در چندماه گذشته به تأثیر از اخبار سیاسی مثبت، سیاستهای انقباضی دولت و کنترل نرخ ارز و رکود بازار مسکن، بازار آهن گرفتار نوعی رکود فرسایشی است و تقاضای مؤثری در بازار آهن داخلی مشاهده نمیشود. به عقیده برخی کارشناسان وضعیت فعلی بازار آهن فو ولاد داخی فرصت مناسبی برای خرید آهن آلات به شمار میرود...
آهن پرایس: ماه آبان درحالی رو به پایان است که بازار آهن از ابتدای آن در خواب عمیق زمستانی فرورفته و قیمت آهن آلات در کلیه زیرمجموعههای بازار آهن داخلی عمدتا ثبات داشتند، روند کاهش تدریجی هم در بیشتر حوزهها به ویژه در قیمت روز تیرآهن و قیمت میلگرد مشاهده شد.
قیمت دلار هم که از ابتدای ماه بین دو کانال 51 و 52 رنج میزد با اصلاح و عقبنشینی تدریجی همراه بود به طوری که پنجشنبه گذشته قیمت دلار از کانال 51 هزار تومان عقبنشینی کرد و به کانال 50 هزار تومانی بازگشت؛ در پایان روز گذشته هم هر دلار بازار آزاد 50 هزار و 650 تومان مبادله شد.
وضعیت بازار آهن در آبان ماه
بازار آهن و فولاد غالبا در ماه پاییز با رکود و افت تقاضا همراه است اما این وضعیت در پاییز امسال به شدت و حدت بیشتری همراه بود. در همین راستا قیمت میلگرد روز از ابتدای ماه آبان تاکنون بیش از هزار تومان کاهش داشته است.
به عنوان مثال قیمت میلگرد نیشابور در ابتدای ماه آبان 23.660 تومان اعلام شد اما با کاهش تدریجی روز گذشته قیمت این محصول 22.900 تومان اعلام شد؛ همچنین قیمت میلگرد 14 میانه که در اوایل ماه 23.200 تومان گزارش شد و روز شنبه هر کیلو از آن 21.800 تومان به فروش رسید.
قیمت میلگرد اصفهان |
قیمت میلگرد فایکو |
قیمت میلگرد فولاد زاگرس |
23.700 |
22.400 |
22.200 |
قیمت میلگرد ابرکوه |
قیمت میلگرد آناهیتا گیلان |
قیمت میلگرد امیرکبیر |
21.500 |
23.600 |
22.500 |
به دنبال تداوم کاهش تدریجی قیمت روز آهن، قیمت میلگرد نیز روز شنبه در غالب کارخانهها با ثبات نسبی همراه بود اما تعداد زیادی از مبادی فروش با کاهش 100 تا 500 تومانی همراه بودند، به طوری که کف قیمت میلگرد آجدار در کانال 21.400 تومان گزارش شد.
قیمت تیرآهن نیز در عمده مبادی فروش ثابت اعلام شد اما قیمت تیرآهن اصفهان و قیمت تیرآهن فولاد یزد در هر شاخه با کاهش 10 تا 20 هزار تومانی همراه بود. از ابتدای ماه تا کنون قیمت تیرآهن 14 اصفهان در هر شاخه حدود 200 هزار تومان کاهش داشت به طوری که قیمت هر شاخه تیرآهن 14 اصفهان در اوایل ماه حدود 4 میلیون و 200 هزار تومان اعلام شد اما روز گذشته 4 میلیون و 40 هزار تومان معامله شد.
قیمت روز نبشی، قیمت ناودانی ایرانی و اروپایی در غالب شرکتها ثبات داشتند و تنها قیمت نبشی جاوید بناب در هر کیلو حدود 100 تا 500 تومان کاهش داشت. قیمت نبشی 8 میل 80*80 ناب تبریز در یک ماه اخیر از 24.000 تومان به 23.300 تومان کاهش داشته است.
قیمت ورق سیاه مبارکه و کاویان در هر کیلو با کاهش 600 تا هزار تومانی همراه بود اما سایر کارخانهها ثبات قیمت داشتند. قیمت ورق رنگی شیروانی، قیمت ورق گالوانیزه، قیمت ورق استیل و سایر ورقهای سرد در کلیه مبادی فروش ثابت اعلام شدند. همانطور که انتظار میرفت با افزایش حجم عرضه ورق 2 میل در بازار، حباب مثبت این بازار تقریبا خالی شد و قیمت هر کیلو ورق 2 میل مبارکه 36.500 تومان گزارش شد به دنبال این امر قیمت قوطی آهن هم اصلاح شد.
قیمت قوطی پروفیل، قیمت پروفیل مبلی، قیمت پروفیل در و پنجره، قیمت پروفیل گالوانیزه و انواع پروفیلها در بیشتر شرکتها بین 500 تا هزار تومان کاهش داشتند و قیمت پروفیل تهران ثابت اعلام شد. قیمت پروفیل اصفهان 2 میل در یک ماه اخیر حدود 1500 تومان اصلاح شد و از کانال 39.500 تومان به 37.000 تومان رسید.
قیمت لوله صنعتی، قیمت لوله داربست، قیمت لوله مانیسمان و انواع لولههای درزدار و بدون درز نیز در غالب مبادی فروش با کاهش 500 تا هزار تومانی عرضه شدند. قیمت لوله داربست نیز در یک ماه اخیر از 38.700 تومان به 37.000 تومان کاهش یافته است.
قیمت آهن در سراشیبی
در ماههای اخیر هم در بیشتر موارد رکود و ثبات طولانی در بازار آهن به دلیل رکود در بازار مسکن و همچنین اخبار سیاسی مثبت و به تبع آن کنترل نسبی نرخ ارز اتفاق افتاد. هرچند در مقطعی بعد از آغاز جنگ بین اسرائیل و حماس، نرخ ارز و به تبع آن قیمت کالاهای سرمایهای افزایش یافت، اما پس از اینکه جنگ وارد فاز فرسایشی شد و به کشورهای دیگر منطقه نیز گسترش نیافت، بازار ارز و کالاهای سرمایهای نیز در ایران مجددا به ثبات رسید.
بر این اساس میتوان گفت ماههاست بازار آهن داخلی به دلیل رکود در بازار مسکن و نبود نقدینگی، گرفتار رکود است و تقاضای مؤثری در آن مشاهده نمیشود.
نیمه دوم سال به ویژه در فصل پاییز با ثبات و کاهش نسبی قیمت آهن روز در بازار مواجه هستیم؛ این روند در پاییز امسال هم جریان دارد اما با این تفاوت که رکود حاکم بر بازار فعلی و کاهش تقاضای مصرفی نسبتا کم سابقه است.
در ادامه میتوانید این خبر را نیز مطالعه کنید: بازگشت خونین به بهمن
با این حال پیشبینی برخی کارشناسان حاکی است که این روند احتمال دارد فعلا ادامهدار باشد اما گویا از ماه آتی محدودیت مصرف گاز در صنایع فولادی اعمال خواهد شد.
در چنین شرایطی و با توجه به قیمت میلگرد و سایر مصالح ساختمانی که فعلا روند نزولی دارند، کسانی که قصد ساخت مسکن شخصی و مشارکتی دارند میتوانند برای خرید آهن آلات اقدام کنند؛ چراکه غیرقابل پیشبینی بودن بازار آهن و سایر بازارهای مالی ایران برای همه آشکار و بدیهی است و با توجه به قیمتهای فعلی آهن آلات به نظر میرسد زمان خوبی برای خرید است.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)