قوطی پروفیل و کاربردهای آن

معرفی انواع پروفیل و کاربردهای آن
قوطی پروفیل و کاربردهای آن

پروفیل به قطعاتی گفته می شود که مقطع ثابت با اشکال مختلفی دارند و با توجه به جنس و استحکام متنوعی که دارند در صنایع بسیاری مورد استفاده قرار می گیرند. در حالت کلی پروفیل ها به دو دسته توپر و تو خالی تقسیم می شوند که در ادامه به توضیح مختصری از آنها می پردازیم....

اگرچه از نظر فنی به بسیاری از محصولاتی که در کارخانه‌های فولاد تولید می‌شوند پروفیل گفته می‌شود اما در بازار آهن آلات ایران، وقتی کلمه پروفیل به کار برده می‌شود، منظور قوطی پروفیل است. قوطی پروفیل یک مقطع فولادی بسته است که به شکل مربع یا مستطیل است. برای درک بهتر اینکه قوطی پروفیل چیست می‌توانید به تصاویر آن که در این مقاله درج شده است مراجعه کنید. در این مقاله، قصد داریم به‌صورت مختصر، به معرفی قوطی پروفیل و کاربردهای آن بپردازیم. 

انواع پروفیل فولادی

  1. تیرآهن: پروفیلی می باشد با سطح مقطع  H که کاربرد اصلی آنها در ساختمان های اسکلت فلزی می باشد.
  2. میلگرد: پروفیل با سطح مقطع دایره توپر که معمولا دارای آج می باشند. کاربرد اصلی میلگرد در ساختمان‌های اسکلت بتنی است که به عنوان آرماتور در بتن مسلح قرار می‌گیرد.
  3. لوله: پروفیلی است با سطح دایره توخالی که در قطرهای متنوعی موجود است.
  4. قوطی پروفیل: پروفیل با سطح مقطع مستطیل یا مربع توخالی است.
  5. نبشی: پروفیل با سطح مقطع 2 ضلع عمود بر هم است.
  6. ناودانی: پروفیل با سطح مقطع U شکل است.

قوطی پروفیل و کاربرد

کاربرد انواع پروفیل

لازم به ذکر است که در بازار، منظور از پروفیل همان قوطی پروفیل است و سایر موارد با نام‌های خودشان شناخته می‌شوند. پروفیل‌ها مصارف بسیاری دارند و در ساختمان‌سازی، صنعت و راه‌سازی کاربرد دارند، اما بیشتر مورد استفاده آن‌ها در ساخت در و پنجره‌های آهنی می‌باشد. قوطی آهن به شکل مربع و مستطیل در مقاطع کوچک جهت نرده‌های فلزی، در و پنجره، راه‌پله‌ها و ... استفاده می‌شود، اما مقاطع بزرگ‌تر آن که به ستونی معروف هستند، در ساخت ستون و اسکلت فلزی کاربرد دارند.

کاربرد انواع پروفیل قوطی

پروفیل صنعتی و کاربردهای آن نیز کم نیست و به دلیل مقاومت بالای این محصول، از آن استفاده‌های زیاد می‌شود. از دیگر انواع پروفیل‌ها که محبوبیت بیشتری در بازار دارند، می‌توان به پروفیل لنگه‌دری و پروفیل زد (Z) اشاره نمود. پروفیل‌های لنگه‌دری عمدتاً از ضخامت‌های 0.9 تا 2.5 میلی‌متر تولید می‌شوند که پروفیل 2 میل آن کاربرد بیشتری در بازار دارد. از پروفیل زد نیز برای اتصال سازه‌های اسکلت فلزی استفاده می‌شود که در اکثر موارد برای زیرسازی سقف‌های شیب‌دار در کارهای ساختمانی و افزون بر آن در کشتی‌سازی نیاز است.

 

در بازار آهن ایران به دلیل آنکه حجم تولید پروفیل در رده بالایی قرار دارد، نیاز داخل بیشتر از شرکت های ایرانی تأمین می گردد. از جمله کارخانه های تولیدکننده قوطی پروفیل در داخل می توان به کارخانه جهان پروفیل، کارخانه تهران شرق و کارخانه هیربد اشاره نمود و کارخانه‌های تولیدکننده قوطی پروفیل در خارج از کشور نیز شامل کارخانه های قزاق، روس و چین می باشند. شما می توانید به منظور اطلاع از لیست قیمت پروفیل ها به منوی اصلی سایت آهن پرایس مراجعه نمایید و با بررسی قیمت روز پروفیل ها ، تصمیم به خرید پروفیل مورد نیاز خود بگیرید. 

اگر می‌خواهید درباره پروفیل‌ها اطلاعات بیشتری به دست آورید، می‌توانید مقاله تفاوت انواع پروفیل سبک و سنگین را نیز مطالعه کنید.

قوطی پروفیل کاربردهای مختلفی دارد

جمع‌بندی

در نهایت می‌توان تنوع قوطی پروفیل و کاربردهای آن بسیار متنوع است و علاوه بر کاربرد پروفیل در صنعت ساختمان، از این محصول در صنایع دیگری نیز استفاده می‌شود ازجمله ساخت و تولید میز و صندلی، مبل، خودروسازی، تولید لوازم خانگی و ساخت وسایل ورزشی. با توجه به کاربردهای فراوانی که قوطی پروفیل دارد، شاید بتوان این مقطع فولادی را یکی از چند محصول نهایی مهم در چرخه تولید محصولات فولادی دانست.

 

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 5 از 5 - 1 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)

ورود / عضویت

×

ساعت کاری مجموعه به پایان رسیده است لطفا اطلاعات خود را برای دریافت مشاوره اختصاصی وارد نمایید.

درخواست مشاوره تلفنی