اوضاع بازار آهن در نیمه دوم سال

اوضاع بازار آهن در نیمه دوم سال

هفته گذشته قیمت روز آهن در غالب زیرمجموعه‌های بازار آهن داخلی روند ثابتی داشت اما همچنان قیمت ورق گرم 2 میل و به تعیت از آن قیمت پروفیل افزایشی بود. آنچه از مؤلفه‌های بنیادین اثرگذار بر نرخ آهن برمی‌آید به نظر می‌رسد در نیمه دوم سال با افزایش قیمت‌ها مواجه باشیم...

آهن پرایس: پایان هفته گذشته با رکود و آرامش بازار آهن و ثبات قیمت آهن آلات در کلیه مبادی فروش همراه بود ولی در این میان کاهش جسته و گریخته در برخی از مبادی همچنان ادامه داشت.

بازار ارز نیز با روند جزئی افزایشی همراه بود به طوری که قیمت دلار در پایان روز با افزیش 300 تومانی حدود 49 هزار و 850 تومان برآورد شد.

تحلیل نوسانات قیمت آهن آلات

قیمت میلگرد آجدار روز پنجشنبه در غالب مبادی فروش ثابت اعلام شد، اما چند کارخانه هم به طور جزئی قیمت میلگرد را کاهش دادند به عنوان نمونه قیمت میلگرد فولاد زاگرس با کاهش 100 تومانی حدود 23.500 تومان اعلام شد، قیمت میلگرد فایکو نیز با کاهش 100 تومانی به 23.700 تومان رسید.

قیمت میلگرد میانه نیز حدود 150 تومان کاهش داشت و قیمت هرکیلو میلگرد 23.600 تومان برآورد شد، بر همین اساس کف قیمت میلگرد آجدار عمدتا بین 23.200 تا 23.600 تومان گزارش شد.

با اینکه غالب زیرمجموعه‌های بازار آهن داخلی روند ثابتی داشتند و قیمت سایر ورق‌ها با عرضه سنگین فولاد در بازار با کاهش نسبی همراه بودند؛ اما ورق گرم 2 میل و به تبعیت از آن قیمت قوطی پروفیل نیز روند افزایشی داشتند به طوری که قیمت قوطی آهن در هر کیلو بین 100 تا 300 تومان افزایش داشت.

قیمت پروفیل 2 میل در دو ماه اخیر

ماه پروفیل نیکان پروفیل صدرا پروفیل پایا اصفهان
شهریور 35.300 36.000 36.500
مهر 36.800 37.500 37.500

البته برخی از کارخانه‌ها قیمت ورق سیاه را ثابت اعلام کردند و قیمت ورق گالوانیزه، قیمت ورق رنگی و قیمت ورق روغنی در کلیه مبادی فروش ثابت اعلام شد. به همین ترتیب قیمت لوله داربستی، قیمت لوله مبلی، قیمت لوله صنعتی و سایر لوله‌ها با افزایش 100 تا 300 تومانی همراه بودند.

طبق شنیده‌ها با بازگشت کارخانه گیلان بر مدار تولید در روزهای آتی، حباب قیمت ورق 2 میل از بین رفته و قیمت‌ این محصول اصلاح خواهد شد.

قیمت روز تیرآهن نیز در اکثر کارخانه‌ها ثابت اعلام شد اما قیمت تیرآهن اصفهان در برخی سایزها با کاهش 10 تا 80 هزار تومانی همراه بود. قیمت نبشی، قیمت ناودانی و سپری هم در کلیه مبادی فروش ثابت اعلام شد.

طبق نمودار قیمت آهن و تحلیل و شواهد موجود از بازار آهن در نیمه اول سال جاری، بازار آهن در رکود و ثبات بی‌سابقه‌ای را پشت سر گذاشت، برخی معتقدند نیمه دوم سال نیز به دلیل انتخابات پیش‌رو و تلاش دولت برای تثبیت قیمت‌ها، مانند نیمه اول سال خواهد بود. اما با بررسی پارامترهای مؤثر بر قیمت آهن آلات چند عامل وجود داردکه ممکن است روند بازار را تغییر دهد.

