به گزارش آهن پرایس در اخبار بازار مسکن، صاحب نظر اقتصاد مسکن افزایش بازدهی بازارهای دارایی به ویژه بورس و ارز از یک سو و بالارفتن نرخ تورم عمومی کشور از سوی دیگر موجب شده تا بازار املاک و به دنبال آن بازار اجاره نیز در یک مسیر صعودی نرخ قرار بگیرد. تحقیقات میدانی از وضعیت
به گزارش آهن پرایس در اخبار بازار مسکن، صاحب نظر اقتصاد مسکن افزایش بازدهی بازارهای دارایی به ویژه بورس و ارز از یک سو و بالارفتن نرخ تورم عمومی کشور از سوی دیگر موجب شده تا بازار املاک و به دنبال آن بازار اجاره نیز در یک مسیر صعودی نرخ قرار بگیرد. تحقیقات میدانی از وضعیت بازار اجاره در چند ماه گذشته از سال جاری نیز به خوبی بیانگر وارد شدن فشار مضاعف بر مستاجران از محل افزایش چند برابری نرخ اجاره بها نسبت به مدت مشابه سال گذشته است، به گونهای که بخش زیادی از مستاجران به دلیل افزایش نا متعارف نرخ اجاره، ناگزیر به جابهجایی و مهاجرت به مناطق کم برخوردارتر در شهر یا کاهش متراژ آپارتمان مسکونی خود شده اند.
در چنین وضعیتی دولت و سیاستگذار بخش مسکن برای حل نوسانات بازار اجاره و کمک به مستاجران، چند راهکار اولیه را پیشنهاد دادهاند که به نظر میرسد در میان مدت و بلند مدت نه تنها نمی تواند به اجاره نشینها کمک کند، بلکه موجبات فشار بیشتر بر متقاضیان این بازار خواهد شد.
راهکار اولیه، تعیین سقف برای افزایش نرخ اجارهبها بوده که برای شهر تهران معادل ۲۵ درصد تعیین شده است.
این نرخ اگر چه در کوتاه مدت ممکن است از نظر جوروانی تا حدودی بازار را تحتتاثیر قرار دهد اما در میان مدت به لحاظ فشار به موجر در تعیین یک میزان مشخص برای افزایش نرخ اجاره، میتواند اثر معکوسی بر بازار داشته باشد. به این معناکه موجران به دلیل وجود محدودیت در افزایش نرخ اجاره، ممکن است از عرضه واحد مسکونی خود به بازار صرف نظر کنند و در نتیجه کاهش عرضه واحد های اجاری به بازار، منجر به افزایش شکاف میان عرضه و تقاضای موجود و نهایتا فشار بیشتر به مستاجران خواهد شد. از این رو با توجه به تجربههای گذشته میتوان این ادعا را داشت که دخالت مستقیم دولت در بازار میتواند فشار بر متقاضیان این بازار را افزایش دهد.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)