
بنا بر گزارش تحلیل گران آهن پرایس در خصوص وضعیت بازار مسکن، در چند سال گذشته ۸۰ درصد معاملات خرید مسکن سرمایه ای بوده و تنها پنج درصد به خانه اولی ها تعلق گرفته است. این امر مهم بیانگر کاهش شدید قدرت خرید مردم نسبت به افزایش قیمت مسکن بوده و به نظر می رسد تا نیمه اول سال...
بنا بر گزارش تحلیل گران آهن پرایس در خصوص وضعیت بازار مسکن، در چند سال گذشته ۸۰ درصد معاملات خرید مسکن سرمایه ای بوده و تنها پنج درصد به خانه اولی ها تعلق گرفته است. این امر مهم بیانگر کاهش شدید قدرت خرید مردم نسبت به افزایش قیمت مسکن بوده و به نظر می رسد تا نیمه اول سال جاری نیز نرخ مسکن به اندازه نرخ تورم در شهرهای بزرگ افزایش یابد.
بازار مسکن کشور تقریبا دو سالی است که روند شدید افزایش قیمت را تجربه میکند. این در حالی رخ میدهد که سال گذشته و در نیمه اول سال رکود ۷۰ درصدی در این بخش حاکم شد ولی قیمتها نیز تا مرز ۱۰۰ درصد افزایش یافتند. از بهمن ماه اندکی وضعیت معاملات بهبود یافت ولی گسترش کرونا سبب تعطیلی مشاوران املاک و خرید و فروش شد. با این حال گزارشات از افزایش قیمت مسکن خبر میدهد.
در رابطه با روند بازار مسکن در کشور کارشناسان اظهار دارند، وضعیت معاملات این بخش در نیمه اول سال ۹۸ با رکود تورمی سنگین مواجه بود. این روند به گونهای بود که قیمت ها در بسیاری از شهرهای بزرگ تا ۱۰۰ درصد هم افزایش یافت. به این معنی میتوان ادعا کرد در سال گذشته بازار مسکن کشور جهش سونامی وار قیمت ها را تجربه کرد.
این روند در نیمه دوم سال تغییر کرد. یعنی از مهرماه روند افزایش قیمتها متوقف شد و رکود غیرتورمی بر کشور حاکم شد. البته باید توجه داشت که علی رغم توقف افزایش قیمت مسکن، کاهش قیمت رخ نداد و تنها ثبات به بازار بازگشت. تا اول بهمن ماه رکود غیرتورمی بر بازار حاکم بود ولی از اول بهمن ماه ۹۸ حجم انباشته ای از خریداران سال باقی مانده بودند که وارد بازار شدند. از این زمان دوباره وضعیت به سمت رکود تورمی حرکت کرد و قیمتها تا ۲۰ درصد افزایش یافتند.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)