قیمت آهن افزایشی می شود؟

به عقیده برخی با توجه به اوضاع اقتصادی کشور که بسیار آشفته و نابسامان است و به وجود رشد نقدینگی و تورم و نیز تراز تجاری منفی احتمالا 6 ماه دوم سال شاهد نوسانات معکوس باشیم.

علاوه‌بر این با توجه به غروب برجام و تمرکز و روی آورد به موضوع FATF، افزایش فشارهای سیاسی به دلیل افزایش غنی‌سازی اورانیوم و تشدید فعالیت‌های موشکی، توسعه روابط کشورهای همسایه به ویژه عربستان با اسرائیل، نزدیک شدن به انتخابات آمریکا و احتمال انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور این کشور، رشد تدریجی انتظارات تورمی و رشد قیمت‌ها چندان دور از انتظار نیست.

اگرچه احتمال دارد در چنن شرایطی دولت بیکار ننشسته و برای کنترل قیمت‌ فولاد و همچنین کنترل نرخ دلار وارد عمل شود.

در رابطه با احتمال افزایش نرخ دلار در نیمه دوم سال و اثرات آن در بازار آهن و فولاد به ویژه از ماه آبان، می‌توان اینگونه گفت در نیمه اول سال قیمت دلار که در کانال 53 هزار تومانی معامله می‌شد با توجه به سیاست‌های کنترل ارزی دولت، نرخ دلار روند کاهشی یافت و تا پایان شهریور عمدتا در کانال 49 هزار تومانی مهار شد.

اما برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند با توجه به رشد نقدینگی و کسری بودجه، درباره رشد قیمت دلار در نیمه دوم شال هشدار می‌دهند؛ مضاف بر این با توجه به آماری که هفته گذشته گمرک ایران از تراز تجاری کشور منتشر کرد احتمال رشد قیمت دلار را شدید کرد.

طبق این آمار ارزی که در شمش ماه اول سال برای وردات صرف شده، بیش از ارزی است که صرف صادرات شده است به عبارتی منابع ارزی بیشتری از کشور خارج شده است درحالی تراز تجاری 6 ماه اول منفی 6 میلیارد و 300 میلیون دلار برآورد شد که در 6 ماه مشابه سال گذشته 4 میلیارد دلار بدتر شده است.
از آنجایی که در نیمه دوم سال معمولا میزان واردات و صادرات کشور افزایش می‌یابد این امر باعث نگرانی می‌شود که در این دوره ممکن است کسری تراز تجاری بیشتر شود و افزایش نرخ دلار را در پی داشته باشد.

 دولت تأکید دارد که با کنترل نرخ تورم و تثبت قیمت دلار در نیمه نخست سال، اما نگرانی وجود دارد که منابع ارزی در نیمه دوم سال کمتر شود. این مسئله به خصوص وقتی که مسئولان دولت در مدت چند ماه اخیر به کنترل تورم تاکید می‌کنند و از واردات به عنوان یکی از راه‌های کاهش تورم یاد می‌کنند، بیشتر مطرح می‌شود. این رویکرد ممکن است تورم را به مدت کوتاهی کاهش دهد اما در طولانی‌مدت کشور با کمبود منابع ارزی مواجه شده و احتمالا نرخ ارز افزایش پیدا کند.

در ادامه می‌توانید این خبر را نیز مطالعه کنید: بهترین فرصت برای خرید آهن

در همین راستا با توجه به تجربیات سال‌ها گذشته نمی‌توان تأثیر نرخ دلار در قیمت روز آهن را نادیده گرفت و آنچه در تحلیل احتمال رشد نرخ دلار در نیمه دوم سال بیان شد، ممکن است به تحریک قیمت آهن منتهی شود.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 5 از 5 - 1 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)

ساعت کاری مجموعه به پایان رسیده است لطفا اطلاعات خود را برای دریافت مشاوره اختصاصی وارد نمایید.

درخواست مشاوره تلفنی