نمودار قیمت نبشی در سه ماه اول 1401

نمودار قیمت نبشی در سه ماه اول 1401

اطلاع از قیمت روزانه آهن آلات و روند تغییر نوسان آنها برای همه کسانی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم با آهن آلات سروکار دارند بسیار حائز اهمیت است؛ ارائه نمودار قیمت هر محصولی نیازمند داشتن پیشینه‌ای از روند قیمتی مقطع فولادی موردنظر است که پیش‌بینی روند قیمت‌ها را در کوتاه مدت و هم در بلندمدت برای مصرف‌کننده میسر می‌کند.

اطلاع از قیمت روزانه آهن آلات و روند تغییر نوسان آنها برای همه کسانی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم با آهن آلات سروکار دارند بسیار حائز اهمیت است؛ ارائه نمودار قیمت هر محصولی نیازمند داشتن پیشینه‌ای از روند قیمتی مقطع فولادی موردنظر است که پیش‌بینی روند قیمت‌ها را در کوتاه مدت و هم در بلندمدت برای مصرف‌کننده میسر می‌کند.

اهمیت این موضوع زمانی نمایان می‌شود که متقاضیان با استفاده از این نمودارها که مانند نقشه راهنما عمل می‌کند، می‌توانند تخمین بزنند که چه زمانی برای خرید آهن مناسب و مقرون به‌صرفه است.

هدف از نگارش این مقاله بررسی نمودار قیمت نبشی در سه ماه نخست سال 1401 است که برای آن‌دسته از عزیزانی که پیگیر اخبار بازار آهن و نوسانات نرخ این محصول هستند، سودمند است.

نبشی از جمله مقاطع فولادی پرمصرف است که در صنعت و ساختمان‌سازی کاربرد بیشتری دارد؛ اما پس از گالوانیزه شدن این محصول دامنه مصرف آن نیز گسترده‌تر می‌شود.

شکل ظاهری نبشی که شبیه حرف لاتین L است، در دو شکل بال مساوی و نامساوی تولید و عرضه می‌شود. از عمده‌ترین کاربردهای این محصول می‌توان به ساخت چارچوب در و پنجره، اتصال تیرآهن به بیم ساختمان، ساخت ستون و خرپا، ساخت قفسه‌های آهنی و... اشاره کرد.

قیمت روز نبشی دستخوش عوامل متعددی است که برخی از آنها ثابت و برخی متغیر است، البته برخی عوامل وجود دارد که مانند شیوع کرونا، جنگ روسیه و اوکراین و ... پیش‌بینی نشده است و روند بازار را به کلی تغییر می‌دهد.

اما از مهمترین پارامترهایی که در تعیین نوسانات بازار آهن دخیل است می‌توان به نرخ دلار، میزان عرضه و تقاضا، بازارهای جهانی، بورس کالا، تغیرات آب و هوا، سیاست‌های دولت، بودجه‌های عمرانی، نرخ مواد اولیه، هزینه نبشی در بازه سه ماه اول سال تحت تأثیر عواملی که ذکر شد نوسانات متعددی را پشت سر گذشته است بر همین اساس برای بررسی رفتار نبشی در این بازه زمانی، نبشی کارخانه ناب تبریز ضخامت 5*5 را مبنا قرار داده‌ایم.

نمودار قیمت نبشی در فروردین ماه

در سه ماه نخست سال 1400 به دلیل برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، بازار آهن و فولاد کشور تقریبا ثابت بود و مبادی فروش در انتظار مشخص شدن نتایج انتخابات، تغییری در قیمت‌ها اعمال نمی‌کردند، اما با آغاز فصل تابستان و ایجاد بحران کمبود انرژی، با قطعی برق صنایع فولادی، قیمت روزانه آهن آلات رو به افزایش گذاشت.

