دوگانگی در بازار آهن داخلی

دوگانگی در بازار آهن داخلی

در یک ماه گذشته نوعی دوگانگی در زنجیره فولاد کشور حاکم بود، به طوری که قیمت محصولات میانی مانند شمش افزایش داشته و رونق نسبی معاملات در این بازار مشاهده شد، درحالی که محصولات پایین دست با رکود نسبی مواجه است و خرید و فروش چندانی هم صورت نمی‌گیرد...

آهن پرایس: قیمت روز آهن آلات روز گذشته در غالب زیرمجموعه‌های بازار آهن با کاهش نبشی همراه بود اما شمار زیادی از مبادی فرووش ثبات قیمت داشتند و شاهد افزایش جزئی قیمت میلگرد در برخی از مبادی فروش بودیم.

بازار ارز روز گذشته فعالیت خود را با روند افزایشی آغاز کرد و قیمت دلار بین 100 تا 300 تومان در نوسان بود اما در پایان روز هر دلار بازار آزاد 49 هزار و 250 تومان مبادله شد.

بررسی نوسانات بازار آهن

روز گذشته نوسانات متعددی در بازار میلگرد حاکم بود به این صورت که قیمت روز میلگرد در برخی از مبادی فروش ثابت اعلام شد در شماری از کارخانه‌ها افزایش 100 تا 200 تومانی مشاهده شد و تعدادی نیز بین 100 تا 300 تومان کاهش قیمت داشتند. کف قیمت میلگرد استاندارد بین 23.500 تا 24 هزار تومان گزارش شد.

قیمت میلگرد میانه 14 با 100 تومان کاهش در هر کیلو حدود 24 هزار و 400 تومان اعلام شد. قیمت میلگرد نیشابور نیز با کاهش 300 تومانی در هر کیلو حدود 24 هزار و 310 تومان برآورد شد. اما قیمت میلگرد زاگرس حدود 200 تومان افزایش داشت و 24 هزار و 100 تومان اعلام شد.

قیمت روز تیرآهن نیز در اکثر کارخانه‌ها روند ثابتی داشت اما قیمت تیرآهن ذوب آهن اصفهان در هر شاخه بین 20 تا 30 هزار تومان کاهش داشت. قیمت روز نبشی، قیمت ناودانی و قیمت سپری هم در کلیه مبادی فروش ثابت اعلام شدند.

قیمت روز قوطی پروفیل، قیمت پروفیل سبک، قیمت پروفیل در و پنجره نیز عمدتا ثابت اعلام شدند اما قیمت پروفیل نیکان بین 200 تا 400 تومان کاهش داشت. مطابق نمودار قیمت پروفیل در یک ماه گذشته این محصول نوسانات افزایشی چشمگیری تجربه کرده که علل آن در تحلیل‌های پیشن تشریح شد.

 اما در هفته دوم شهریور با عقب‌نشینی قیمت همراه شده و نوسانات افزایشی این محصول تا حدودی فروکش کرده است. قیمت پروفیل 2 میل در برخی کارخانه‌ها بین 34.500 تا 35.500 تومان گزارش شد.

قیمت لوله داربست، قیمت لوله مانیسمان و قیمت لوله مبلی و سایر لوله‌های درزدار و بدون درز هم در کلیه مبادی فروش ثابت اعلام شد. قیمت ورق گالوانیزه، قیمت ورق رنگی، قیمت ورق آهن روغنی و سایر ورق‌های سرد در کلیه مبادی فروش با کاهش 100 تومانی همراه بودند.

قیمت ورق سیاه، قیمت ورق آجدار، قیمت ورق اسیدشویی و سایر ورق‌های گرم در چند کارخانه از جمله مبارکه و اکسین در برخی ضخامت‌ها با کاهش 300 تا 500 تومانی همراه بودند ولی ورق سیاه کاویان بدون تغییر قیمت عرضه شد.

گزارش‌ها از معاملات بورس کالای روز گذشته حاکی است تنها 46 هزار تن محصول فولادی معامله شد در حالی که حدود 285 هزار و 306 تن محصول عرضه شد.

به این صورت که از 177 هزار تن میلگرد عرضه شده حدود 34 هزار و 105 تن میلگرد معامله شد که قیمت آن در هر کیلو 22 هزار و 615 تومان برآورد شد که حدود 0.9 درصد نسبت به آخرین عرضه افزایش داشت.

همچنین از 27 هزار و 98 تن تیرآهن نیز حدود 9 هزار و 131 تن معامله شد که قیمت آن 22 هزار و 967 تومان برآورد شد.

تناقضات بازار شمش و محصولات فولادی

آنطور که از معاملات بورس کالا برمی‌آید در پنجمین هفته عرضه مقاطع پایین دست تقاضا همچنان ضعیف است و تنها محصولات اعتباری تقاضای نسبتا خوبی داشتند، درحالی که شمش بورسی همچنان تقاضای بالایی دارد.

به عبارتی می‌توان گفت زنجیره فولاد کشور به نوعی دچار دوگانگی شده است. رشد قیمت شمش بیش از نرخ صادراتی فوب خلیج فارس، به افت صادرات این محصول منجر شده است در چنین شرایطی عدم ساخت‌وسازها نیز به تشدید رکود بازار آهن داخلی منتهی شده است از همین رو شاهد افت رونق در واحدهای نوردی هستیم.

محمد اعتباری، فعال بازار آهن و فولاد، در ای زمینه اظهار کرد که تولید و عرضه شمش فولاد در رینگ صنعتی بورس‌کالای ایران در دو هفته اخیر کاهش یافته و این مساله باعث افزایش قیمت تمام شده محصولات نوردی شده است. نرخ فروش شمش فولاد در بازار فیزیکی بورس‌کالا به میانگین 20 هزار و 200 تومان رسیده و با در نظر گرفتن مالیات و کارمزد ارکان بورس، به 22 هزار تومان افزایش یافته است.

 با توجه به هزینه تبدیل و حمل، قیمت میلگرد تولیدی با استفاده از این شمش به 24 هزار و 500 تومان خواهد رسید. در حالی که در بازار آزاد میلگرد با نرخ 23 هزار و 500 تومان تا 24 هزار و 500 تومان وجود دارد و حتی در این نرخ نیز تقاضا اندک است. به این ترتیب، خرید شمش از رینگ صنعتی بورس‌کالا و تبدیل آن به میلگرد و فروش در بازار داخل دیگر توجیه اقتصادی ندارد.

رونق شمش فولاد و چالش‌های بازار صادراتی

این فعال بازار آهن و فولاد، تاکید کرد که رونق رینگ شمش فولاد به‌رغم عدم توجیه اقتصادی، به دلیل حذف محدودیت‌های کد و سهمیه بهین‌یاب و حضور سرمایه‌گذاران سرمایه‌ای حاصل شده است.

 او افزود که در عوض، بازار مقاطع طویل فولادی در بازار فیزیکی بورس‌کالا با رکود سنگینی مواجه است. به عنوان راهکار برای رفع تعهدات صادراتی، نوردکاران به عرضه محصولات سنگین در بازار پرداخته‌اند. از طرف دیگر، آغاز سفرهای اربعین و بسته‌شدن مرز مهران به صادرات محصولات فولادی به کشورهای همسایه مشکل ایجاد کرده است.

همچنین، عوارض 30درصدی بر صادرات مقاطع طویل فولادی به عراق، همچنان به عنوان یک محدودیت مهم در مسیر صادرات ایفای نقش می‌کند. با این وجود، بازارهای صادراتی به کشورهای ارمنستان و روسیه در مدت اخیر دوباره فعال شده‌اند و این موضوع بازار صادراتی کشور را در این زمینه تقویت کرده است.

پیش‌بینی بازار آهن در روزهای آتی

اعتباری درباره آینده بازار مقاطع طویل فولادی تصریح کرده است که با ورود به ماه سپتامبر(شهریور)، که به عنوان ماه سنتی سفر و همچنین بروز رکود در کسب و کارها شناخته می‌شود، اما او امیدوار است که با ورود به مهرماه، بازار با یک رونق نسبی مواجه شود. او اشاره کرده که در طی هفته‌های تابستان، بازار مقاطع طویل فولادی با رکود سنگین مصرفی و سرمایه‌ای مواجه شده است، اما در حال حاضر، فعالان این بازار امیدوار به احیای این بازار در فصل پاییز هستند.

در ادامه می‌توانید این خبر را نیز مطالعه کنید: پیروی قیمت آهن از مواد اولیه

اعتباری همچنین به آینده کوتاه‌مدت بازار رینگ مقاطع طویل فولادی در معاملات بورس کالای ایران اشاره کرد و توضیح داد که احتمالاً در هفته جاری نیز این بازار خالی از رونق باقی خواهد ماند و تقاضای محدودی از سوی مشتریان غیرواقعی ثبت خواهد شد اما وی افزود که اگر نرخ ارز در کشور مجدداً افزایش یابد، این موضوع می‌تواند باعث تحریک بازار گردد.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 5 از 5 - 1 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)

عضویت / ورود

ساعت کاری مجموعه به پایان رسیده است لطفا اطلاعات خود را برای دریافت مشاوره اختصاصی وارد نمایید.

درخواست مشاوره تلفنی