کاهش قیمت مواد اولیه، کاهش و ثبات قیمتهای جهانی و محصولات صادراتی بیانگر این است که احتمالا در کوتاه مدت تغییر خاصی در روند بازار نداشته باشیم اگرچه با توجه به دستوری بودن قیمتها نمیتوان پیشبینی قطعی داشت؛ در حال حاضر هم قیمت شمش اساس تعیین قیمت سایر محصولات زنجیره فولاد است...
آهن پرایس: گزارشها از بازار آهن و فولاد حاکی است که دوشنبه قیمت روز آهن آلات با نوسانات متعددی مواجه بود به طوری که علاوهبر کاهش و ثبات قیمت، افزایش قیمت آهن کیلویی نیز در برخی از شرکتها مشاهده شد.
دلار هم در ابتدای روز گذشته با افزایش جزئی همراه بود و حدود 400 تومان قیمت هر دلار بالا رفت اما تا انتهای روز تغییر چندانی نداشت و در بازار آزاد 50 هزار و 250 تومان مبادله شد.
بررسی وضعیت بازار آهن
با توجه به نوسانات قیمتها در بازار آهن، روز گذشته قیمت میلگرد آجدار در عمده شرکتها کاهش 100 تا 200 تومانی داشت و شماری از شرکتها هم ثبات قیمت داشتند اما در این میان شماری از شرکتها هم با افزایش 50 تا 200 تومانی همراه بودند؛ کف قیمت روز میلگرد نیز در بازار در محدوده 24 هزار تومان بود.
قیمت تیرآهن 24 در اکثر شرکتها ثابت اعلام شد اما برخی سایزهای تیرآهن ذوبی بین 20 تا 70 هزار تومان افزایش قیمت داشت. قیمت روز نبشی، قیمت ناودانی ایرانی و اروپایی هم عمدتا ثابت بودند اما قیمت نبشی جاوید بناب با کاهش 300 تومانی همراه بود.
قیمت انواع ورق سرد گالوانیزه، ورق روغنی و قیمت ورق شیروانی در کلیه شرکتها ثابت اعلام شد و قیمت روز ورق سیاه نیز عمدتا ثابت بود اما قیمت ورق آهنی مبارکه در برخی ضخامتها بین 100 تا 300 تومان افزایش داشت.
قیمت روز قوطی پروفیل، قیمت پروفیل در و پنجره و انواع پروفیلها عمدتا ثابت اعلام شدند اما قیمت پروفیل پایا اصفهان با افزایش 500 تومانی همراه بود. قیمت لوله داربستی، لوله گازی، لوله مانیسمان و سایر لولههای درزدار و بدون درز هم عمدتا ثابت اعلام شدند.
اگرچه در برخی مبادی افزایش قیمت جزئی رخ داد اما بازار همچنان آرام بود و تغییر خاصی در روند بازار ایجاد نشد و تحرک مختصری هم که مشاهده شد ناشی از افزایش محدود قیمت دلار بود.
طبق آمار حدود 22 هزار تن ورق در بورس کالا عرضه میشود که از این میزان حدود 1500 تن به ورق رنگی اختصاص دارد که نسبت به آخرین عرضه حدود 50 درصد افزایش حجم دارد؛ قیمت آن نیز 47 هزار و 625 تومان در نظر گرفته شده است.
دیروز هم 203 هزار و 820 محصول فولادی به تابلو معاملات بورس کالا راه یافت، به این صورت که برای 143 هزار و 820 تن شمش بلوم حدود 159 هزار و 330 تن تقاضا ثبت شد و قیمت این محصول هم در هر کیلو حدود 20 هزار و 183 تومان برآورد شد.
بررسی رفتار بورس کالا در دو ماه اخیر حاکی از این است بازارساز سقف مشخصی برای شمش تعیین کرده است که بر اساس آن سقف مجاز نرخ عرضه شمش بورسی حدود 20 هزار و 500 تومان است و اگر فراتر از قیمت تعیین شده برود به صورت کاملا دستوری کاهش داده میشود.
زیرا به نظر میرسد نرخ شمش داخلی با شمش صادراتی یکسان باشد دیگر صادرات این محصول توجیه چندانی نداشته و ارزآوری چندانی حاصل نخواهد شد.
بر همین اساس اگر سقف شمش بورسی همینقدر باشد نرخ محصولات نهایی میلگرد بورسی با احتساب مالیات بر ارزش افزوده 24800 تومان برآورد خواهد شد، این درحالی است که قیمت بازار آزاد پایینتر از این رقم است و بین 24 تا 24600 تومان قیمت داده میشود.
همانطور که از آمار معاملات آهن آلات برمیآید در سالهای اخیر تقاضای مصرفی همچنان راکد است و رشد خاصی نداشته است. تقاضای سرمایهای نیز تقریبا به صفر رسیده است که اجرایی شدن سامانه جامع تجارت این مسئله را تشدید کرده است، از طرفی دیگر کنترل دستوری قیمتها و ترس از کاهش بیشتر نرخ محصولات فولادی به عقبنشینی متقاضی سرمایهای منجر شده است.
با همه اینها به نظر میرسد شرایط فعلی برای تولیدکننده مساعد نیست اما زمان مناسبی برای خرید محصول موردنیاز و مصرفی است.
در ادامه میتوانید این خبر را نیز مطالعه کنید: بازار کم رمق آهن و فولاد
با توجه به اوضاع فعلی بازار آهن، کاهش و ثبات قیمتهای جهانی، کاهش قیمت مواد اولیه و محصولات صادراتی به نظر میرسد در کوتاه مدت روند بازار به همین منوال باشد اگرچه با سیاستگذاریهای دستوری نمیتوان چشمانداز روشنی برای بازار آهن داخلی متصور شد و در حال حاضر تنها قیمت 20 هزار و 500 تومانی شمش بلوم، محور تعادلی و قابل اتکا برای تعیین قیمت سایر محصولات فولادی است.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)