600 تومان عقبنشینی کرد و برخی نیز قیمتها را ثابت نگه داشتند.
به عنوان مثال قیمت روز میلگرد نیشابور 29.600 تومان اعلام شد و قیمت روز میلگرد میانه 28.900 توامن برآورد شد. قیمت هر کیلو میلگرد ابرکوه نیز در سایزهای موجود 28.300 تومان بود.
قیمت انواع ورق آهن نیز اصلا جزئی داشت به این صورت که قیمت روز ورق سیاه عمدتا ثابت اعلام شد و چند کارخانهها حدود 100 تا هزار تومان افزایش قیمت داشتند، قیمت روز ورق گالوانیزه، قیمت ورق شیروانی و قیمت ورق روغنی در کلیه شرکتها ثابت اعلام شد.
قیمت روز پروفیل ساختمانی و صنعتی، مبلی و انواع پروفیل آهنی نیز ثابت اعلام شد، قیمت روز نبشی، قیمت ناودانی ایرانی و اروپایی هم در برخی کارخانهها ثابت بود و چند کارخانه هم کماکان افزایشی بودند.
ثبت قیمت جدید برای آهن اسفنجی
گزارشها از معاملات بورس کالا نیز حاکی است با کاهش دما در برخی از نقاط کشور و افزایش مصرف گاز خانگی و احتمال اعمال محدودیت مصرف گاز از آذرماه است، پس از مدتها استقبال تقاضای بورسی از عرضه های آهن اسفنجی قابل ملاحظه بود و رقابت بالایی برای خرید آهن اسفنجی در اکثر عرضهها مشاهده شد.
به این صورت که برای 189 هزار تن آهن اسفنجی عرضه شده تقاضای 2 برابری ثبت شد و حدود 83 درصد نیز کل محصول نیز به فروشرسید. قیمت هر کیلو از این محصول 13 هزار و 373 تومان برآورد شد که گویای افزایش 4.2 درصدی نرخ این محصول نسبت به آخرین عرضه است.
قیمت ثبت شده برای آهن اسفنجی در بورس کالای دیروز بالاترین نرخ این محصول از ابتدی امسال است، البته این در وضعیتی است که قیمت روز میلگرد و آهن آلات و قیمتها در بازارهای مالی روند رو به اصلاح داشتند. برخی معتقدند این افزایش قیمت ممکن است ناشی از احتمال قطعی گاز و ترس از چالش تأمین مواد اولیه باشد.
به هر جهت با همه نوساناتی که بازار آهن در چند هفته اخیر تجربه کرده است، وضعیت تقاضا تغییری نکرده و همچنان در رکود به سر میبرد؛ به عبارتی دیگر حتی وضعیت جنگی نیز تأثیری بر تقاضای آهن آۀات نداشت.
در همین زمینه حمیدرضا رستگار رئیس اتحادیه آهن و فولاد تهران در گفتوگویی در رابطه با تأثیر جنگ بر بازار آهنآلات و زیرساختهای کشور اظهار کرد جنگ ممکت است نوسانات شدیدی در قیمت آهن آلات ایجاد کرده و بر تولید کارخانهها نیز تأثیر بگذارد.
در ادامه میتوانید این خبر را نیز مطالعه کنید: شکستن حباب قیمتها با موشکهای اسرائیل
رستگار دلایل این نوسانات را افزایش تقاضا برای برخی کالاها و کاهش آن برای برخی دیگر و مشکلات ناشی از تأمین انرژی مانند گاز، تلقی کرد. وی تأکید کرده است که نوسانات شدید قیمت دلار نیز بر واردات کالاها و در نتیجه بر قیمت آهن آلات تأثیرگذار است. رستگار در پایان بر اهمیت ثبات قیمتها و ضرورت حذف دلار از جریان موضوعات داخلی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور تأکید کرده است.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)