 قیمت روز نبشی اگرچه در مقایسه با بازار میلگرد نوسانات کمتری تجربه کرده است اما تحریک قیمت‌ها در پایان سال 1400 که به طور میانگین در محدوده 1500 الی 2500 تومانی برآورد شد، تا فروردین سال جاری نیز ادامه‌ داشت، به طوری که نرخ این محصول به 19 هزار و 200 تومان رسیده بود؛ اما در روزهای پایانی فروردین ماه شاهد کاهش نرخ نبشی و اصلاح قیمت‌ها در این بازار بودیم به طوری که با کمی عقبگرد نرخ نبشی ناب تبریز وارد کانال 18 هزار تومانی شد و با قیمت 18 هزار و 800 تومان در بازار عرضه شد.

افزایش قیمت مقاطع فولادی با آغاز فصل گرما که به طور سنتی فصل ساخت و ساز تلقی می‌شود، امری طبیعی و پذیرفته شده است، همچنین با تغییر تعرفه‌ها و افزایش هزینه حمل بار، افزایش حقوق نیروی انسانی انتظار افزایش قیمت فولاد در اول هر سال دور از انتظار نیست اما جنگ روسیه و اوکراین، عرضه مهندسی شده محصولات فولادی در بورس کالا و تورم روزافزون در کشور به افزایش قیمت‌ها در بازار دامن می‌زد.

با وجود این نکته جالب توجه این است که بازار تقاضا در ابتدای سال ضعیف بود و آنطور که پیش‌بینی می‌شد خرید و فروشی صورت نمی‌گرفت.

نمودار قیمت نبشی در اردیبهشت ماه

ابتدای ماه اردیبهشت با اصلاح نرخ آهن آلات و به ویژه کاهش قیمت نبشی آغاز شد. بازار ارز نیز نوسانات چشمگیری نداشت و نرخ دلار نیز در اولین روز اردیبهشت ماه 27 هزار و 750 تومان بود.

مسئله مهمی که در این ایام مورد توجه قرار گرفته بود و نرخ کلیه محصولات فولادی را تحت تأثیر قرار می‌داد، حباب هزار تومانی در بورس کالا بود که به حفظ قیمت‌های بالا در بازار آزاد دامن می‌زد. اما پس از چندی با باز شدن دامنه منفی 3 درصد در بورس کالا حباب قیمت‌های بورس کالا از بین رفت و کف قیمت محصولات واقعی شد.

در همین میان وزارت صمت با هدف اصلاح نرخ نبشی و تعدیل قیمت‌ها موضوع اخذ عوارض صادراتی سنگین را نیز مطرح کرد که از همان ابتدا به اعتراض نوردسازان منجر شد.

از طرفی دیگر ضعف تقاضا و مبهم بودن اوضاع بازار به عقب‌نشینی بیشتر قیمت نبشی در نیمه اول اردیبهشت منتهی شد، همچنین سیگنال عدم استقبال از محصولات فولادی عرضه شده در بورس کالا نیز به بازار آزاد ارسال شد که مجموع این عوامل آهن فروشان را به اصلاح جزئی نرخ محصولات وادار کرد، اگرچه احتمال قطعی برق از نیمه دوم اردیبشهت ماه روند کاهش نرخ نبشی را با کُندی مواجه می‌کرد.

با این اوصاف نرخ نبشی 5*5 ناب تبریز با کاهش چشمگیری همراه بود به طوری که در ابتدای ماه از 18 هزار و 800 تومان، تا اواسط اردیبهشت ماه به 18 هزار و 350 تومان رسید که معادل 2/5 درصد برآورد شد.

در همین ایام که بازار داخلی با تورم روزافزون دست و پنجه نرم می‌کرد، قیمت جهانی محصولات فولادی در حال نزول بود به طوری که نرخ شمش دریای سیاه 677 دلار در هر تن اعلام شده بود و نرخ شمش صادراتی ایران نیز 600 دلار محاسبه می‌شد.

