جو روانی حاکم بر جامعه که بر اثر سیر نزولی قیمت دلار ایجاد شده، در حال حاضر قویترین مؤلفه اثرگذار به شمار میرود، زیرا براساس معاملات آهن اسفنجی در بورس کالا که به دلیل ترس ناشی از قطعی برق آدرس افزایش قیمت محصولات نهایی را میدهد؛ در حال حاضر شاهد ثبات نسبی و کاهش تدریجی و ملایم قیمت روز آهن هستیم...
آهن پرایس: قیمت آهن آلات روز گذشته نیز در نیمی از بازار آهن داخلی ثابت بود و نیمی دیگر از بازار با کاهش قیمت همراه بودند؛ به عبارتی شیب نزولی قیمت آهن آلات به نسبت برخی از بازارها ملایمتر بود.
بازار ارز نیز به دنبال انتشار خبرهایی مبنی بر برخی توافقات خارجی و آزاد شدن بخشی از پولهای بلوکه شده ایران در عراق ریزش چشمگیری تجربه کرد به طوری که در یک روز حدود 2 هزار تومان قیمت دلار اصلاح شد.
در ابتدای روز قیمت دلار بازار آزاد که حدود 49 هزار و 350 تومان مبادله میشد در پایان روز گذشته در آستانه کانال 46 هزار تومانی قرار گرفت. در دو هفته اخیر قیمت دلار از کانال 52 هزار تومانی تا مرز کانال 46 هزار تومان کاهش یافته است.
بررسی اوضاع قیمت آهن آلات
به دنبال ریزش قیمتها در کلیه بازارها، بازار آهن و فولاد نیز در بخشی از مبادی فروش با روند کاهشی همراه بود به طوری که قیمت روز میلگرد در اکثر شرکتها ثابت اعلام شد و در تعدادی از کارخانهها کاهش 100 تا 500 تومانی داشت.
قیمت میلگرد با وزن استاندارد عمدتا حول 25500 تا 27500 تومان معامله شد و نرخ متوسط آن نیز 26400 تومان اعلام شد که از اواخر هفته گذشته تا امروز کاهش 260 تومانی داشته است. به عنوان نمونه قیمت میلگرد میانه سایز 14 با کمی کاهش حدود 26 هزار و 200 تومان برآورد شد.
قیمت روز تیرآهن در بیشتر کارخانهها بین 50 تا 100 هزار تومان کاهش داشت اما برخی از کارخانهها همچنان بدون تغییر محصولات خود را عرضه کردند. قیمت تیرآهن 14 و 18 ذوبی که بیشترین مصرف را دارند شاخهای 50 هزار تومان کاهش قیمت داشت. قیمت نبشی و ناودانی هم به همین ترتیب بود به گونهای که اکثر کارخانهها ثبات قیمت داشتند اما نبشی اشتهارد و نستا بین 200 تا 500 تومان کاهش قیمت داشت.
قیمت ورق سیاه فولاد مبارکه و کاویان در برخی ضخامتها بین 200 تا 400 تومان کاهش داشت اما سایر مبادی فروش بدون تغییر قیمت محصولات خود را عرضه کردند. قیمت روز ورق گالوانیزه در غالب شرکتها حدود 500 تومان کاهش داشت و قیمت ورق روغنی و ورق رنگی شیروانی هم حدود هزار تومان کاهش قیمت داشتند.
قیمت روز پروفیل مبلی، قیمت قوطی آهنی و سایر پروفیلها عمدتا با ثبات قیمت همراه بودند اما قیمت پروفیل نیکان حدود 500 تومان کاهشی بود. قیمت انواع لولههای درزدار و بدون درز هم در عمده مبادی فروش بدون تغییر قیمت عرضه شدند.
با توجه به محدودیت مصرف برق در صنایع فولادی قیمت مواد اولیه مانند آهن اسفنجی در عرضه بورس کالای هفته جاری افزایشی شد و انتظار میرفت به تبع آن قیمت محصولات پایین دست زنجیره فولاد هم تا حدودی افزایشی شود اما بر مبنای گزارشها از نوسانات بازار آهن، گویا روند کاهشی حاکم بر کلیه بازارها به ویژه ریزش قیمت دلار اثرگذاری بیشتری روی نرخ آهن آلات داشته است.
به عبارتی آنچه از مؤلفههای اثرگذار بر قیمت آهن آلات برمیآید برخلاف مقاومت قیمت مواد اولیه در کاهش قیمتها که از کمبود برق نشأت میگیرد، محصولات نهایی و پایین دست در نیمی از مبادی فروش روند کاهشی دارد که احتمال میرود در صورت تداوم این روند شاهد حباب منفی هزار تومانی قیمت آهن کیلویی در این بازار باشیم، مگر اینکه قیمت مواد اولیه هم با سیر سایر بازارهای مالی همسو شده و کاهش قیمت داشته باشد. ریزش قیمت دلار، انتشار خبر برخی توافقات، و آزادسازی بخشی از پول بلوکه شده ایران در عراق از عواملی است که به اوضاع فعلی بازار آهن دامن میزند.
گزارشها از بورس کالای روز گذشته حاکی است از 34 هزار تن محصول عرضه شده تنها 1500 تن از آن به فروش رسیدند که رقمی معادل 4 درصد است. در این میان حدود 24 هزار تن آهن اسفنجی عرضه شد که تنها حدود 1500 تن آن معامله شد که معادل 6 درصد از آن برآورد شد؛ قیمت این محصول حدود 13 هزار و 791 تومان برآورد شد.
در ادامه میتوانید این خبر را نیز مطالعه کنید: اصلاح بازارها در سایه اخبار مثبت
امروز نیز حدود567 هزار و 545 تن محصول فولادی در بورس عرضه میشود که از این میزان حدود 187 هزار و 65 تن به شمش بلوم اختصاص دارد که 20 هزار و 412 تومان در هرکیلو قیمتگذاری شده است؛ همچنین محصلاتی از قبیل تختال C، ورق گرم HR و ورق سرد B و ... نیز عرضه میشود.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (1)
سلام تو رو به خدا قیمت آهن وهر چی که برای یک خونه ساختن لازم بیاد پایین تا همه بتونن یک خونه ۶۰ متری برای خودشون درست کنن به امید آن روز