قیمت آهن در گرو دلار یا شمش؟

قیمت آهن در گرو دلار یا شمش؟

بازار آهن و سایر بازارهای مالی به تأثیر از نوسانات نزولی نرخ آهن روندی اصلاحی در پیش گرفته‌اند اما قیمت آهن علاوه‌بر نرخ دلار، از قیمت نرخ آهن اسفنجی و معاملات شمش بلوم در بورس کالا تأثیر بیشتری می‌گیرد چرا که تعیین نرخ روز آهن ضرایبی از نرخ شمش بورسی است...

آهن پرایس: هفته گذشته بازار آهن و فولاد در ثبات نسبی بود و پایان هفته هم شاهد آرامش بازار و ثبات قیمت آهن کیلویی در کلیه مبادی فروش و بنگاه‌ها بودیم.

قیمت دلار هم پس از عقب‌نشینی تا کانال 49 هزار تومانی، همچنان اصلاح جزئی داشت و در پایان هفته حتی تا مرز 49 هزار تومان هم رسید؛ اما در نهایت هر دلار بازار آزاد حدود 49 هزار و600 تومان مبادله شد.

بررسی نوسانات بازار آهن و فولاد

در پی اصلاح کلی اوضاع بازار آهن قیمت روز میلگرد تقریبا در کلیه کارخانه‌ها ثابت اعلام شد. قیمت میلگرد از ابتدای خرداد نوسانات چشمگیری نداشته و روند نسبتا ثابتی را پشت سر گذاشته است به این صورت که قیمت میلگرد 14 ذوب آهن اصفهان در ابتدای خرداد در کانال 26 هزار تومانی قرار داشت و در هفته اول کانال 27 هزار تومانی را هم لمس کرد اما تا هفته سوم کمی نزول کرد و مجددا در کانال 26 هزار تومانی قرار گرفت.

قیمت روز تیرآهن نیز تقریبا در غالب بنگاه‌ها و کارخانه‌ها بدون تغییر عرضه شد. قیمت تیرآهن 14 ذوب آهن که در ابتدای خرداد ماه در کانال 5 میلیون تومانی بود در هفته سوم همین ماه با کمی اصلاح حدود 4 میلیون و 900 تومان اعلام شد.

قیمت روز ورق سیاه در چند کارخانه فولاد مبارکه و اکسین کاهش 200 تومانی داشت و ورق سیاه کاویان هم ثابت بود همچنین قیمت روز ورق گالوانیزه، ورق رنگی شیروانی و ورق روغنی هم در عمده مبادی فروش کاهش 100 تومانی داشت.

قیمت روز قوطی پروفیل، قیمت قوطی مبلی و سایر پروفیل‌ها هم ثابت اعلام شدند همچنین قیمت انواع لوله‌های درزدار و بدون درز نیز عمدتا ثبات داشتند و قیمت لوله مانیسمان، داربستی، لوله مبلی و ... بدون تغییر عرضه شدند. قیمت روز نبشی، قیمت ناودانی اروپایی و ایرانی و قیمت سپری هم در کلیه مبادی فروش ثابت اعلام شدند.

همانطور که از روند نوسانات بازار مشاهده می‌شود کلیه زیرمجموعه‌ها با سکون و ثبات همراه هستند و وزنه سنگین بازار به نفع متقاضی مصرفی است. تا حدودی این روندی که مشاهده می‌شود تحت تأثیر بازار دلار است اما تقاضای سرمایه‌ای فعلا دست از خرید کشیده و منتظر کاهش بیشتر قیمت‌ها هستند.

اگرچه روندی که در بازار آهن مشاهده می‌شود بی‌ارتباط به نوسانات نزولی نرخ دلار نیست اما اصلی‌ترین تعیین ‌کننده روند بازار آهن را باید معاملات شمش بلوم دانست به این صورت که قیمت آهن آلات و قیمت میلگرد از لحاظ عملیاتی و محاسباتی از قیمت دلار مستقل است و براساس ضریب مشخصی از نرخ محاسباتی شمش بورسی تعیین می‌شود.

به همین ترتیب با در نظر گرفتن قیمت آهن اسفنجی که اساس تعیین کل محصولات فولادی به شمار می‌رود کاهش بیشتری برای نرخ محصولات پایین‌دست زنجیره فولاد نمی‌توان متصور شد و اگر کاهش بیشتری صورت بگیرد می‌توان گفت به اصطلاح حباب منفی شکل گرفته است که علت آن را می‌توان در اثرات روانی حاکم بر کشور جستجو کرد اما اگر نرخ مواد اولیه نیز کاهشی شود، کاهش بیشتر قیمت مقاطع پایین‌دست نیز دور از انتظار نخواهد بود.

گزارش‌ها از بورس کالای امروز حاکی است که 2 میلیون و 222 هزار و 496 تن محصول فولادی در بورس عرضه می‌شود که از این میزان 47 هزار و 300 تن به شمش بلوم اختصاص دارد که بیانگر کاهش 38 درصدی حجم شمش در مقایسه با آخرین عرضه است، همچنین قیمت هرکیلو شمش در عرضه امروز 23 هزار و 917 تومن در نظر گرفته شده است.

در ادامه می‌توانید این خبر را نیز مطالعه کنید: نقش کمرنگ برق در نوسان قیمت آهن

همچنین حدود 3 هزار و 910 تن نیز تیرآهن عرضه می‌شود نرخ پایه تیرآهن 23 هزار و 450 تومان تعیین شده که بیانگر کاهش 18 درصدی نرخ این محصول در مقایسه با آخرین عرضه است، حجم آن نیز حدود 23 درصد کاهش دارد. از دیگر عرضه‌های امروز می‌توان به میلگرد کلاف و آلیاژی، ناودانی، ورق گالوانیزه خودرو، کنسانتره سنگ آهن، گندله سنگ آهن و ... اشاره کرد.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 5 از 5 - 1 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)

عضویت / ورود

ساعت کاری مجموعه به پایان رسیده است لطفا اطلاعات خود را برای دریافت مشاوره اختصاصی وارد نمایید.

درخواست مشاوره تلفنی