
بنابر گزارش تحلیل گران آهن پرایس در خصوص وضعیت بازار مسکن، شاخص های ماهانه در بازار مسکن قابل اتکا نیست و بسیاری افراد تصور می کنند به میزان افزایش نرخ بنزین، قیمت سایر کالا ها از جمله مسکن نیز باید رشد کند، در حالی که بنزین سهم مشخصی از سبد خانوار دارد...
بنابر گزارش تحلیل گران آهن پرایس در خصوص وضعیت بازار مسکن، شاخص های ماهانه در بازار مسکن قابل اتکا نیست و بسیاری افراد تصور می کنند به میزان افزایش نرخ بنزین، قیمت سایر کالا ها از جمله مسکن نیز باید رشد کند، در حالی که بنزین سهم مشخصی از سبد خانوار دارد و شوک افزایش نرخ سوخت بر بازار ها فقط یک بار رخ می دهد. از این رو با تغییر نرخ بنزین، فرضیه ای به جامعه القا شد که گویی قیمت همهی کالا ها به همان میزان بالا می رود و شاهد رشد تورم غیر قابل کنترل خواهیم بود.متاسفانه بعضی اقتصاد دانان هم این موضوع را مطرح کردند در حالی که فرضیهی درستی نبود.بنزین سهم مشخصی از سبد خانوار را شامل می شود و به لحاظ منطقی میتوان پیشبینی کرد که اثر افزایش قیمت بر همهی بازار ها از جمله بازار مسکن ناچیز باشد و همین اتفاق هم افتاد.
بنابر اظهارات کارشناس بازار مسکن بسیاری از مالکان از رونق ایجاد شده در آذر ماه استفاده کرده و واحد های خود را به فروش رساندند. درک و برداشت بخشی از جامعه این بود که ما با یک تورم افسار گسیخته پس از تغییر قیمت سوخت مواجه می شویم و این باعث شد که خریداران به فکر بیافتند که قبل از گران شدن، خرید خود را انجام دهند. بعضی فروشندگان هم که فکر می کردند بازار به سمت رکود می رود از این رونق استفاده کردند و واحد خود را به فروش رساندند.
از این رو باعث شد که حجم معاملات بالا برود و قیمت ها مقداری اندکی افزایش یابد اما به نظر من این شرایط پایدار نخواهد بود و این طور نیست که دوباره شاهد رشد غیر قابل کنترل قیمت ها باشیم. چشم انداز بازار مسکن به لحاظ قیمت های اسمی، قوی نیست مگر اینکه تورم ها لحاظ شود.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)