
به تحلیل آهن پرایس از وضعیت رکودی بازار مسکن، رکود بلندمدت سمت عرضه مسکن طی پنج سال گذشته صرف نظر از رشد کوتاهمدت تیراژ ساخت طی برخی ماهها در برخی شهرها در این سالها، باعث شده بازار کار انبوهسازان و ...
به تحلیل آهن پرایس از وضعیت رکودی بازار مسکن، رکود بلندمدت سمت عرضه مسکن طی پنج سال گذشته صرف نظر از رشد کوتاهمدت تیراژ ساخت طی برخی ماهها در برخی شهرها در این سالها، باعث شده بازار کار انبوهسازان و شرکتهای ساختمانی در وضعیت وخیم ناشی از این رکود ساختمانی قرار بگیرد. که همین مسئله به حجم بیکاری در کشور افزوده و قدرت اقتصادی جمع کثیری از قشر کم بضاعت را کاسته است.
از سال ۹۳ تاکنون، حجم ساخت و سازهای مسکونی در کل کشور، کمتر از نصف آنچه در شرایط طبیعی بازار مسکن عرضه میشود، بوده است. میزان ساخت مسکن از بالای ۷۵۰ هزار واحد در اوایل دهه ۹۰ به کمتر از ۳۵۰ هزار واحد در سالهای اخیر رسیده است. این فاصله با توجه به نیاز بازار مسکن به عرضه سالانه حداقل ۹۰۰ هزار واحد مسکونی، بهخوبی بیانگر وجود اشکال (رکود) در بازار ساخت و ساز می باشد.
انبوهسازان در نامهای به رئیسجمهور ضمن معرفی «سرمنشأ رکود تاریخی حاکم بر بازار مسکن»، راهکار نجات از این وضعیت را این طور اعلام کرده اند، درک و رفع «سرکوب تقاضای موثر برای خرید مسکن در شهرها» که با راه حل هایی چون حمایت شبکه بانکی به اجرا در می آید. در واقع نسخه نجات ارائه شده توسط انبوهسازان، یک کلید مالی بوده که سه قفل اساسی در داخل و خارج بازار مسکن را می گشاید.
در این نسخه، علاوه بر سفارش افزایش دوبرابری وام مسکن، درخواست شده است طول زمان بازپرداخت تسهیلات برای خریداران واحدهایی که با وامهای جدید احداث میشوند، از ۱۲ سال کنونی به ۲۰ سال افزایش پیدا کند. جامعه انبوهسازان کشور معتقد است که با این کلید نظام تامین مالی مسکن با پرداخت وامهای جدید گرگون و بحران رکود مسکن نیز مهار میشود و هم آثار ثانویه این رونق ناهنجاریهای اجتماعی مربوط به بد مسکن ها و حاشیه نشینهارا رفع می کند.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)