بازار مسکن جولانگاه دلالان

بازار مسکن جولانگاه دلالان
بازار مسکن جولانگاه دلالان

به گزارش آهن پرایس در اخبار بازار مسکن، در هر بازاری از روش های مختلفی برای تشخیص حباب استفاده می شود. اما در بازار مسکن ماجرا کمی متفاوت است زیرا برخی کارشناسان به حباب قیمتی اعتقاد ندارند...

 به گزارش آهن پرایس در اخبار بازار مسکن، در هر بازاری از روش های مختلفی برای تشخیص حباب استفاده می شود. اما در بازار مسکن ماجرا کمی متفاوت است زیرا برخی کارشناسان به حباب قیمتی اعتقاد ندارند؛ به گفته آنها مسکن کالایی همگن نیست که بتوان حباب آن را بدست آورد و در مقابل گروهی از اقتصاددانان نیز با نسبت گیری ساده ای حباب قیمتی مسکن را استخراج می کنند.

اقتصاددانان معمولا در تعیین قیمت مسکن از سه روش استفاده می کنند؛ شناسایی قیمت مسکن از برابری عرضه و تقاضا، برآورد قیمت مسکن بر اساس مدل ارزش حال و در نهایت قیمت مسکن بر اساس حباب انتظارات عقلایی.

شناسایی قیمت مسکن از کانال عرضه و تقاضا: عوامل تاثیرگذار بر قیمت در این روش در سه دسته عوامل اقتصادی (مانند درآمد، نرخ بهره، اندازه بازار)، عوامل جغرافیایی و جمعیتی( مانند رشد جمعیت، شهرنشینی، اندازه خانوار) و عوامل نهادی( نظام مالی و مالیاتی) قرار می گیرد.

قیمت مسکن بر اساس ارزش حال: ای مدل مبتنی بر قیمت مسکن و اجاره بها است. تحت انتظارات عقلایی که آینده نگر است این مدل بیان می کند که قیمت یک دارایی برابر ارزش حال سود های مورد انتظار از این دارایی است و از نسبت قیمت به اجاره برای تشخیص حباب استفاده می کند. به زبان ساده این نسبت نشان می دهد پول پرداخت شده برای خرید یک واحد مسکونی پس از چند سال اجاره این واحد به دست سرمایه گذار باز می گردد.

روش سوم محاسبه قیمت مسکن: یکی از گروه هایی که به حباب قیمت مسکن اعتقاد ندارند اقتصاددانان طرفدار فرضیه بازارهای کارآمد و ایده عقلانیت است. اما در بین این گروه چهره هایی هستند که به حباب های عقلایی در بازارهای دارایی از جمله مسکن باور دارند.

بر اساس نظریه استاندارد بازارهای کارآ، نرخ بازدهی انتظاری حاصل از یک دارایی مجموع نسبت قیمتی سود دارایی( نسبت بازدهی مستقیم به قیمت دارایی) و سود سرمایه( بازدهی ناشی از تغییرات قیمت) است. در این نظریه توضیح داده می شود که به وجود آمدن حباب های دارایی به این معنا نیست که فعالان بازار غیر عقلایی رفتار می کنند و دچار توهم شده اند و قیمت های حبابی دارایی را به اشتباه به عنوان ارزش بنیادی دارایی ارزیابی کرده و دارایی را به خاطر ارزش بنیادی آن تقاضا نموده و میخرند، بلکه آنها در انتظار افزایش بیشتر و بیشتر قیمت دارایی و بنابراین کسب سود سرمایه ای حاصل از دارایی در کوتاه مدت می باشند. آنها ریسک بیشتری را می پذیرند، تا سود بیشتری را در کوتاه مدت کسب کنند.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 0 از 5 - 0 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)