در هفتههای اخیر به دلیل محدودیت مصرف و قطعی برق فولادسازان فاصله قیمتی آهن اسفنجی نسبت به شمش از از 65 درصد به 60 درصد رسید و به رغم افت شدید تقاضا، فاصله قیمتی شمش و میلگرد 11 درصد گزارش شد در حالی که در سه هفته گذشته 10 درصد بود...
آهن پرایس: پایان هفته گذشته بازار آهن و فولاد همچنان با ثبات و آرامش در کلیه زیرمجموعهها همراه بود و قیمت روز آهن در شماری از مبادی فروش روند کاهشی داشت.
روز پنجشنبه بازار ارز نیز نسبتا ثابت اعلام شد و قیمت دلار همچنان در مرز کانال 49 هزار تومانی قرار داشت و در پایان روز هم هر دلار حدود 49 هزار و 200 تومان مبادله شد.
بررسی نوسانات بازار آهن
روز نیمه تعطیل پنجشنبه کاهش 100 تا 200 تومانی قیمت روز میلگرد در شماری از مبادی فروش همچنان تداوم داشت و کف قیمت میلگرد در محدود 23500 تا 24500 تومان قرار داشت. تعداد کثیری از کارخانهها هم بدون تغییر قیمت عرضه شدند.
انواع ورقهای سرد و گرم نیز نسبتا ثابت اعلام شدند و قیمت ورق سیاه، قیمت ورق گالوانیزه، رنگی و روغنی هم بدون تغییر بودند. قیمت انواع نبشی و ناودانی و سپری هم در کلیه مبادی فروش ثبات اعلام شدند.
قیمت روز تیرآهن در بخش شاخه فروشی و کیلویی ثابت بود، قیمت پروفیل مبلی، پروفیل صنعتی و سایر پروفیلها هم بدن تغییر قیمت عرضه شدند و قیمت انواع لولههای درزدار و بدون درز هم تغییری نداشتند.
گزارشها از بورس کالا نیز حاکی است امروز حدود یک میلیون و 970 هزار و 839 تن محصول فولادی عرضه میشود. از این میزان حدود 94 هزار و 930 تن شمش عرضه میشود که قیمت آن 22 هزار و 250 تومان تعیین شده است. قیمت شمش بلوم در عرضه امروز کاهش 0.7 درصدی دارد و حجم آن نیز حدود 0.1 درصد کاهشی است.
همچنین حدود 135 هزار و تن آهن اسفنجی عرضه میشود که نرخ این محصول نیز در هر کیلو حدود 12 هزار و 150 تومان در نظر گرفته شده است. گفتنی است میلگرد آلیاژی و کلاف، ناودانی، میلگرد ساده، ورق سرد خودرو و لوازم خانگی و سنگ آهن نیز از جمله محصولات بورسی امروز است.
طبق آمار قیمت آهن اسفنجی نسبت به شمش فولادی در هفته گذشته حدود 60 درصد برآورد شد درحالی که این رقم در دو هفته اول تیرماه 61 درصد بود. گفتنی است از علل کاهش این شاخص محدودیت مصرف و قطعی برق فولادسازان است طوری که در هفتههای اخیر این شاخص از 65 به 60 درصد رسیده است.
همچنین فاصله قیمتی شمش و میلگرد هم با اینکه تقاضا به شدت ضعیف گزارش میشود در هفته گذشته 11 درصد گزارش شد در حالی که در سه هفته گذشته این رقم روی 10 درصد ثابت بود.
براساس گزارشها پس از افزایش دوبرابری نرخ گاز شرکتهای پتروشیمی از 5 هزار تومان به 7 هزار تومان توسط دولت، اعتراض شماری زیادی از سهامداران را برانگیخت، به طوری که در نامهای سرگشاده اعتراض خود را به رئیس جمهور اعلام کرده و این تصمیم را با وعدههای انتخابی وی در تضاد و تناقض دانستند.
در ادامه میتوانید این خبر را نیز مطالعه کنید:افت خرید آهن در بورس و بازار
از جمله تبعات این تصمیم میتوان به کاهش حاشیه سود شرکتهای این حوزه و خروج سرمایهگذاران خرد اشاره کرد؛ از همین رو رکود بیشتری نیز بر بازار سایه افکند. اما با این حال و پس از اعلام نارضایتی سهامداران هنوز پاسخی دریافت نکردهاند.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)