بازار آهن و اغلب بازارهای موازی روز گذشت کاملا آرام و کم تحرک و همراه با ثبات تا برخی کاهش قیمت گزارش شد، قیمت روز آهن در برخی مبادی نیز به طور جزئی افزایش یافت، معاملات بورس کالا هم رونق چندانی نداشت...
آهن پرایس: نخستین روز هفته بازار اهن و فولاد روند نسبتا آرامی داشت و قیمت روز آهن در غالب مبادی فروش ثابت بود اما در این بین نوسانات جزئی افزایشی در برخی حوزهها هم مشاهده شد.
بازار ارز هم نوسانات چندانی نداشت و قیمت دلار در مرز کانال 49 هزار تومانی در نوسان بود و در اواسط روز به 48 هزار تومان نیز رسید اما در پایان روز هر دلار حدود 49 هزار تومان مبادله شد.
نگاهی به بازار آهن روز
روز شنبه غالب زیرمجموعههای بازار آهن داخلی روند نسبتا آرامی داشتند به این صورت که قیمت روز میلگرد در عمده مبادی فروش ثابت اعلام شد اما کاهش 100 تا 500 تومانی در برخی مبادی فروش هم مشاهده شد. به عناون نمونه قیمت میلگرد زاگرس با کمی کاهش به 23 هزار و 900 تومان رسید همچنین قیمت میلگرد نیشابور هم کاهش داشت و میلگرد 14 نیشابور در هر کیلو حدود 24 هزار و 510 تومان برآورد شد. در ادامه نموادر قیمت میلگرد ذوب آهن در ماه مرداد و روند نوسانات قیمت میلگرد را مشاهده میکنید.
قیمت روز تیرآهن نیز در غالب شرکتها ثابت اعلام شد ولی قیمت تیرآهن ذوب آهن اصفهان و تیرآهن فولاد یزد در برخی سایزهای با کاهش 20 تا 70 هزار تومانی همراه بود. قیمت روز نبشی و ناودانی ایرانی و اروپایی در اغلب مبادی فروش ثابت اعلام شد اما نبشی منظومه و آونگان حدود 200 تومان کاهش قیمت داشتند.
قیمت روز پروفیل، قیمت پروفیل سبک، قیمت پروفیل گالوانیزه و سایر پروفیلها در عمده مبادی فروش با افزایش 100 تا 500 تومانی همراه بودند و شماری از کارخانهها هم بدون تغییر قمیت محصولات خود را عرضه کردند. قیمت لوله مانیسمان، قیمت لوله داربستی، قیمت لوله مبلی و سایر لولهها هم در اکثر شرکتها با فازیش 100 تا 500 تومانی همراه بودند.
قیمت ورق سیاه، قیت ورق آجدار و انواع ورق گرم در فولاد مبارکه و اکسین بین 150 تا 500 تومان افزایش دادشتند، ورق آهن کاویان در برخی ضخامتها بین 100 تا 200 تومان کاهشی بود و سایر کارخانهها نیز قیمتها ر اثابت اعلام کردند. قیمت ورق گالوانیزه، قیمت ورق روغنی، قیمت ورق رنگی و قیمت انواع ورق سرد در کلیه مبادی فروش ثابت اعلام شدند.
گزارشها از بورس کالا حاکی است که از یک میلیون و 575 هزار و 981 تن محصول عرضه شده حدود 539 هزار و 539 تن به فروش رسید. 176 هزار تن آهن اسفنجی عرضه شد که حدود 37 درصد از این محصول مورد معامله قرار گرفت. قیمت هر کیلو آهن اسفنجی حدود 12 هزار و 105 تومان برآورد شد که بیانگر افزایش 1.4 درصدی نرخ این محصول نسبت به عرضه پیشین است.
همچنین 11 هزار و 500 تن شمش بلوم عرضه شد که از این میزان حدود 3 هزار و 20 تن معامله شد که معادل 26 درصد از کل محصول است. قیت هر کیلو شمش هم 22 هزار و 68 تومان برآورد شد که گویا حدود 2 درصد نسبت به قیمت پایه کاهش داشته است.
رشد موجودی انبار با افزایش 29 درصدی برق فولادیها
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان اعلام کرد که با به پایان رسیدن تعمیرات دورهای با افزایش تولید به میزان ۲۰۰ هزار تن، تأمین نیروی برق برای صنعت فولاد در تابستان نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۲۹ درصد افزایش یافت و این افزایش باعث رشد تولید شد.
امین ابراهیمی مدیرعامل فولاد خوزستان با اشاره به شرایط فعلی تولید فولاد در این شرکت افزود: تعمیرات دورهای در تابستان سال جاری به میزان ۲۵۰ هزار نفر ساعت کار تعمیراتی توسط فولاد خوزستان انجام شد.
وی اضافه کرد: این تعمیرات دورهای منجر به افزایش ظرفیت تولید فولاد خوزستان شده است و باعث افزایش تولید به میزان ۲۰۰ هزار تنی شده که این مقدار معادل ۵.۲ درصد از تولید کل فولاد خوزستان است.
ابراهیمی با بیان اینکه در حوزه بازار فولاد در داخل کشور و جهان با رکود مواجه شدهایم، افزود: تأمین مواد اولیه فولاد از سوی فولاد خوزستان باعث تراز میان تولید و مصرف در داخل استان و کشور میشود و در راستای تقاضا و تأمین تولید عمل کردیم.
وی با اشاره به اینکه در صنعت فولاد موجودی انبار از منابع سامانه جامع تجارت بررسی میشود، تأکید کرد: با توجه به شرایط بازار، این تصمیم به منظور تنظیم تأمین و فروش محصولات انجام گرفته است.
مدیرعامل فولاد خوزستان تصریح کرد: حذف سازوکار بهینیاب از شمش فولادی میتواند زمینه را برای رونق تولید فولاد در شرکتهای تولیدی فراهم کند.
وی در ادامه اضافه کرد: بر اساس اعلام وزارت نیرو، ۲۹ درصد افزایش در تأمین برق به واحدهای صنعتی فولادی اعمال شده و این امر به افزایش تولید در کل صنعت فولاد خواهد انجامید.
در ادامه میتوانید این خبر را نیز مطالعه کنید: روند آرام بازار آهن در پایان مرداد ماه
امین ابراهیمی نیز به این نکته اشاره کرد که مقدار موجودی انبار از منابع سامانه جامع تجارت نشاندهنده افزایش موجودی انبار در شرکت فولاد خوزستان است و این تصمیم در شرایطی که بازار با رکود روبهرو است، باعث ایجاد تعادل در فروش و تأمین محصولات میشود.
وی در پایان تأکید کرد: با حذف سازوکار بهینیاب از شمش فولادی، انتظار میرود قیمت این محصول نیز افزایش یابد.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)