از طرفی دیگر کرایه حمل و نقل هم 35 درصد افزایش یافته بود و نرخ دلار نیز با شیب ملایمی درحال افزایش بود. در واقع در این ایام بازار دچار نوعی دوگانگی شده بود؛ از طرفی قیمتهای جهانی آدرس کاهش قیمت‌ها را می‌داد و از سوی دیگر عوامل داخلی افزایش قیمتها را تحریک می‌کرد تا اینکه در تاریخ 21 اردیبهشت بازار روند صعودی به خود گرفت و قیمت نبشی با افزایش همراه شد اما این تحرکات چندان پایدار نبود و نرخ روز نبشی در پایان اردیبهشت ماه روی قیمت 18 هزار و 700 تومان متوقف شد.

گفتنی است عوارض صادراتی اگرچه برای اصلاح قیمتهای داخلی تصویب شده بود، پس از چند اصلاحیه حذف شد و گویا چنین ابلاغیه‌هایی ظرفیت اجرای یک ماهه دارند. در همین ایام که صادرات ایران کاهش یافته بود، روسیه با دامپینگ فولاد خود بازارهای هدف صادراتی ایران را به دست گرفت و نرخ شمش صادراتی ایران هم در پایان ماه به 590 دلار ریزش کرد.

از علل افزایش قیمت آهن آلات در نیمه دوم اردیبهشت می‌توان به افزایش نرخ دلار تا کانال 30 هزار تومانی و جو روانی حاصل از افزایش چندین برابری نرخ سایر کالاها اشاره کرد؛ اما در پایان ماه بازار دوباره در نوعی ثبات و رکود فرو رفت.

نمودار قیمت نبشی در خردادماه

هفته نخست خرداد ماه با ثبات حداکثری محصولات فولادی همراه بود و نرخ نبشی نیز پس از اصلاح جزئی در همان نرخ 18 هزار و 700 تومانی متوقف شد، هفته دوم نیز قیمت نبشی 5*5 ناب تبریز اعلام نشد.

دو فاکتور اصلی تعیین قیمت محصول فولادی نرخ شمش و نرخ دلار نیمایی است، در دهه اول خردادماه قیمت هر تن شمش صادراتی ایران به 550 دلار رسید و نرخ دلار نیمایی نیز 24 هزار و 700 تومان بود، بر همین اساس ثبات قیمت‌ها نیز امری طبیعی و مورد انتظار بود؛ با وجود این عرضه‌های مهندسی شده بورس کالا و کاهش حجم عرضه‌ها، تورم روزافزون، نرخ افزایشی دلار و مانور روی خبر قطعی برق، عواملی بود که مانع از کاهش بیشتر قیمت‌ها شد و در واقع دستاویزی برای افزایش قیمت‌ها به شمار می‌رفت.

در نیمه دوم خردادماه پس از تعطیلات 15 خرداد، قیمت آهن الات افزایش ناگهانی داشتند که در پی آن نرخ نبشی نیز حدود 1000 تومان افزایش داشت به طوری که تا پایان ماه نرخ نبشی حدود 19 هزار و 450 تومان به فروش می‌رسید.

 در همین ایام بازار ارز نیز با بازار آهن همسو شده و روندی تصاعدی را در پیش گرفته بود به طوری که حدود 33 هزار و 250 تومان مبادله می‌شد، از همین رو برای تعدیل نرخ دلار به عرضه ارز در صرافی‌ها اقدام شد.

اما در پایان ماه خرداد ورق برگشت و دوباره بازار ارز و بازار آهن و فولاد رو به اصلاح گذاشت و از شیب نزولی قیمت‌ها کاسته شد، قیمت دلار هم به کانال 31 هزار تومانی بازگشت.

در ادامه می‌توانید این مقاله را نیز مطالعه کنید: نمودار قیمت میلگرد در سه ماه اول 1401


ماه خرداد علاوه‌بر بازار آهن سایر بازارها نیز نوسانات مثبتی را تجربه کردند و به نوعی همبستگی در بازارها ایجاد شده بود که قیمت بالای آهن را حمایت می‌کرد. از آنجایی که نرخ نبشی 5*5 ناب تبریز در خردادماه مدتی اعلام قیمت نشد، برای تصویر گویاتر نوسانات نبشی در این ماه، از نمودار قیمت نبشی 5*5 کارخانه شکفته نیز استفاده می‌کنیم که در ذیل درج می‌شود.
همانطور که قابل ملاحظه است نرخ نبشی افت و خیزهای اساسی در این سه ماه تجربه کرد اما براساس نمودارها غالب نوسان آن ثبات بود و معمولا قیمت‌ها در سقف یا کف حمایت می‌شد.

