پیش بینی قیمت آهن تا آخر تابستان

پیش بینی قیمت آهن تا آخر تابستان

به دنبال معاملات آهن اسفنجی روی قیمت پایه، روند نزولی قیمت میلگرد آجدار در شماری از مبادی فروش تداوم یافت و با توجه به شرایط موجود و فاز رکودی بازار آهن در ماه محرم و صفر، احتمال دارد این روند تا پایان تابستان ادامه داشته باشد...

آهن پرایس: نخستین روز هفته با ثبت قیمت آهن آلات در اغلب زیرمجموعه‌های بازار آهن داخلی همراه بود و قیمت آهن کیلویی در شماری از مبادی فروش کاهشی اعلام شد.

بازار ارز هم روند نسبتا ثابتی داشت و قیمت دلار در مرز 49 هزار تومان نوسانات جزئی تجربه کرد اما در پایان روز هر دلار بازار آزاد حدود 49 هزار و 100 تومان مبادله شد.

بررسی نوسانات قیمت آهن آلات

قیمت میلگرد آجدار در بسیاری از مبادی فروش ثابت اعلام شد اما کاهش قیمت 100 تا 400 تومانی به ویژه در قیمت میلگرد ذوب آهن مشاهده شد.

قیمت روز تیرآهن هم در کارخانه ذوب آهن اصفهان حدود 30 تا 200 هزار تومان کاهش داشت اما اکثر مبادی فروش با ثبات قیمت همراه بود. قیمت روز نبشی، قیمت ناودانی ایرانی و قیمت ناودانی اروپایی هم در اکثر مبادی فروش ثابت اعلام شد.

قیمت روز قوطی آهن، قیمت پروفیل مبلی و قیمت پروفیل Z در اکثر مبادی فروش ثابت اعلام شد و قیمت لوله مانیسمان، قیمت لوله داربست و قیمت لوله مبلی و سایر لوله‌های درزدار و بدون درز هم بدون تغییر قیمت عرضه شدند.

قیمت ورق سیاه در اغلب مبادی فروش تغییر چندانی نداشت و قیمت ورق رنگی شیروانی، قیمت ورق گالوانیزه و قیمت ورق روغنی در عمده مبادی فروش با کاهش 500 تا 1000 تومان همراه بود.

گزاش‌ها از بورس کالا حاکی است روز گذشته حدود 212 هزار تن آهن اسفنجی عرضه شد که از این میزان 47 درصد عرضه‌ معامله شد. قیمت میانگین این محصول حدود 11 هزار و 479 تومان برآورد شد که بیانگر کاهش 1.5 درصدی نرخ این محصول نسبت به آخرین عرضه است.

همچنین از 83 هزار و 440 تن شمش بلوم حدود 450 تن از آن به فروش رسید که معادل 0.5 درصد است. گفتنی است قیمت هر کیلو شمش 18 هزار و 658 تومان برآورد شد که نسبت به قیمت پایه کاهش 9.7 درصدی داشت.

امروز نیز 22 هزار تن محصول فولادی در بورس عرضه می‌شود که از این میزان حدود 21 هزار تن به آهن اسفنجی بریکت اختصاص دارد و قیمت آن نیز 12 هزار و 257 تومان تعیین شده است، گفتنی است نرخ پایه این محصول حدود 1.4 درصد کاهش داشته اما حجم آن 90.9 درصد افزایش دارد.

با نگاهی کلی به اوضاع بازار آهن و فولاد از ابتدای سال تا کنون می‌توان دریافت که دلار با برخی سیاست‌های کنترلی نوسانات چشمگیری نداشته و بیشتر بین دو کانال 47 تا 50 هزار تومان در رفت و آمد بوده است.

از آنجایی که بازار فولاد نیز به شدت تحت تأثیر نرخ دلار است، هر تغییری در این بازار علاوه‌بر بازار آهن داخلی سایر بازارهای مالی را نیز تحت تأثیر قرار خواد داد؛ با این اوصاف کنترل نرخ دلار به رکود در بازار ارز و نیز بازار فولاد منجر شده است.

اما به عقیده برخی کارشناسان از آنجایی که تغییری در اقتصادی کلان کشور و بهبود آن مشاهده نمی‌شود تداوم این کنترل دستوری در بلندمدت امکان‌پذیر نیست و احتمال دارد در نیمه دوم سال شاهد تغییراتی در کلیه بازارهای مالی باشیم.

با استمرار روندی که اکنون در اقتصاد کشور مشاهده می‌کنیم احتمال دارد پیک تورمی که همه انتظار داشتند در ماه خرداد و پس از قطعی برق فولادسازان رخ دهد، در نیمه دوم سال بروز کند.

در ادامه می‌توانید این خبر را نیزمطالعه کنید: افزایش قیمت میلگرد فروکش کرد

قابل توجه است که باتوجه به اینکه صادرات فولاد داخلی به دلیل دامپینگ فولاد روسیه و ترکیه با افت شدیدی مواجه است ارز کمتری به کشور وارد خواهد شد که این امر محرکه‌ای برای افزایش قیمت دلار به شمار می‌رود که تأثیر آن بر بازار فولاد داخلی گریزناپذیر است.

این نکته را هم باید مدنظر داشت آنچه بیان می‌شود صرفا بررسی احتمالات موجود براساس اوضاع فعلی و پارامترهای موجود است و نظر و پیش‌بینی قطعی نیست و هر آینه امکان دارد بازارساز با ابلاغیه و دستورالعملی روند بازار را به کلی تغییر دهد.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 5 از 5 - 2 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (2)

  • افشار جمشیدی
    افشار جمشیدی1402/05/08 - 23:12 پاسخ

    تحلیل بازار آهن این روز واقعا سخته یه دفعه همه چی عوض میشه، ممنون از زحماتتون.

  • عشق علی
    عشق علی1402/05/08 - 23:09 پاسخ

    امیدوارم میلگرد آجدار همینجوری قیمتش بیاد پایین، مردم دیگه اه در بساط ندارن، هیشکی توان خرید نداره بازار خوابیده. خدا رحم کنه.

ساعت کاری مجموعه به پایان رسیده است لطفا اطلاعات خود را برای دریافت مشاوره اختصاصی وارد نمایید.

درخواست مشاوره تلفنی