چالش های بازار فولاد

چالش های بازار فولاد
چالش های بازار فولاد

بنابر گزارش تحلیل گران آهن پرایس در خصوص وضعیت بازار فولاد، کارشناسان بر این باورند که امروز باید مواد اولیه در داخل کشور سهمیه‌ بندی و جیره ‌بندی شود؛ در حالی که ایران با ظرفیت بالای تولید فولاد به عنوان رتبه نخست در خام فروشی مطرح شده است اما...

بنابر گزارش تحلیل گران آهن پرایس در خصوص وضعیت بازار فولاد، کارشناسان بر این باورند که امروز باید مواد اولیه در داخل کشور سهمیه‌ بندی و جیره ‌بندی شود؛ در حالی که ایران با ظرفیت بالای تولید فولاد به عنوان رتبه نخست در خام فروشی مطرح شده است اما در تامین ورق فولادی برای صنایع پایین دستی در نا بسامانی شدید قرار دارد.
این عدم توازن شرایط را برای تولید برخی از محصولات بسیار سخت کرده است.  از این رو طبق آمار شرکت های فولادی و با توجه به کاهش صادرات ورق های گرم فولادی به عنوان مواد اولیه تولید ، باید شاهد سرریز شدن آن به بازار داخل از سوی صنایع بالا دستی باشیم که این اتفاق تاکنون نیفتاده است و با کمبود ورق های فولادی در بازار مواجه هستیم.
با توجه به عرضه ورق های فولاد در بورس و مشکلات ناشی از این روش، باید فروش مستقیم کارخانه فولاد به کارخانه های لوله و پروفیل فولادی ایران بار دیگر برقرار شود و محدود و محصور در بورس کالا نباشد و در بورس کالا نیز فقط تولیدکنندگان پایین دستی قادر به خرید باشند. فروش مستقیم ورق فولادی چه در قالب مچینگ در بورس کالا یا فروش توسط دفاتر فروش فولاد مبارکه، سبب دسترسی آسان تر کارخانه ها به مواد اولیه می شود که  از این رو می توان گفت، متاسفانه بخش خصوصی و‌ تولیدکننده در معرض تمام مشکلاتی که ایجاد شده است، هستند.
در این شرایط یافتن مقاصد صادراتی به دلیل اعمال تحریم ها سخت هست که با این بخش نامه های ویران کننده، سبب منصرف شدن آنها از همکاری با صادر کنندگان می شوند. فعالان بازار فولاد طی یکی دو سال اخیر تقریبا هر روز با مواضع تند سندیکای لوله و پروفیل به عنوان مصرف‌کننده ورق فولاد علیه شرکت فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین واحد تولیدی فولاد کشور رو به رو می‌شوند.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 0 از 5 - 0 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)