سایت آهن پرایس علاوه‌بر به‌روزرسانی قیمت روز آهن آلات و قیمت لحظه‌ای نبشی، نمودار قیمتی این محصولات را نیز در بازه‌های زمانی هفتگی، ماهانه، سه ماهه، شش ماهه و سالانه ارائه می‌کند. گفتنی است مشاهده روند قیمت نبشی، قیمت محصول نیز به صورت روزانه و به طور دقیق بر روی نمودار قابل مشاهده است و در وب‌سایت آهن پرایس دسترس کاربران عزیز قرار دارد.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 5 از 5 - 2 رای

اشتراک گذاری:

نظرات کاربران (16)

  • میرزاده
    میرزاده 1401/05/02 - 15:33 پاسخ

    نبشی برای صادرات کدوم کارخونه خوبه ؟

    • آهن پرایس
      آهن پرایس1401/05/03 - 15:18

      این بستگی به مصرف و منطقه مورد نظر شما برای صادرات دارد و نیاز به مذاکره بیشتر دارد توصیه می گردد با مجموعه ما تماس بگیرید تا کارشناسان شما را راهنمایی نمایند.

  • علوی
    علوی1401/05/02 - 15:32 پاسخ

    نبشی ناب تبریز درسته که سنگینه نسبت به کارخونه های دیگه ؟

    • آهن پرایس
      آهن پرایس1401/05/03 - 15:19

      بستگی داره برای اطلاع از وزن این محصولات وزن کلیه محصولات در صفحه محصول و همچنین در جدول وزنی درج شده است.

  • نیکوسخن
    نیکوسخن 1401/05/02 - 15:29 پاسخ

    قیمت نبشی زنجان سایز 30*30 میخواستم

    • فریادیان
      فریادیان1401/05/02 - 15:46

      قیمت نبشی زنجان دیگه چیه؟ منظورتون کدوم کارخونس؟ جنسش خوبه ما هم بخریم؟

      • آهن پرایس
        آهن پرایس1401/05/03 - 15:17

        با سلام بله کارخانه نبشی یاوران زنجان در شهر زنجان است و کیفیت مناسبی دارد.

  • سودابه یار محمدی
    سودابه یار محمدی1401/05/02 - 15:29 پاسخ

    نبشی آونگان کدوم شهر هست و آیا قیمت نبشی آئنگان مناسب هست؟

    • پرهام
      پرهام1401/05/02 - 15:47

      قیمت نبشی آونگان نسبت به اسپیرال پایین تره و کیفیتشم خوبه بد نیست

  • فلجی
    فلجی1401/05/02 - 15:26 پاسخ

    قیمت نبشی 40*40 آریان فولادو میخواستم

    • مهربان
      مهربان1401/05/02 - 15:49

      قیمت نبشی 40*40 رو روی سایت میزارن همیشه من خودم همیشه نگاه میکنم

  • مهریزی
    مهریزی1401/05/02 - 15:26 پاسخ

    قیمت نبشی آریان فولاد با قیمت نبشی شکفته چه تفاوتی دارد کدوم کارخونه قیمتش پاتیین تره/

    • فارسیان
      فارسیان1401/05/02 - 15:50

      قیمت اسپیرال گرون تره چون ضخامتش دقیق تره

  • صانعی
    صانعی1401/05/02 - 15:24 پاسخ

    قیمت نبشی آونگان رو چرا اعلام نکردید؟

  • علی بگیر
    علی بگیر 1401/05/02 - 15:23 پاسخ

    قیمت نبشی ناب تبریز درسته بالاس ولی کیفیتش عالیه خدایی

  • جلالی
    جلالی 1401/05/02 - 15:23 پاسخ

    قیمت نبشی40*40 به میزان 5تن؟

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید: