سایه رکود تقاضا بر بازار آهن

سایه رکود تقاضا بر بازار آهن

بازار آهن در ابتدای هفته در رکود و ثبات نسبی آغاز به کار کرد و در زمانی که انتظار افزایش تقاضا و مصرف وجود دارد، تقاضا نیز در کمترین میزان خود گزارش می‌شود. محصولات بورسی نیز به رغم افزایش حجم عرضه‌ها نیز با اسقبال چندانی مواجه نیستند...

آهن پرایس: بازار آهن و فولاد نخستین روز هفته را در غالب زیرمجموعه‌ها آرام و ثابت آغاز کرد و تقاضا نیز با افت محسوسی مواجه بود و معاملات چندانی نیز مشاهده نشد؛ اما در این میان کاهش جزئی قیمت روز آهن در چند حوزه مشهود بود.

بازار ارز نیز روز شنبه افزایش چندانی نداشت و در همان کانال 49 هزار تومانی در نوسان بود به طوری که در نیمه‌های روز تا مرز 50 هزار تومان افزایش یافت اما در پایان روز هر دلار بازار آزاد به 49 هزار و 200 تومان رسید.

روند بازار آهن آلات

قیمت روز میلگرد دیروز در اغلب کارخانه‌ها ثابت اعلام شد ولی در یک هفته اخیر حدود 200 تا 500 تومان کاهش قیمت داشته است، گفتنی است کف قیمت میلگرد در همان کانال 25500 تا 26 هزار تومان حفظ شد و قیمت میانگین این محصول حدود 25 هزار و 900 تومان برآورد شد.

اما تیرآهن همچنان در غالب شرکت‌ها روند نزولی داشت و حدود 50 تا 150 هزار تومان قیمت هر شاخه تیرآهن کاهشی بود، قیمت نبشی، سپری و قیمت ناودانی ایرانی و اروپایی نیز غالبا با ثبات قیمت همراه بودند اما در این بین نبشی ناب تبریز حدود 200 تومان در برخی ضخامت‌ها کاهش قیمت داشت.

قیمت ورق سیاه نیز در بخشی از مبادی فروش ثابت بود و در چند کارخانه افزایش 200 تومانی داشت. قیمت ورق گالوانیزه، ورق رنگی شیروانی و قیمت ورق روغنی در کلیه شرکت‌ها بدون تغییر قیمت عرضه شد.

قیمت پروفیل در و پنجره، پروفیل مبلی، پروفیل گالوانیزه و سایر پروفیل‌ها هم عمدتا با ثبات قیمت همراه بودند اما در این میان قیمت پروفیل پایا اصفهان و پروفیل صدرا با کاهش 300 تا 1000 تومانی همراه بودند. قیمت انواع لوله‌های درزدار و بدون درز از قبیل لوله مبلی، لوله داربستی، لوله مانیسمان و ... نیز در اکثر مبادی فروش ثابت اعلام شد.

گزارش‌ها از بورس کالای روز گذشته نیز حاکی است که حدود 128 هزار آهن اسفنجی عرضه شد که برای آن 1.3 برابر تقاضا ثبت شد و به طور کلی حدود 86 درصد آن نیز به فروش رسید. طبق آمار هر کیلو آهن اسفنجی در مقایسه با عرضه آخر که حدود 13 هزار و 293 تومان بود، حدود 300 تومان کاهش قیمت داشت و 12 هزار و 943 تومان معامله شد.

در واقع می‌توان گفت عرضه‌های سلف و تحویل تیرماه آهن اسفنجی تقاضای چندانی نداشت که این امر از تشدید محدودیت مصرف برق فولادسازان در دو ماه آتی حکایت دارد.

در ادامه می‌توانید این خبر را نیز مطالعه کنید: ثبات قیمت آهن در کانال فعلی

در ادامه باید گفت حدود 49 درصد از محصولات عرضه شده از روی تابلو معاملات حذف شدند و تنها حدود یک میلیون و 169 تن محصول فولادی به تابلو معاملات راه یافتند.

امروز نیز حدود 37 هزار تن آهن اسفنجی بریکت در بورس عرضه می‌شود که نرخ آن 13 هزار و 831 تومان در نظر گرفته شده است، گفتنی است حجم این محصول در عرضه امروز افزایش 94 درصدی دارد ام قیمت آن حدود 0.4 درصد کاهش داشته است.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 3 از 5 - 2 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (1)

  • فرضی
    فرضی1402/03/28 - 14:34 پاسخ

    امروز افزایش حجم اهن اسفنجی بریکت 54 درصد بوده نه 94 درصد!!! هفته قبل 24 هزا ر تن عرضه شده بود و این هفته 37 هزار تن چطوری حساب کردین؟؟!!؟!؟ 94 درصد؟